Skip to content

ממטבחה של אמא: שניצל פלפלים

היא מתאימה במיוחד לחג השבועות, אבל כדאי להתחיל להתאמן עליה כבר ביום העצמאות • שניצל פלפלים – מנה שהכנתה קצת ארוכה ומורכבת, אבל התוצאה חלומית…

ממטבחה של אמא: שניצל פלפלים

היא מתאימה במיוחד לחג השבועות, אבל כדאי להתחיל להתאמן עליה כבר ביום העצמאות • שניצל פלפלים – מנה שהכנתה קצת ארוכה ומורכבת, אבל התוצאה חלומית…

אחד הדברים החביבים עליי הוא ניסיון לשחזר מתכונים של מנות שאכלתי במסעדות. בחופשת הפסח, כמו כל עם ישראל, נסענו גם אנו לטייל. בצהריים נכנסנו למסעדה נחמדה והזמנו למנה ראשונה: "שניצל" פלפלים. המנה הייתה מצוינת וכשהגענו הביתה החלטתי שאני מנסה לשחזרה.

שניצל הפלפלים של אפי בלה - יותר טוב מהמסעדה (צילום: אפי בלה)
שניצל הפלפלים של אפי בלה - יותר טוב מהמסעדה (צילום: אפי בלה)

זו מנה שיכולה להיות ארוחה עיקרית לצמחונים, אך מתאימה מאוד גם למנה ראשונה.

מלאתי את הפלפלים בפטריות מטוגנות וגבינת עיזים, אולם אפשר למלא את הפלפלים גם בקישואים או בחצילים, וכן עם גבינות שונות כמו: פטה, קשקבל או מוצרלה, לפי הטעם וזמינות המצרכים.

מתכון לשניצל פלפלים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + 30 דקות אפייה     מתכון ל-4 מנות

מצרכים

  • 4 פלפלים אדומים בינוניים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • 4 גבעולי פטרוזילה קצוצים
  • מלח ופלפל גרוס
  • קמח
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. קליית הפלפלים – מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים את הפלפלים כ-30 דקות, עד שמתרככים. מכניסים את הפלפלים החמים לשקית ומחכים שיתקררו. קולפים ומנקים מגרעינים (דואגים שהפלפל יישאר שלם).
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל, מטגנים עד לריכוך הפטריות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומצננים.
  3. מוסיפים לפטריות את הגבינה.
  4. ממלאים את הפלפלים בתערובת הפטריות, ממליחים ומפלפלים את פני הפלפלים.
  5. מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה.
  6. מקמחים את הפלפלים, טובלים בביצה ובסוף בפירורי לחם – ממש כמו בשניצל רגיל.
  7. מטגנים עד להזהבה.

אחד הדברים החביבים עליי הוא ניסיון לשחזר מתכונים של מנות שאכלתי במסעדות. בחופשת הפסח, כמו כל עם ישראל, נסענו גם אנו לטייל. בצהריים נכנסנו למסעדה נחמדה והזמנו למנה ראשונה: "שניצל" פלפלים. המנה הייתה מצוינת וכשהגענו הביתה החלטתי שאני מנסה לשחזרה.

שניצל הפלפלים של אפי בלה - יותר טוב מהמסעדה (צילום: אפי בלה)
שניצל הפלפלים של אפי בלה - יותר טוב מהמסעדה (צילום: אפי בלה)

זו מנה שיכולה להיות ארוחה עיקרית לצמחונים, אך מתאימה מאוד גם למנה ראשונה.

מלאתי את הפלפלים בפטריות מטוגנות וגבינת עיזים, אולם אפשר למלא את הפלפלים גם בקישואים או בחצילים, וכן עם גבינות שונות כמו: פטה, קשקבל או מוצרלה, לפי הטעם וזמינות המצרכים.

מתכון לשניצל פלפלים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + 30 דקות אפייה     מתכון ל-4 מנות

מצרכים

  • 4 פלפלים אדומים בינוניים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • 4 גבעולי פטרוזילה קצוצים
  • מלח ופלפל גרוס
  • קמח
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. קליית הפלפלים – מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים את הפלפלים כ-30 דקות, עד שמתרככים. מכניסים את הפלפלים החמים לשקית ומחכים שיתקררו. קולפים ומנקים מגרעינים (דואגים שהפלפל יישאר שלם).
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל, מטגנים עד לריכוך הפטריות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומצננים.
  3. מוסיפים לפטריות את הגבינה.
  4. ממלאים את הפלפלים בתערובת הפטריות, ממליחים ומפלפלים את פני הפלפלים.
  5. מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה.
  6. מקמחים את הפלפלים, טובלים בביצה ובסוף בפירורי לחם – ממש כמו בשניצל רגיל.
  7. מטגנים עד להזהבה.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן