Skip to content

אוכל שטוב לספורטאיות טוב גם לנו

הספורטאיות האולימפיות של ישראל זכו להתנסות בישול מעשית שתאפשר להן לשמור על תזונה מאוזנת, המתאימה לתוכנית האימון ולתפריט האישי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הוועד האולימפי בישראל, באמצעות היחידה לספורט הישגי, ובמסגרת פרוייקט אתנה Top Team, קיימו השבוע במטבח של סאוטר סדנת בישול לספורטאיות, בהנחייתו של השף משה שגב והדיאטנית הראשית של הסגל האולימפי, אילת ויינשטיין.

בין חומרי הגלם היו אינספור ירקות, בשר, דגים, פסטה מקמח מלא, יין ושמן זית, ובבישול משותף של הצוות האולימפי ושגב נבנו מנות מתוחכמות וטעימות. נראה כי לספורטאיות יש כבר ידע רב בבישול בריא ואכילה נכונה, אך תמיד אפשר ללמוד עוד.

אינספור ירקות (צילום: יולה זובריצקי)
אינספור ירקות (צילום: יולה זובריצקי)
ספורטאיות הצוות האולימפי (צילום: יולה זובריצקי)
ספורטאיות הצוות האולימפי (צילום: יולה זובריצקי)
השף שגב מתפלפל על הפלפל (צילום: יולה זובריצקי)
השף שגב מתפלפל על הפלפל (צילום: יולה זובריצקי)
השף משה שגב מלמד איך חותכים דג (צילום: יולה זובריצקי)
שגב מלמד את תורת הפילוט (צילום: יולה זובריצקי)

וכל המנות שהבנות מכינות:

צוות הספורטאיות - על האש (צילום: יולה זובריצקי)
צוות הספורטאיות - על האש (צילום: יולה זובריצקי)
מבחר דגים בטרם הבישול (צילום: יולה זובריצקי)
מבחר דגים בטרם הבישול (צילום: יולה זובריצקי)
לא רק בספורט - עבודת צוות (צילום: יולה זובריצקי)
לא רק בספורט - עבודת צוות (צילום: יולה זובריצקי)
פילה צלוי ברוטב יין על פירה בטטה (צילום: יולה זובריצקי)
פילה צלוי ברוטב יין על פירה בטטה (צילום: יולה זובריצקי)
השף הוא גם השופט (צילום: יולה זובריצקי)
השף הוא גם השופט (צילום: יולה זובריצקי)
אתלטיקה קלה של חומרי גלם ומוצרי איכות (צילום: יולה זובריצקי)
אתלטיקה קלה של חומרי גלם ומוצרי איכות (צילום: יולה זובריצקי)
הצבע פותח את התיאבון (צילום: יולה זובריצקי)
הצבע פותח את התיאבון (צילום: יולה זובריצקי)
פירמידה של חציל ועגבניות (צילום: יולה זובריצקי)
פירמידה של חציל ועגבניות (צילום: יולה זובריצקי)
משתמשים בפסטה מקמח מלא (צילום: יולה זובריצקי)
משתמשים בפסטה מקמח מלא (צילום: יולה זובריצקי)

לאחרונה תופס טרנד השתיה של מיצים ושייקים. הדיאטנית אילת ויינשטיין  , דיאטנית המשלחת האולימפית ראש מדור תזונה, המרכז לרפואת ספורט ומחקר מכון וינגייט חולקת איתנו מתכונים בריאים ומספר טיפים:

שייק ירוק קיצי עם זרעי צ'יאה (צ'יה)

חומרי גלם עבור 2-3 כוסות

  • חופן גדול של עלי תרד או נבט חיטה
  • גבעול סלרי עם העלים או נבט שעורה
  • 3-4  עלי נענע
  • חצי כוס מים
  • פלח מלון
  • אגס / תפוח ירוק
  • 1-2 תמרים (לא חובה)
  • כף זרעי צ'יאה
  • לגיוון – פרוסת ג'ינג'ר טרי

אופן ההכנה

  1. שמים בבלנדר את העלים הירוקים והמים וטוחנים היטב.
  2. מוסיפים את הפירות וטוחנים שוב.
  3. טועמים, ואם לא מתוק מספיק, מוסיפים תמר או שניים.
  4. מוסיפים את זרעי הצ'יאה ומערבבים.
  5. משהים ל-20 דקות ושותים.

טיפ בריאותי על הדרך: השייק הירוק הוא מקור עשיר לכלורופיל, המסייע בשיפור ספיגה במערכת העיכול, מסייע לעלייה באנרגיה ולשיפור ביצועים הדורשים יכולת אירובית. תוספת זרעי הצ'יאה לשייק הירוק מעלה את הערכים התזונתיים שלו, מספקת אומגה 3, ברזל, סידן ומגנזיום, מסמיכה אותו והופכת אותו למעין ג'ל משביע ונעים לשתייה.

משקה לואיזה ורכז רימונים

חומרי גלם עבור ליטר וחצי

  • 2 כפות לואיזה מיובשת או 2 עלים עשב הלימון טרי + 3-4 עלים זוטה טרייה / מיובשת
  • כוס מים רותחים
  • 2  כפות רכז רימונים איכותי (ללא תוספת סוכר)
  • 5  כוסות מים קרים

ההכנה

  1. חולטים את העלים במים לחמש דקות לפחות ומסננים.
  2. מוסיפים את המים הקרים.
  3. מוסיפים את רכז הרימונים.
  4. מערבבים היטב ושומרים במקרר.

טיפ בריאותי על הדרך: משקה מרענן, השופע בנוגדי חמצון ויתרונות בריאותיים רבים. מעודד שתייה למניעת חוסר בנוזלים בימי הקיץ החמים ובמיוחד לעוסקים בפעילות גופנית.

סלט כרובית טרייה

חומרי גלם

  • ראש בינוני של כרובית טרייה
  • 10 גבעולי עירית / בצל ירוק
  • כף חמוציות יבשות ללא תוספת סוכר

חומרי גלם לרוטב

  • 3 כפות לימון טרי
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן / אדום
  • כף שמן זית בכבישה קרה / שמן אבוקדו
  • קונפיטורת תותים / דובדבנים / פירות יער
  • כף חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • גרגרי חרדל, מלח פלפל גרוס עבה

אופן ההכנה

  1. לחתוך את פרחי הכרובית דק.
  2. לקצוץ את העירית / הבצל הירוק.
  3. לערבב את רכיבי הרוטב –  לקבלת מרקם קרמי ואחיד מומלץ בבלנדר.
  4. מספר דקות לפני הגשה – להוסיף את הרוטב ואת החמוציות ולערבב היטב.

טיפ בריאותי על הדרך: הכרובית בעלת טעם עדין ודלה מאוד בקלוריות (מכילה 25 קק"ל ל-100 גרם, 250 קק"ל לכרובית שלמה בינונית). לכרובית מרקם וצבע שיוצרים אשליה של אכילת פחמימות ולכן מהווה מענה מצוין לתוספת בארוחה מופחתת בפחמימות.

קבוצת הנשים האולימפית (צילום: יולה זובריצקי)
קבוצת הנשים האולימפית (צילום: יולה זובריצקי)
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן