Skip to content

זנבות לובסטר במילוי קציפת שוקולד לבן

יולה זובריצקי, השתתפה בסדנת השף איל לביא, כחלק מפעילות "המטבח של מאיר השמן", בו למדה להכין אחד מן הקינוחים הטעימים ביותר לחובבי השוקולד הלבן. פשוט וקל להכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יולה זובריצקי, השתתפה בסדנת השף איל לביא, כחלק מפעילות "המטבח של מאיר השמן", בו למדה להכין אחד מן הקינוחים הטעימים ביותר לחובבי השוקולד הלבן. פשוט וקל להכנה

מאת: יולה זובריצקי

ביום שישי שעבר השתתפתי בסדנת בישול שהעביר השף איל לביא – שף מסעדת רוקח 73.

הסדנה הייתה חלק מפעילות "המטבח של מאיר השמן", מפעל הזנה התנדבותי לילדים בבת ים, שהוקם על ידי מאיר שואף. מדי יום מספק המטבח כריכים וארוחות צהריים לילדים, שזוהי בדרך כלל הארוחה החמה היחידה לה יזכו במהלך היום. המטבח מנוהל במלואו על בסיס התנדבותי וכל המצרכים להכנת הארוחות מגיעים מתרומות. מיטב השפים בישראל מעבירים סדנאות בהתנדבות, במהלכן הם חולקים את הידע שלהם עם חובבי אוכל. ההכנסות מסייעות להמשך הפעילות ההתנדבותית.

לכבוד עונת התותים, מצורף המתכון של איל לביא לקינוח מהיר ומפנק – "זנבות לובסטר במילוי קציפת שוקולד לבן ותותים". מקור המנה מפורטוגל ונקראת 'זנב לובסטר' (חשוב להדגיש, כי זהו קינוח מתוק, ובמרכיביו אין בכלל לובסטר אמיתי. בפורטוגזית נקראת המנה 'פודה דה ארגוסטה').

שף איל לביא, צילום: יולה זובריצקי
שף איל לביא, צילום: יולה זובריצקי

זנבות לובסטר במילוי קציפת שוקולד לבן ותותים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥
זמן הכנה: 45 דקות + המתנה

מצרכים ל-6-8 סועדים
1 חבילה בצק עלים איכותי
קונוסים ממתכת (ניתן למצוא בכל סופרמרקט)
1 קופסת שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד לבן (200 גרם)
סלסלת תותים

אופן ההכנה

  1. מרדדים את בצק העלים לעובי של שני מילימטר (הכי דק שאפשר), וקורצים עיגולים בקוטר של שבעה סנטימטרים
עיגול בצק בקוטר של שבעה סנטימטר, צילום: יולה זובריצקי
עיגול בצק בקוטר של שבעה סנטימטר, צילום: יולה זובריצקי

2. מלפפים כל עיגול על קונוס ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, כש"התפר" כלפי מטה

ליפוף הבצק על קונוס, צילום: יולה זובריצקי
ליפוף הבצק על קונוס, צילום: יולה זובריצקי

3. מכניסים את התבנית למקרר לרבע שעה, בכדי לייצב את הבצק

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, שולפים את הקונוס בזהירות ומצננים

ניתן להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה

אופן ההכנה של קציפת השוקולד

1. ממסים את השוקולד וחצי מחבילת השמנת ומניחים במקרר למשך הלילה

2. מוציאים מהמקרר ומקציפים בזהירות עם יתרת השמנת, עד שמתקבל קרם יציב

3. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את  הקונוס האפוי

4. מקשטים בתותים טריים, אבקת סוכר ומזליפים מעט חומץ בלסמי למי שאוהב

זנבות לובסטר במילוי קציפת שוקולד לבן ותותים, צילום: יולה זובריצקי
זנבות לובסטר במילוי קציפת שוקולד לבן ותותים, צילום: יולה זובריצקי

2 Comments

  1. יולה
    28 בינואר 2012 @ 16:22

    תודה שרי
    יוצא גם טעים ביותר:-)

  2. שרי
    28 בינואר 2012 @ 11:22

    צילום נהדר יולה
    ותודה על השיתוף.
    שרי

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן