Skip to content

ממטבחה של אמא: סלט חציל פיקנטי

החציל הוא אחד הירקות הפופולריים ביותר בארצנו, הן בזכות זמינותו הגבוהה ומחירו הנמוך והן הודות לטעמו הייחודי ומגוון האפשרויות האין-סופי שהוא מציע • אפי בלה מסבירה כיצד החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הים תיכוני
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

במהלך ביקור אצל הירקן, מאחת הערמות משך את תשומת ליבי, חציל בלאדי יפה ומבריק. לא עמדתי בפיתוי ומיד הכנסתי אותו אל הסל. בדרך חזרה הביתה, חשבתי על מתכון קצת אחר לחציל שבאמתחתי, מתכון המשלב בין קלייה וטיגון.

לדעתי, החציל הוא המלך של הירקות (למרות שמבחינה בוטנית הוא נחשב לפרי), והמלך של המלכים הוא החציל הבלאדי. החציל הבלאדי עגול יותר מחציל רגיל ובמקום קליפה חלקה יש לו חריצים.

חציל בלאדי - רק היום (צילום: אפי בלה)
חציל בלאדי - רק היום (צילום: אפי בלה)

החציל מאוד פופולארי במטבח הים תיכוני, כשרוב האנשים מעדיפים אותו בצורה כזו או אחרת: אפשר לטגן אותו, לאפות אותו, לקלות אותו ולאדות אותו, והכי טעים לשרוף אותו על אש גלויה. הוא טעים כשהוא חמוץ, פיקנטי כמנה בשרית, כממולא ואפילו מתוק (אפשר להכין ריבת חצילים). יש לחציל טעם עשיר ויכול להוות תחליף מצוין לבשר, לצמחונים שבנינו.

חשוב לבחור חציל שקליפתו מבריקה ושמשקלו קל – מחזיקים שני חצילים בידיים ומשווים בין משקלם, בוחרים את הקל מביניהם. חציל כבד מכיל גרעינים רבים ולגרעינים יש טעם מר ופחות נעים לאכול אותם.

סלט חציל פיקנטי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 15 דקות + 40 דקות קלייה     מתכון לסלט בינוני

הפיקנטיות שבסלט החציל (צילום: אפי בלה)
הפיקנטיות שבסלט החציל (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 1 חציל בלאדי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 עגבנייה בשלה
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית צ'ילי מיובש גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 3 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ– כולל החלק הלבן

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, מחוררים את החציל בעזרת מזלג וקולים בתנור כ-40 דקות, עד שמתרכך מאוד.
  2. מוציאים את תוכן החציל וקוצצים גס.
  3. במחבת מחממים שמן זית, מטגנים את הבצל עד שמתרכך ומוסיפים את השום לכמה שניות נוספות.
  4. מוסיפים את "בשר" החציל הקצוץ ומערבבים.
  5. חוצים את העגבנייה וסוחטים את המיץ והגרעינים לתוך המחבת (את שאר העגבנייה תוסיפו לסלט ירקות). מוסיפים את שאר המרכיבים למעט חצי מכמות הפטרוזיליה וחצי מהבצל הירוק. מטגנים ומערבבים את החומרים כ-3 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ששמרתם בצד.
  6. מגישים עם פיתה או כל לחם טרי אחר ונהנים מכל ביס.

גיוון: לסלט עשיר יותר, ניתן להוסיף גרגירי חומוס מבושלים. בתיאבון !!!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן