בנדטו קרפנו רקח בשנת 1786 את הנוסחה הסודית לוורמוט הראשון בעולם. מאז ועד היום, נשמרה המרקחה הסודית בקנאות. עתה הבקבוק המיוחד עם החותמת האדומה מגיע לישראל
מאת: שי שגב
האקדם (אפרטיף) הידוע בסגנון ורמוט, 'אנטיקה פורמולה', עושה עלייה ארצה מאיטליה, הישר מבית היוצר של מזקקת קרפינטו שבבעלות חברת פרטלי ברנקה. המתכון נוצר על-ידי אנטוניו בנדטו קרפנו בשנת 1786 בטורינו שבאיטליה, לאחר שלקח יין מתוק בסיסי והוסיף לו כ-30 עשבי תיבול ותבלינים.
הבקבוק שעתה עושה עלייה ארצה, מכיל 16.5% כוהל ומגיע בנפח של אחד ליטר, בעל עיצוב ייחודי וזיהוי גרפי: בקבוק כהה, תוויות עשירה ופקק אדום ואטום.
איך שותים?
האקדם העשיר והמורכב, מאופיין ברמזים של וניל, צימוקים, קליפות תפוז, משמש ועוד. מומלץ לשתות בכוס נמוכה או גבוהה, עם קרח, בליווי פלח של תפוז או לימון.
140 שקל, בחנויות יין מובחרות.