Skip to content

מקפה ופטיסרי מיתולוגי לקמפוס הטכניון | בית קפה גונטנר בשרונה

השבוע נערכה השקתו של הקמפוס החדש של היחידה ללימודי המשך של הטכניון, במתחם "שרונה" שבתל אביב. אחד המבנים בשטח הקמפוס החדש היה משכנו של בית הקפה המיתולוגי "קפה גונטנר"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

במתחם המושבה הטמפלרית שרונה מסתיימים בימים אלה תהליכי שימור ושיפוץ ארוכים ומורכבים בביצוע חברת אחוזות החוף. בספטמבר הקרוב יפתח המתחם את שעריו לציבור כמתחם תרבות, בילוי, קניות ולימוד היסטורי בלב תל אביב. היחידה ללימודי המשך של הטכניון, שמפעילה מגוון מסלולי לימודי תעודה ותכניות לתארים מתקדמים, היא הגוף הראשון הפעיל במתחם, החל מהשבוע.

אירוע פתיחת שלוחת תל אביב של הטכניון. צילום: יואב בכר
אירוע פתיחת שלוחת תל אביב של הטכניון. צילום: יואב בכר

"פתיחתה של שלוחת הטכניון היא צעד נוסף לקראת הגשמת החזון שלנו להרחבת המרכז העירוני של תל אביב לכיוון דרום," אמר ראש העיר רון חולדאי בטקס פתיחת הקמפוס, "מבניה היפים של שרונה, ששימשו עד לאחרונה כמחנה צבאי מתחדשים והופכים לרקמה עירונית חיה. הטכניון יהווה עוגן של חדשנות ומצוינות באזור המתחדש." "הטכניון נמצא בתנופה בלתי רגילה ואני רואה בפתיחת הקמפוס בשרונה עדות נוספת לכך," הוסיף נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא.

בטקס פתיחת הקמפוס השתתפו גם ראש מנהלת שרונה באחוזות החוף אינג'ינר גדי רויטמן, אנשי טכניון רבים ואורחים נוספים.

אירוע פתיחת שלוחת תל אביב של הטכניון. צילום: יואב בכר
אירוע פתיחת שלוחת תל אביב של הטכניון. צילום: יואב בכר

הקמפוס החדש של היחידה ללימודי המשך של הטכניון שנחנך השבוע, משתרע על 1,800 מ"ר וכולל שלושה מבנים ששומרו בפרויקט ייחודי עליו הייתה מופקדת פרופ' ניצה סמוק מהתכנית לתואר שני בשימור של הטכניון. המבנים היו בית הקפה המיתולוגי "קפה גונטנר" ושני בתי מגורים של משפחות טמפלריות. הקמפוס מכיל 16 כיתות, בהן צפויים ללמוד כ- 500 סטודנטים. הקמפוס יאפשר לאקדמאים ולמהנדסים מאזור תל אביב והמרכז ליהנות מלימודי המשך ולימודים אקדמיים לתואר שני קרוב לביתם.

בית קפה גונטנר. צילום: תאו וולר
בית קפה גונטנר. צילום: תאו וולר

על קפה גונטנר (Guenthner's Cafe)

קפה גונטנר  – פטיסרי וקפה-מסעדה – נפתח בשרונה בשנת 1934, כחלק מהמאפייה של אריקה ווילי גונטנר. רחבת בית הקפה שכנה בלב גן ירוק, רוצפה אריחי קרמיקה שחורים ולבנים והוארה בעמודי תאורה כדוריים. שולחנות בית הקפה היו פזורים מתחת לעצים ועציצי צמחים שהונחו בין השולחנות סיפקו פרטיות לבאי המקום. בחלק מהערבים היה הקפה פתוח עד חצות לריקודים על רחבה קטנה שיועדה לכך.

הורים היו מביאים את ילדיהם לקפה גונטנר בימי ראשון לפינוק מתוק – גלידת וניל ושוקולד שנמכרה בקופסאות קלקר אישיות קטנות. אבל, בעצם, זה רק היה תירוץ לטעום את לחמניות השמרים ועוגות המשמש שנאפו במקום.

הלמוט גלנק, מחבר הספר "מחולות מדבר לתפוחי זהב" שמתרחש בשרונה של שנות השלושים, מספר שהמקום היה אהוב על יהודים, בריטים וגרמנים. מעין בועה קולינרית-חברתית בזמנים גועשים.

בית קפה גונטנר. צילום: תאו וולר
בית קפה גונטנר. צילום: תאו וולר
בית קפה גונטנר. צילום: תאו וולר
בית קפה גונטנר. צילום: תאו וולר
* * *

[related-posts title="עוד עיצוב ואדריכלות:"]

* * *

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן