Skip to content

יקב בנימינה משיק את בצירי הרזרב החדשים

יקב בנימינה, הנחשב לאחד מעשרת היקבים הגדולים בארץ, משיק את סדרת יינות הרזרב החדשים ומצליח להפתיע לטובה עם יין לבן מזן חדש ונהדר: רוסאן
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בנימינה, אחד מן היקבים הגדולים בארץ, הספיק להתחדש לא מעט בתקופה האחרונה. לאחר החלפת בעלים לפני שנים בודדות, הוספת ציוד מתקדם, נטיעת כרמים חדשים ואף התחזקות והחלפת הצוות המוביל: ששון בן-אהרון מונה למנכ"ל, יפתח פרץ כיינן ראשי והדס צ'סקלה כמנהלת השיווק, השבוע התווספו על מדפי חנויות היין בארץ גם סדרת הרזרב המכובדת של היקב.

סדרת הרזרב של בנימינה (צילום: איציק חיים)
סדרת הרזרב של בנימינה (צילום: איציק חיים)

הרזרב נחשבת כסדרה היוקרה של היקב (אם כי לא סדרת העלית, השמורה לסדרת אבני החושן). איכות זו מתאפיינת ביינות זניים, כאשר הענבים בכל יין נבצרים מכרמים מובחרים בלבד. הבציר הראשון בסדרה היה בשנת 1996, דאז הושקו שני יינות אדומים: קברנה סוביניון ומרלו, ובהמשך הושק גם שרדונה אשר יצאו תחת השם "בנימינה ספיישל רזרב". בסיום עשור ראשון, שם הסדרה שונה ל"בנימינה רזרב", וכיום מונה הסדרה תשעה יינות זניים (שרדונה ללא עץ, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר, רוסאן, שיראז, מרלו, קברנה סוביניון, קריניאן וגוורצטרמינר בציר מאוחר) ואחד נוסף בדרך (זינפנדל).

היינות הלבנים נמכרים ב-73 שקל לבקבוק 750 מ"ל, והאדומים ב-79 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

היינות החדשים

בנימינה, רזרב, שרדונה ללא עץ 2012

היין מיוצר מענבי שרדונה שגודלו בכרם יחיד בקיבוץ צובה שבהרי ירושלים. צבעו קש בהיר, עם בושמתיות מעט אטומה וסגורה, ברקע אפשר למצוא רמזים למשמש. הפה קליל ומעט חסר חמיצות, סיומת קלילה ועדינה. היין קצת חסר גוף, ועשוי לאכזב חלק מהצרכנים המחפשים אחר יינות המתאימים לאוכל, ולא לשתייה לעת שקיעה בחוף הים. [rating=3]

בנימינה, רזרב, סוביניון בלאן 2012

צבעו צהבהב ירקרק, בשומות עדינות של אספרגוס או ברוקולי, אם כי חסר המאפיינים העדינים של לימוניות או רעננות. יחד עם זאת, היין בעל חמיצות נהדרת ותיבול מקסים, גוף קליל ומעניק תמורה נהדרת למחיר. [rating=4]

בנימינה, רזרב, רוסאן 2012

יין חדש ביקב ובהחלט הפתעה לטובה עבור הצרכנים בארץ. הענבים מגיעים מקיבוץ מירב שבגלבוע, עם אדמת טרה רוסה ברובה, וחשיפה טובה לשמש בדומה מאוד להרי ירושלים. צבעו מעט יותר כהה מהזנים הלבנים לעיל, עם נגיעות לכיוון הכתמתם. גם האף מאוד מתקתק ופירותי. גוף מלא ודחוס, וחמיצות עוצמתית, אך בדיוק בכמות שצריך. סיומת עוצמתית ומרשימה ביותר בחלל הפה. מומלץ מאוד. [rating=5]

בנימינה, רזרב, גווירצטרמינר 2012

זן הגוורצטרמינר נחשב מאוד מצליח בארץ, ובדרך כלל, רוב היקבים בישראל מצליחים לסיים את המלאי של זן זה ראשון. הפעם, היין זכה לצבע בהיר קש, אך אין בו את ריחות הורדים והליצ'י שמאפיינים בדרך כלל יין מענבים אלו, וגם הפה מעניק מתיקות נעימה, אך ללא ייחוד. [rating=2]

בנימינה, רזרב, שיראז 2010

הפתעה נהדרת נוספת. היין מורכב מ 98%-שיראז, ו-2% ויונייה שגודלו ברמת הגולן ומרום הגליל. צבעו כהה ודחוס, וגם האף עשיר בפירות אדומים, כמו שזיף ודובדבנים. ללא איפיון הפלפל השחור הנמצא ברוב יינות מזן זה בארץ, אבל הפה עשיר בעפצנים טובים ודומיננטיים. גופו מורגש ונוכח, ומסתיים בחמיצות טובה ומאוזנת. בהחלט שווה את מחירו. [rating=5]

בנימינה, רזרב, מרלו 2010

היקב ידע שנים טובות יותר עבור זן זה. צבעו אדמדם, והאף מאכזב מעט בשל רמזים ירוקים עשירים בעץ. הפה מלא פרי, וברקע עפצנים עם חמיצות סבירה, אך הסיומת מותירה טעם מריר וחד, שאינו מתרכך לאחר מספר דקות. [rating=2]

בנימינה, רזרב, קברנה סוביניון 2010

היין הנמכר ביותר מסדרה זו. צבעו כהה שחור, אף מלא בפירות אדומים עשירים. הפה מאוד תקיף בשל עומס העפצנים, המרמז על יכולת התיישנות מכובדת. בנוסף, החמיצות נהדרת ומאוזנת, ויין זה בהחלט מן הראויים והטובים שידע היקב מזן זה. שווה לרכוש. [rating=4]

בנימינה, רזרב, קריניאן 2011

היין היחידי בין האדומים בסדרה זו שהוא משנת בציר 2011. הענב שעשה קאמבק בשנים האחרונות מעניק חמיצות טובה, אך פחות מאוזן בפה. למי שאוהב לטעום אנדרלמוסיה של טעמים, כדאי לשתות אותו עתה או בשנה הקרובה. [rating=3]

בנימינה, גווירצטרמינר, בציר מאוחר 2010

יין קינוח שבהחלט מציב את היקב ברף העליון של היינות המתוקים הטובים בארץ. צבעו צהבהב כהה, אף עשיר בוורדים וליצ'י, הפה מאוזן ולא מתוק יתר על המידה. רצוי לשתות קר מאוד. [rating=4]

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן