הבשורה הקולינארית הלוהטת בחודשים האחרונים בניו יורק היא הקרונאט (Cronut), יצור כלאיים, חציו קרואסון וחציו סופגניית חישוק (דונאט), שפותחה על ידי שף ניו-יורקי בשם דומיניק אנסל. מאז פיתח אמן הקונדיטוריה את הקינוח בחודש מאי האחרון, הפכה הקונדיטוריה הקטנה שלו ברחוב ספרינג, שבלב הסוהו במנהטן, לאתר עלייה לרגל. שעות אחדות טרם פתיחת המקום כבר מתנחל לו תור ארוך של תאווי הקרונאט, רק 300 מהם יזכו להגיע לקרונאט הנכסף וגם הם יוכלו לרכוש שתי יחידות בלבד מייצור מתוק זה.
הקרונאט כבר מזמן חרג מגבולות ה"עוד מאפה", אלא הפך לתופעה של ממש, שהביאה להתעניינות תקשורתית עצומה, יצר שוק שחור שבו נמכרים קרונאטים בעשרות דולר (לעיתים אף בין 40-100 דולר ליחידה) וכמובן הוליד תעשיית חיקויים רבים.
אז במה מדובר? לטענת היוצר השף אנסל, אין זה סתם בצק של קרואסון הנזרק לשמן, אלא פרי פיתוח של חודשים רבים, אינספור ניסיונות שלא צלחו ותריסר מתכונים שונים. מדי חודש הוא משחרר לציבור האוהדים קרונאט בטעם אחר על בסיס מעדן הבצק האוורירי והפריך (כך לדברי ברי המזל שטעמו מן הפלא הקולינארי).
אבל מדוע שנעמוד בתור?
הפגשתם את הישראלי שייסע עד מנהטן כדי לטעום קרונאט? הצחקתם אותנו, עוד לא יבשה הגלזורה על הקרונאט הניו יורקי וכבר קם לו "תואם" מקומי.
קונדיטוריה לנצ'נר התל אביבית החליטה גם היא לגלוש על הגל הזה. הקרואנט המקומי נראה אכן יפה ומזמין, מגיע בשלל ציפויים וגלזורות, אבל ביס אחד מגלה, אויה, שהוא יותר קרוב לסופגנייה מאשר לקרואסון. כלומר, במקום לקחת את הטוב מכל אחד ממרכיביו וליצור סימביוזה אולטימטיבית, נראה שהוא לוקח דווקא את הרע והרוכש מקבל מעין סופגנייה, דחוסה מאוד, שמנונית ביותר ומתוקה עד קץ. בקיצור, כנראה שבכל זאת נצטרך לטוס לניו יורק בשביל לדגום את הדבר האמיתי.
כיום ניתן לרכוש את הקרונאט בלנצ'נר במחיר מלא, או באמצעות קופון. בעת פרסום הכתבה מסתובבים ברשת קופונים המציעים: קרונאט + קפה רק ב-10 שקל, או לסירוגין מארז של 4 קרונאטים ב-19 שקל בלבד.
גילוי נאות: קניתי בעצמי – באמצעות קופון.