Skip to content

קנו לעצמכם מתנה לחג: מטרפה להכנת קציפת תפוז

תמר לסלרוט מביאה מתכון נפלא של קציפת תפוזים טעימה וקלילה • קינוח קל ומהיר להכנה, מתאים ביותר לאירוח לאחר ארוחת החג הכבדה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אז קנו לעצמכם מתנה לחג
מתנה, מתנה, מתנה לחג
גם אני אקבל מתנה לחג בגבולות הסביר
ולכן מי אני שאזרוק אבנים על הים,
כמו החמצה תמידית

נושאי המגבעת (מילים: אוהד פישוף, לחן: נושאי המגבעת)

סיבה לאכילת דברי מאכל מטוגנים בחנוכה היא נס פך השמן. רגע, אם אני מבינה נכון, אפשר גם לאכול צ'יפס ושניצלים, לא? בחנוכה ישנם גם אלה האוכלים מאכלי חלב, לזכר הנס בו יהודית הרגה את הולופרנס, שר הצבא של אנטיוכוס, לאחר שהאכילה אותו במוצרי חלב‏.

קציפת תפוז (צילום: יסמין לסלרוט)
קציפת תפוז (צילום: יסמין לסלרוט)

חנוכה הוא גם חג החורף, הוא חג האור וחג הניסים, הוא חג חנוכת המזבח, ולילדים שבינינו – קטנים כגדולים, זהו חג של מתנות, של דמי חנוכה ומתנות. בחג חנוכה הזה, אם עדיין אין לכם אחת כזו, קנו לעצמכם (או לאחרים) מתנה לחג, שלא תתחרטו עליה: מטרפה ידנית! אחד מכלי העבודה היעילים ביותר, במטבח בכלל ובאפייה בפרט.

ערבוב תערובות היא אחת מהפעולות החשובות ביותר בעולם האפייה. המטרפה עוזרת בערבוב מבוקר יחסית, ולכן היא מתאימה לפעולה הנקראת "קיפול", כך שתערובות אווריריות יינזקו במעט מתהליך הערבוב. היא מתאימה לערבובים רבים ומגוונים, וכשהיא נכנסת ל"תמונה", קל יותר "לפרק" גושים שנוצרים, כמו למשל במתכון קציפת התפוזים, שלמדתי מאמי, שלמדה מאימה (סבתי) והוא כייפי, קל, טעים וחגיגי.

קציפת תפוז

דרגת קושי♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות       כמות: כ-4 מנות

קצפת לבנה מעל קציפת התפוז הכתומה (צילום: יסמין לסלרוט)
קצפת לבנה מעל קציפת התפוז הכתומה (צילום: יסמין לסלרוט)

כלי מטבח: סיר, מטרפה, כלי מידה, מסננת, קערה

חומרי הגלם

  • 3 כוסות מיץ תפוזים
  • 8 כפיות פודינג וניל / תות (לא אינסטנט)
  • 6 כפיות שטוחות של סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה + כף וחצי סוכר

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את מיץ התפוזים עם הפודינג והסוכר, אגב ערבוב מתמיד במטרפה, ושמים לב כי כל גושי הפודינג נמסו לגמרי.
  2. לאחר הרתיחה, ממשיכים לערבב מעל אש נמוכה עוד 4 דקות לערך.
  3. מסננים את התערובת לתוך קערה ונותנים לה להתקרר.
  4. מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף וחצי סוכר.
  5. משאירים מעט מהקצפת לקישוט וכ-3/4 מהכמות מערבבים אל תוך קציפת התפוזים.
  6. מוזגים לכלי הגשה, עוטפים ומקררים.
  7. לפני ההגשה, או לאחר שהפודינג מתקרר, מקשטים ברוזטה של קצפת.

חג אורים שמח!!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן