Skip to content

עשור לתערוכת היין "סומלייה"

"סומלייה 2014", התערוכה המקצועית של ענף היין והמסעדות, חוזרת להיכל התרבות המחודש, ותתקיים השבוע בימים שלישי-רביעי, 7-8 בינואר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

התערוכה שביססה את מעמדה כאירוע היין החשוב והמקצועי ביותר בישראל, תחגוג השנה את חזרתה להיכל התרבות בסימן התחדשות וחידושים בענף היין והמסעדות בישראל. בשיתוף פעולה מיוחד בין יוזמי התערוכה, סטודיו בן עמי, ומכון הייצוא יגיעו עיתונאי יין בכירים מחו"ל.

ענף היין וענף המסעדות פותח את שנת 2014 בסימן התחדשות של תפריטי היין והתמקצעות של צוותי השירות והאירוח. תערוכת סומלייה היא התערוכה הגדולה ביותר מבחינת כמות היקבים המציגים בה, והמקצועית ביותר בשל איכותם של היינות שנפתחים בה. במסגרת התערוכה יוצגו המגמות והחידושים בעולם היין הישראלי, הן מבחינת הייצור המקומי והן מבחינת היבוא.

התערוכה מיועדת לקהל מקצועי בלבד: מסעדנים, שפים, מלצרים וברמנים, מלונאים, קניינים וסיטונאים, בעלי חנויות יין, בעלי מעדניות, קייטררים ועוד.

נתונים על שוק היין בישראל

שוק היין בישראל מוערך בכ-850 מיליון שקל (במונחי מחיר סיטונאי). מספר בקבוקי היין שנמכרים בישראל בשנה נאמד בכ-40 מיליוני בקבוקים, מתוכם כ-34 מיליון בקבוקים מתוצרת מקומית.

נתח שוק: 5 יקבים גדולים מייצרים 82% מכלל היינות הישראלים, מספר יקבים בינוניים מהווים 12% מהשוק וכ-150 יקבי בוטיק מהווים 6% בלבד.

ייצור: היקף הייצור עומד על כ-40 מיליון בקבוקי יין (כולל תירוש). בשנתיים האחרונות ניטעו בארץ כ-6,000 דונם של כרמי יין, כך שבשנים הקרובות צפויה עלייה משמעותית בהיקפי היצור.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן