Skip to content

ט"ו בשבט: עוגיות שיבולת שועל, משמש ואגוזים

בחג ט"ו בשבט - ראש השנה לאילנות, נהוג לחגוג עם פירות יבשים, פירות העונה ושלל זרעים: אגוזים, שקדים, צנוברים ועוד • תמר לסלרוט מביאה את המתכון האולטימטיבי לעוגיות שיבולת שועל, משמש ואגוזים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

כל כך הרבה עצים יש בעולם
אז תחת איזה עץ לשבת,
שהצל ייפול עלי כולו
ויהיה לי טוב

XXXXX

מילים: אריק איינשטיין, לחן: שלום חנוך

ט"ו בשבט מצוין בלוח השנה העברי כראש השנה לאילנות.‏ המקור הראשון שבו מוזכר ט"ו בשבט הוא המשנה. ראשיתו מועד לתשלום מיסים ולמרות שכל ראשי השנים האחרים חלים בראש חודש, בזכות בית הלל המקל נתקבלה ארכה של שבועיים נוספים למועד התשלום.

בתקופת העליות שלפני קום המדינה היה בו רושם מיוחד של חגיגה בסימן התעוררות האומה לתחיית היישוב בארץ ישראל‏. כיום, מצוין ט"ו בשבט גם כמעין חג טבע, ורבים נוהגים לציין אותו בנטיעת עצים ובעיסוק בענייני איכות הסביבה.

כריתת עצים, מהווה את אחד הגורמים העיקריים ובעלי ההשפעה המכרעת להפרת האיזון האקולוגי בשרשרות המזון. האדם מבצע כריתת עצים במטרה להשתמש בעץ לצרכיו השונים, לרבות הסקה, בנייה, תעשייה וניקוי שטחים, במטרה לאכלס אותם או להשתמש בהם לצורכי חקלאות.

באזורים מיוערים, בהם מתקיימת כריתת עצים, נכחדים בעלי החיים בשל התהליך ונפגעת שרשרת המזון. במתכון שבהמשך, גם המשמש וגם אגוזי המלך הם פירות עצים נשירים, שמקורם בסין, אחת מן הארצות התורמות, באופן שלילי, לבירוא יערות.

ט"ו בשבט שמח.

עוגיות שיבולת שועל, משמש ואגוזים

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: שעה וחצי       כמות: כ-50 עוגיות

עוגיות לט"ו בשבט (צילום: תמר לסלסרוט)עוגיות לט"ו בשבט (צילום: יסמין לסלסרוט)

כלי מטבח: מערבל חשמלי עם להב גיטרה או מעבד מזון עם להב פלדה, תבניות מרופדות בנייר אפייה

חומרי גלם

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 200 גרם משמש מיובש, חתוך לקוביות קטנות
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כוס וחצי שיבולת שועל
  • כוס וחצי קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
מבחר עוגיות עשירות בפירות לט"ו בשבט (צילום: תמר לסלרוט)מבחר עוגיות עשירות בפירות לט"ו בשבט (צילום: יסמין לסלרוט)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכניסים לקערת המערבל את הסוכר והחמאה ומערבלים עד למשחה חלקה.
  3. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל (רק עד שמעורבב).
  4. מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת גוש בצק אחיד.
  5. מוסיפים משמשים מיובשים, אגוזים וגרעיני חמנייה.
  6. מקררים כחצי שעה.
  7. יוצרים כדורים בקוטר של שלושה-ארבעה סנטימטרים, מועכים אותם קלות ומניחים בתבנית.
  8. אופים רבע שעה עד עשרים דקות, עד שמזהיב. מקררים ומאפסנים בכלי אטום.
חג ט"ו בשבט שמח (צילום: תמר לסלרוט)חג ט"ו בשבט שמח (צילום: יסמין לסלרוט)

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן