Skip to content

שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל

פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה השנייה ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, תחת הכותרת: "So French So Tasty", ייערך השנה בשש ערים ברחבי הארץ: תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, מצפה רמון ונצרת.

שבוע המטבח הצרפתי בישראלשבוע המטבח הצרפתי בישראל

לפסטיבל תגיע נבחרת של 19 שפים מובילים מצרפת, שביחד עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות, שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח, בין התאריכים 10-12 בפברואר, 2014.

בנוסף, יקיימו השפים כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים, בהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ.

השפים הצרפתים יחברו לשפים הישראלים במסעדות "הוטל מונטיפיורי", "דלאל" המסעדה ו"דלאל" הקונדיטוריה, "אוליב ליפ", "פאסטל", "שילה", "מול-ים", "קיטשן מרקט", "מסה", "פופינה", "פלי מרקט" ו"לה רפובליקה" בתל אביב. "פרה על הגג" ו"אדום" בירושלים, "הנמל 24" ו"ביסטרו וניה" בחיפה, "דנטה" בנצרת, "סמילנסקי טאפאס" בבאר שבע ו-"שה יוג'ין" במצפה רמון. מותג הקוניאק היוקרתי "רמי מרטן", נותן החסות המרכזי של הפסטיבל, יוצע במחירים מיוחדים במסעדות המשתתפות.

השפים הצרפתיים שיגיעו לארץ

שף כריסטופר האש (Christopher Hache) – כוכב מישלן, מסעדת Les Ambassadeurs, מלון קרילון, יבשל עם השף מורן ינאי בהוטל מונטיפיורי בתל אביב.

שף פטריק ריינג'אר, Cap Estel – כוכב מישלן, גומיו זהב לאזור פרובנס, קוט ד'אזור, 2013, יבשל  עם השף יורם ניצן במסעדת מול-ים בתל אביב.

מנה של השף פטריק ריינג'ארמנה של השף פטריק ריינג'אר

שף מוראד האדוש (Mourad Haddouche), מסעדת לואזו דה וין, כוכב מישלן, מתמחה במנות מחבל בורגון, יבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל בתל אביב.

שף קונדיטור סבסטיאן גודאר – אמן מאפים, גלידות, שוקולד ומרקחות, המכונה מחולל המהומות של הטעמים, ירכיב תפריט מתוקים עם השף קונדיטור ענר צלאל בדלאל הקונדיטוריה בתל אביב.

ז'אן-איב בורדייה (Jean-Yvtes Bordier) – מומחה לחמאה ואמן גבינות, נצר לשושלת יצרני חמאה מחבל קונטה, יחבור לטיבו ברה, השף לשעבר של מעון שגריר צרפת בישראל, במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב.

שף אוליבייה ארלו (Olivier Arlot) – ממסעדת לה שנסלייר בחבל טורן, כוכב מישלן, 3 מצנפות בגומיו, יבשל עם השף צ'רלי פדידה במסעדת אוליב ליף הכשרה במלון שרתון תל אביב.

שף דידייה אנייס (Didier Aniès) – שף המסעדות במלון גראן הוטל קאפ פרה, הכולל את לה קאפ, בעלת כוכב מישלן והמסעדות לה וורנדה ו-קלאב דופין, יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה בתל אביב.

שף סטפן פרואדוו (Stephane Froidevaux) – מסעדת לה פנטין לטור, 4 מצנפות בגומיו, מוכר בארץ כזוכה תכנית הריאליטי "קרב סכינים", יבשל עם השף אביב משה במסעדת מסה בתל אביב.

שף סילבן סנדרה – מהמסעדות Itinéraires ומסעדת 58 Qualité Street בפריז, שף השנה בגומיו – 2009, זכה בשנת 2013 בכוכב מישלן, יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת קיטשן מרקט.

שף ליונל לוי (Lionel Lévy) – ממסעדת אינטרקונטיננטל מרסיי, הוטל דיו, כוכב מישלן, יבשל ארוחה ים תיכונית עם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה ירושלים.

שף יוני סעדה (Yoni Saada) – ממסעדת מיניאטור, מצנפת אחת בגומיו, נצר לשושלת קצבים הגיע לגמר  התכנית "טופ שף" בצרפת 2013, יבשל עם שף אלרן בוזגלו במסעדת אדום בירושלים.

שף סבסטיין אנז'ו (Sebastien Sanjou) – ממסעדת לה רלה דה מואן בדרום צרפת, כוכב מישלן, יבשל עם השף רן ראש במסעדה הנמל 24 בחיפה.

שף דידייה אדון (Didier Edon) – ממסעדת לה דומיין דה הוט רוש בטורן, כוכב מישלן מאז 1990, יתארח במטבחו של  האמן והשף שחר סיוון בביסטרו וניה החדש בעיר התחתית בחיפה.

שף כריסטוף דוברן (Christophe Dovergne) – מייסד האתר 750g.com, התנסה בכל סוגי המטבחים פאב, מלון, מסעדה ומועדון יאכטה, יבשל עם השף יוחאי קוסביצקי במסעדת פלי מרקט בתל אביב.

שף טיירי שרייה (Thierry Charrier) – משרד החוץ הצרפתי מזה 20 שנה, רצוף במפגשים נדירים ובלתי נשכחים: נלסון מנדלה לאחר שחרורו מהכלא, אריאל שרון במפגש פסגה בענייני המזרח התיכון, ג'ון קרי, לוראן פביוס ועוד רבים. יבשל עם השף רוני בלפר ממסעדת לה רפובליקה בתל אביב.

שף גיום גומז (Guillaume Gomez) – נשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית, השף של הנשיא פרנסואה הולנד בארמון האליזה, יחבור לצוות המטבח במסעדה של השף שלום קדוש פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה בירושלים, להכנת ארוחת הצהריים במסגרת אירוע גאלה.

שף אלן רוסו (Allan Rousseau) – הבעלים של חברת המזון רוסו לזלייה, העוסקת בפיתוח מוצרים וקייטרינג עילית, הבעלים והשף של מסעדת מיל בעיר דקס, יבשל עם השף פאיז סגאירה במסעדת שה יוג'ין במצפה רמון ועם השף דרור שושן בסמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע.

שף אריק פרבו (Eric Provost) – ממסעדת לאטרייה במלון רויאל ברייר בדוביל, כוכב מישלן, יבשל עם השף אליאס מטר במסעדת דנטה בנצרת.

שף דמיאן לפורט (Damien Laporte) ממסעדת ל'אבסינת' בפריז, יבשל עם אוראל קמחי במסעדת פופינה.

שגריר צרפת בישראל, פטריק מיזונאב, יקיים ערב פתיחה חגיגי ב-9 בפברואר, בחסות המותג רמי מרטן, בו יארח את השפים הצרפתיים והישראלים לערב היכרות וארוחת ערב משותפת בבית השגריר ביפו, בשילוב בר קוקטיילים מבית הקוניאק המפורסם.

ביום שלישי, 11 בפברואר, תתקיים ארוחת גאלה בצהריים במסעדת "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה בירושלים. את המנות בתפריט ירכיבו ויבשלו 5 שפים: שלום קדוש, השף הראשי של רשת מלונות פתאל; ליונל לוי ממסעדת אינטר-קונטיננטל מרסיי; אביב משה מסעדת מסה; גיום גומז, השף של ארמון האליזה; ושף סטפן פרואדוו ממסעדת לה פנטין לטור.

ביום רביעי, 12 בפברואר, יעבירו השפים מאסטר קלאס וטעימות פתוחות לקהל הרחב (בתשלום) במלון שרתון תל אביב. בשעה 13:00 טיירי שרייה השף של משרד החוץ הצרפתי יציג למנה ראשונה את המתכון שלו למילפיי שכבות של סלמון מעושן עם ירקות פריכים, בשעה 14:30 שף אוליבייה ארלו מממסעדת לה שנסלייר יציג את המתכון שלו למנה עיקרית של דג לברק ממולא בזיתים, פירות הדר, שומר ומיץ תבלינים. בשעה 16:00 שף סבסטיין אנז'ו ממסעדת לה רלה דה מואן יציג את המתכון שלו לטארט לימון, הקינוח האהוב ביותר על הצרפתים.

במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב תתקיים במשך השבוע תצוגה של השולחן הצרפתי המסורתי, המנות יוגשו בכלי השולחן הידועים מפורצלן צרפתי תוצרת לימוז', ועיצוב השולחנות במסעדה יופקד בידי איב דלרום.

לתוכניה המלאה של הפסטיבל.

בון אפטיט.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן