Skip to content

ללמוד לבשל: פסטה עם רוטב בשאמל גבינות

מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #3
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

פסטה עם רוטב בשאמל גבינות

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 35 דקות       כמות: ארבעה סועדים

פסטה מקרוני עם רוטב בשאמל גבינות (ויקימדיה)פסטה מקרוני עם רוטב בשאמל גבינות (ויקימדיה)

רוטב בשאמל הוא רביכה שעשויה מקמח מטוגן בחמאה ומבושל בחלב. הרוטב מכונה גם רוטב לבן ומהווה רוטב מרכזי במטבח הצרפתי. שמו הוזכר לראשונה בספר Le Cuisinier François משנת 1615, אשר נכתב על ידי השף פרנסואה פייר לה וארן. עם זאת, הרוטב נקרא על שם המרקיז לואי דה בשאמל במטרה לכבד את המרקיז, ולא – כפי שנטען בעבר, כי המרקיז הוא זה שהמציא את הרוטב.

רוטב בשאמל משמש כבסיס למספר רב של רטבים אחרים בהם: רוטב מורניי (הכולל גבינה), רוטב ננטואה (רוטב עם חמאה, חסילונים ושמנת), רוטב מוטאר (רוטב לבן עם חרדל) ורוטב סווביז (רוטב בשאמל עם בצלים קצוצים).

רוטב בשאמל מתאים מעל: מוסקה, קרוק מסייה, לזניה ולמקרוני עם גבינה.

כלי מטבח: סיר בישול גדול, מסננת, סיר בינוני, כפית עץ.

חומרי גלם

  • 225 גרם פסטה יבשה (רצוי מקרוני)
  • 1/4 כוס קמח רב שימושי
  • 3 כוסות חלב מלא
  • 3 כפות חמאה לא מומלחת
  • קמצוץ מלח ופלפל שחור
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ½ כוס גבינת פונטינה מגוררת
  • 12/3 כוס גבינת צ'דר לבן חריפה מגוררת
  • 2/3 כוס גבינת גרויאר מגוררת
  • 1/8 כפית פלפל קאיין
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומוסיפים את הפסטה; ממליחים ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן (מופיע על שקית / קופסת אריזת הפסטה). מעבירים למסננת ומסננים את כל המים.
  2. ממיסים חמאה בסיר בינוני. מוסיפים קמח ובוחשים עם כפית עץ, עד שהרביכה מבעבעת, אך לא משחימה, בערך כ-45 שניות.
  3. מוסיפים חלב ובוחשים. מביאים להתחממות, תוך איסוף מן הקצוות, כדי שלא תיווצרנה גבשושיות. מנמיכים את האש וממתינים 20 דקות.
  4. כעת נוצר רוטב בשאמל. אל הרוטב מוסיפים את הגבינות ובוחשים, עד שכולן נמסו היטב. מתבלים בכל התבלינים ובוחשים שוב.

הרוטב מוכן – להניח מעל הפסטה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן