אם תהיתם איך אפשר להגדיר אוכל כ-Fancy הגעתם למקום הנכון, יולה זובריצקי ביקרה, סיקרה וצילמה עבורנו את מיטב התוצרת מכל רחבי ארה"ב ומחוצה לה ומביאה לנו טעמים וצבעים בתמונות
80 אלף מוצרים נבחרים וטרנדיים בעשרות קטגוריות שונות הוצגו בתערוכת Fancy Food שנערכה בין ה-19 ל-21 בינואר, בסן פרנציסקו. בין הקטגוריות השונות היו: ממתקים, גבינות, קפה, חטיפים, תבלינים ועוד. 1,300 דוכני תצוגה מכל רחבי ארה"ב ומ-35 מדינות אחרות, הביאו לנו את המילה האחרונה במאכלים ומשקאות.
בולט במיוחד הוא טרנד האוכל הבריא, טבעי, לא מהונדס ואורגני. חטיפים מגוונים בהם העשויים… כן לא תאמינו. מבטטה, קינואה, ופופקורן ואפילו חטיפי אצות, שלא לדבר על המובן מאליו: חטיפי שוקולד.
תיבולים וטעמים מיוחדים לא רק עבור גלידות, סודה, וגבינות, אלא גם לשמנים, חומץ, מלח – שכולם משדרגים את טעמו של האוכל משמעותית.
כך למשל שמן זית בטעם תפוז משמש להכנת בראוניז, וגם נמזג עליהם לאחר ההכנה. תה בטעמים שונים, ואפילו בטעם שוקולד. את השוקולד עצמו מצאנו בשילובים שונים ולפעמים גם משונים, לדוגמה: שוקולד עם בייקון, או מלח בטעם שוקולד. חלק מהמציגים מספקים גם הזמנת אריזות מותאמות לקוח, מה שמאפשר פנייה לפלחי שוק שונים, ומענה לעונת החגים.
יצרנית השוקולד bridgebrandschocolate מסן פרנציסקו, הציגה פתרון עיצובי ושיווקי מעניין: היא פיצלה את הסדרות שלה לפי קבוצות אוהבי השוקולד. בינהן קולקציות : לאוהבי ספרים, לאוהבי היין, לאוהבי קפה, אוהבי שוקולד עם חלב(בעיקר לילדים).גישה מעניינת ומחמיאה ללקוח, שמקבל את ההרגשה שהשוקולד הוכן במיוחדעבורו.
Numi תה עם שוקולד- צילום : יולה זובריצקי
ובביתן הבינלאומי, היתה גם לנו נציגות ישראלית מכובדת ומתוקה
חברת Mani מיבאת מבחר מעדני גורמה מהמזרח התיכון וארופה. גבינות פטה מיוון, שמן זית מסיציליה, גבינת מנצגה מספרד ועוד. מהמטעמים הללו בלבד אפשר להגיש ארוחת גורמה מהטובות שיש
בחנויות בארצות הברית, כבר רואים חלק גדול מהמוצרים שהוצגו בתערוכה. מעניין לראות את המשך התפתחות הטרנדים והמגמות בהם נתקלנו וכמובן המוצרים ועיצוב האריזות והאם יגיעו לישראל.
תמי
31 בינואר 2014 @ 22:12
כמו תמיד… תמונות מרהיבות שגורמות לי לרצות להיות שם בתערוכה הבאה (ואם תבטיחי שתהיי לצלם… אפילו על תקן עוד נציגה-מציגה 🙂 )
יולה זובריצקי
31 בינואר 2014 @ 23:40
תודה 🙂 שמחה שהצלחתי להעביר את רוח התערוכה