Skip to content

ללמוד לבשל: ביצה רכה

מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #5
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ביצה רכה

דרגת קושי: ♥♥♥♥       זמן הכנה: 15 דקות       כמות: סועד אחד

משמאל: ביצה רכה לאחר 4 דקות הכנה, 5 דקות ו-6 דקות (ויקימדיה)משמאל: ביצה רכה לאחר 4 דקות הכנה, 5 דקות ו-6 דקות (ויקימדיה)

ביצים רכה היא מאכל מערבי ונחשבת כקלה להכנה לעומת מאכלי ביצים אחרים, ונחשבת כחלק ממנת ארוחת הבוקר במדינות אירופאיות רבות. משך הבישול קובע את מידת התמצקותה של הביצה, לכן ביצה שבושלה זמן קצר, וחלמונה (ולעתים גם החלבון) עדיין נוזלי למחצה, מכונה ביצה רכה, בעוד שביצה שבושלה עד שהתמצקה לחלוטין מכונה ביצה קשה (ביצים הנשלקות במים ללא קליפתן הן ביצים עלומות).

חשוב לציין, כי בשל סכנת סלמונלה בביצים שלא בושלו דיין, משרד הבריאות מנחה את מוסדות האשפוז לבשל ביצה 7 דקות מעת רתיחת המים. מאותה סיבה, מומלץ לא להגיש ביצים רכות לתינוקות, קשישים ונשים הרות.

מתאים לצד: טוסטונים או לחם עם חמאה.

כלי מטבח: סיר בגודל בינוני + מכסה, כף מסננת, סכין מטבח, כפית, קערה קטנה / קערית ייעודית לביצה רכה.

חומרי גלם

  • כמות ביצים לפי הצורך – רצוי אורגניות
  • קמצוץ מלח ופלפל

אופן ההכנה לביצה רכה

  1. ממלאים סיר במים עד כדי מחציתו ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. באמצעות כף מסננת מכניסים את הביצים אל תוך המים הרותחים.
  3. מכסים ומכבים את האש.
  4. ממתינים כ-4-6 דקות, תלוי כמה רך תרצו את הביצים. מוציאים את הביצים הרכות – הן מוכנות.
  5. אם מעוניינים להגיש עם הקליפה, מקישים עם הסכין על החלק הרחב בקצה העליון של הביצה ומסירים כסנטימטר מסביב לקצה הביצה. מגישים בקערית ייעודית לביצה רכה.
  6. אם מעוניינים להגיש ללא הקליפה, מקישים עם הסכין על מרכז הקליפה – פוצחים אותה לשניים ומשתמשים בכפית להחליק את הביצה החוצה מן הקליפה ומניחים בקערה קטנה.
  7. מתבלים בקמצוץ מלח ופלפל.

הערות: לא ניתן לשמור ביצה רכה, מומלץ לאכול ממנה מיד לאחר ההכנה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן