Skip to content

ישובי הכרמל ומושבות הברון מתאחדים כנפת יין

במסגרת 'פסטיבל ארץ כרמים' אשר יתקיים באפריל יתאחדו עשרות יקבים, בתי בד ויצרני תוצרת חקלאית לאירוע שמטרתו הנצחת שמו של הברון רוטשילד, שתרם ממרצו ומכספו לבניית הארץ בכלל ותעשיית היין בישראל • יזמית האירוע - רותי בן ישראל, אוצרת היין היחידה בישראל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לראשונה בישראל יתקיים פסטיבל 'ארץ כרמים וטעמים' אשר יאחד תחת כיפת השמיים של גני רמת הנדיב בזכרון יעקב את תוצרתם של עשרות יקבים, בתי בד ויצרני תוצרת חקלאית מאזור הכרמל ומושבות הברון.

גן הוורדים ברמת הנדיב ובאזור פארק רוטשילד (צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקימדיה)גן הוורדים ברמת הנדיב ובאזור פארק רוטשילד (צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקימדיה)

הפסטיבל הוא יוזמה של אוצרת היין, רותי בן ישראל (בעלת תעודת סומליה מארגון Fisar האיטלקי), והיחידה בישראל המחזיקה בתואר ייחודי זה. בעבר שימשה בן ישראל כאוצרת היין של יקבי כרמל ושל יקב שושנה.

בן ישראל מיישמת רעיון שקיים בישראל מזה שנים רבות, אך היא זו שלוקחת את מושכות היזמות והביצוע בפועל, ומאחדת בין שלל יצרני יין, שמן זית ותוצרת חקלאית (גבינות, ריבות, לחמים ועוד), תחת המושג הצרפתי 'אפלסיון', המכונה בעברית 'נפה מבוקרת של יצרן מזון'. במסגרת זו, יזמה רותי את רעיון 'ארץ כרמים וטעמים' אשר יתקיים בגני רמת הנדיב, מקום קבורתו של הברון רוטשילד ורעייתו, בתאריכים 9-10 באפריל, 2014, ויציין את שיתוף הפעולה הראשון בין היצרנים הקולינאריים של אזור הכרמל ומורודותיו, בקעת הנדיב ומושבות הברון: זיכרון יעקב, בנימינה – גבעת עדה, עמק אלונה ועמק חפר.

הפסטיבל יהיה גם האירוע שיפתח את חגיגות 'טעם המושבות', כחלק מציון 60 שנים לקבורתו של הברון אדמונד דה רוטשילד בארץ ישראל ובניית גני הנדיב להנצחת שמו של הנדיב, שתרם ממרצו ומכספו לבניית הארץ בכלל ותעשיית היין בישראל בפרט. הפסטיבל נעשה בשיתוף ועידוד הנהלת רמת הנדיב שמאפשרים לראשונה מאז הקמת החגים לפני 60 שנים לערוך אירוע בגנים.

רותי בן ישראל - אוצרת היין של ישראל (צילום: מאיה הבקין)רותי בן ישראל – אוצרת היין של ישראל (צילום: מאיה הבקין)

המבקרים בפסטיבל יקבלו עם כניסתם כוס יין לטעימות ומפה אזורית ייחודית שעליה יסומנו כל המציגים. המבקרים יוכלו לטייל בין הדוכנים השונים, לטעום את יינותיהם, לרחרח שמני זית מקומיים, להשתתף בסדנאות בישול וסדנאות נוספות, וכל זאת בלווי הרכבי מוסיקה חיה להשלמת האווירה.

בין המציגים בפסטיבל ניתן לראות את יקב סומק, יקב שפיה, יקב כרמל, יקב בנימינה, יקב תשבי, יקב ארנס, יקב אסמביה, יקב שירום, יקב ראובן, יקב אלונה, יקב אייל, יקב סלומון, יקב ארגוב, יקב בת שלמה, יקב וורטמן, יקב שושנה, יקב דדה, יקב שגיא, יקב רקנאטי, יקב אליגוטה, יקב עביה, ועוד מציגים כמו בית אל, חמה ספא יין, משק יובל, יש מיין, רוח שתות, איש הפסיפלורה, מסיק מגל, גבינות יעקובס, אגדת לחם ומטעים קפה.

החלק הקולינארי של הפסטיבל מוביל בני בן ישראל, איש קולינאריה, בוגר 'מאסטר שף' ובן זוגה של רותי. יצרני שמני זית, ריבות, גבינות, דבש ותוצרת אזורית נוספת ימכרו מנות טאפאס, שנבנו בשיתוף פעולה בין בן ישראל לשף עמי דניאל, ממסעדת 'מטעים'. גולת הכותרת הקולינארית תהיה במת הדגמות בה יעבירו סדנאות בישול קצרצרות העושות שימוש בחומרי הגלם האזוריים.

לאתר הפסטיבל, מחיר כרטיס ברכישה מוקדמת – 80 שקל.

פסטיבל "ארץ כרמים וטעמים", גני הנדיב, 9-10 באפריל, 2014, בשעות 18:00-23:00.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן