Skip to content

ממטבחה של אמא: בורקס במילוי חציל וגבינות

המאפים הקרויים בורקס בלקני, מוכרים אצל היהודים הספרדים בישראל ומחוצה לה, ומהווים משפחה גדולה של בצקים, טעמים וצורות • אפי בלה מביאה את המתכון המשפחתי לבורקס ממולא חציל וגבינות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בורקס הוא מאפה, שהפך להיות חלק בלתי נפרד מחיינו. בכל אירוע קטן בעבודה, בישיבות, בהרמת כוסית, בארוחות בוקר או בארוחת ערב, ואפילו סתם כשמתחשק לאכול משהו קטן – הבורקס תמיד שם.

הבורקס נמצא בכל מקום (צילום: אפי בלה)הבורקס נמצא בכל מקום (צילום: אפי בלה)

בורקס הוא מאפה טעים ומגרה, שמקשה עלינו לעמוד בפיתוי, למרות שאנו יודעים שהוא משמין ולא הדבר הכי בריא. הוא אפוי מסוגי בצק שונים, כשהפופולרי ביותר הוא בצק עלים, הממולא במילויים מגוונים. לכל אחד יש את ההעדפה שלו, ואצלנו בבית יש חלוקה ברורה בין אוהבי הגבינה מול אוהבי תפוח האדמה.

כשאני רוצה לאפות בורקס מיוחד ולא קונבנציונלי, אני מכינה מלית של חציל קלוי וגבינות. הוא פחות טעים לאפרוחים הקטנים, אבל גם לנו מגיע…

יש בסופר מוצר נפלא, שנמצא אצלי קבוע בפריזר. בצק עלים שחתוך מראש לריבועים. הוא מתאים לזמנים לחוצים, שבהם צריך להכין במהירות קינוח או מאפה לארוחת ערב, או כשבאים אורחים במפתיע ואז אין זמן להתעסק עם רידוד וחיתוך הבצק. המלית של החציל עשירה ומעט פיקנטית ויוצא בורקס טעים ומיוחד, שהכי טעים לאכול אותו כשהוא טרי – ישר מהתנור.

בורקס חציל וגבינות

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: כ-20 בורקסים

בורקס במילוי חציל וגבינה (צילום: אפי בלה)בורקס במילוי חציל וגבינה (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 1 חבילה של ריבועי בצק עלים
  • 1 חציל קטן
  • 1 שן שום כתושה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 50 גרם גבינת קשקבל / עמק מגוררת
  • 60 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • מלח, פלפל
  • ביצה טרופה למריחה
  • שומשום לפיזור על המאפה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מחוררים את החציל ואופים אותו כ-30 דקות עד שהוא מתרכך לגמרי. משאירים את התנור דולק.
  2. מרוקנים את תוכן החציל לקערה, מוסיפים את יתר החומרים (למעט הביצה והשומשום) ומערבבים.
  3. ממלאים כל ריבוע בצק בכף שטוחה וסוגרים לצורת משולש או מלבן, מהדקים בעזרת האצבעות את הקצוות. מניחים בתבנית ברווחים מרוחקים אחד מהשני.
  4.  מורחים ביצה ומפזרים שומשום מעל.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהמאפה זהוב שחום (שימו לב שגם התחתית זהובה ואפוייה היטב).

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן