Skip to content

אוזני המן: שוקולד, פרג ותמרים

חג הפורים מביא עימו קולקציה חדשה ומגוונת של מאכלים לחג, והידוע מכל הם אוזני המן • מגפון בחר את האוזניים המצטיינות לשנת 2014 ואף מביא מתכון לאוזני המן ללא גלוטן
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מקורם של מאפי אוזני המן הם במרכז אירופה. איש אינו יודע מה הקשר בין המן הרשע מפרס העתיקה לתרבות היהודית שחיה באירופה, שכנראה המציאה מאפים אלו. הבצק המעוצב בצורת כיסנים נקרא ביידיש "המן טאש", או בתרגום לעברית: כיס המן. היהודים האשכנזים נהגו למלא זאת בפרג, אם כי כיום נפוץ גם שוקולד, ריבה, תמרים, אגוזים וחלבה.

אוזני המן ללא גלוטן באפייה ביתית (ויקימדיה)אוזני המן ללא גלוטן באפייה ביתית (ויקימדיה)

צורת המאפה היא משולש בעל שלוש קרנות, שאותו מקבלים כתוצאה מקריצת עיגולים (חלקים או משוננים) מן הבצק, זילוף המלית במרכז וצביטה בעזרת שלוש אצבעות אל עבר המרכז תוך הידוק הקצוות. מדי שנה, מדפי הסופרמרקט, בתי הקפה וחנויות המאפים מותקפים במגוון עצום של אוזני המן, מן המליות הקלאסיות ועד לשדרוגים מיוחדים, כמו חומוס, פיסטוקים ועד גבינות, בטטה ואף בשר.

מגפון ממליץ על שני מארזי אוזני המן מצטיינים ומביא מתכון לאוזני המן ללא גלוטן:

אוזני המן – "מיקי שמו"

רשת הקונדיטוריות של מיקי שמו מציעה את מגוון אוזני ההמן הגדול בישראל: בצק פריך, בצק שמרים, מלוחות ואפילו ללא סוכר. מההיצע העצום טעמנו את אוזני ההמן מבצק שמרים במלית פרג:  יחס מושלם בין כמות המלית למרקם הבצק. בקיצור – אוזני המן איכותיות ומוקפדות.

מחיר: 35 שקל לאריזת 350 גרם. ציון: [rating=5]

מבחר מאוזני ההמן של קונדיטוריות מיקי שמו (צילום: דן פרץ)מבחר מאוזני ההמן של קונדיטוריות מיקי שמו (צילום: דן פרץ)

אוזני המן – "אחוה"

חברת אחוה משווקת לרגל חג הפורים אוזני המן טעימים להפליא במגוון טעמים: אוזני המן במילוי שוקולד, פרג ותמרים. לאחר טעימה, אפשר לשבח כי הם מצטיינים בבצק רך ונימוחים בפה ובעלי טעם עשיר. על המדף אפשר להשיג מילויים של פרג, שוקולד ותמרים, המעניקים לעוגיות את טעמן העשיר והנפלא. אוזני המן משווקים באריזת 450 גרם, קלה לפתיחה ולסגירה ושומרת על טריות העוגיות לאורך זמן ובאריזת חיסכון משפחתית של 700 גרם.

מחיר: 10-12 שקל לאריזת 450 גרם, 12-14 שקל לאריזת 700 גרם. ציון: [rating=4]

מבחר מאוזני ההמן של חברת אחוה (צילום: ארי אביץ)מבחר מאוזני ההמן של חברת אחוה (צילום: ארי אביץ)

מתכון לאוזני המן ללא גלוטן

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות       כמות: 50 אוזני המן

חומרי גלם

  • 175 גרם קמח נטול גלוטן
  • 75 גרם קמח דורה לבנה (סורגום)
  • 75 גרם עמילן טפיוקה
  • 75 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 150 גרם סוכר קנים דק
  • 30 גרם קמח עדשים כתומות או קמח אפונה צהובה
  • שקית אבקת אפייה
  • ¼  כפית קסאנטן גאם
  • מעט גרידת לימון
  • קורט מלח
  • 100 גרם קשיו מושרה
    75 גרם רסק תפוחים
  • 50 גרם שמן קוקוס
  • 50  גרם שמן זית
  • 50 גרם שמן קנולה חמנייה
  • מילוי: שוקולד מריר או מחית תמרים

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הגלם, מלבד המילוי.
  2. לשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
  3. מניחים בצד לחצי שעה (עדיף במקרר).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד.
  5. צרים עיגולים ומניחים בתוך כל עיגול מעט מהמילוי (חותכים באלכסון למשולש) או חצי כפית מחית תמרים.
  6. מקפלים משלושה צדדים את העיגול למשולש.
  7. אופים כרבע שעה בחום בינוני- גבוה (180 מעלות).

חג פורים שמח.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן