Skip to content

לחובבי הבריאות: "תפריט ניסן" במשק ברזילי

המסעדה הצמחונית אורגנית, משק ברזילי, המתמחה בבישול בריא משיקה את תפריט ניסן לפסח ולאביב, הכולל מגוון עשיר של ירקות ופירות, תוך קריצה קטנה להגדה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מסעדת משק ברזילי החלה את דרכה לפני כ-12 שנים במושב ירקונה, על ידי מרב ברזילי – מחלוצות הארץ בתחום הבישול הבריא. לפני כשנה פתחה את הסניף בנווה צדק בתל אביב, ולאחרונה אף השיקה "תפריט בריא", במסגרתו בכל חודש מושקות מנות המבוססות על מגוון עשיר של ירקות ופירות, בהתאם לעונה. לטענתה של ברזילי, לוח השנה העברי מציג קשר הדוק בין חודשי השנה לעונתיות של פרי האדמה. כל חודש עברי מביא עימו מנפלאות האדמה הייחודיים לתקופה.

משק ברזילי בנווה צדק (צילום: דניאל לילה)משק ברזילי בנווה צדק (צילום: דניאל לילה)

על אף הפנייה לסועדים מהמגזר הצמחוני / טבעוני / חובבי הבריאות, המטבח מצטיין בגיוון ובמקוריות, הודות לשימוש במנעד עצום של קטניות (מאש, סוגי שעועית מיוחדים, עדשים וכדומה), דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס ועוד) ותחליפי חלבון מהצומח (סויה, טופו וכדומה).

אביב הגיע וכך גם תפריט ניסן

חודש ניסן במשק ברזילי הוא חודש בסימן של התחדשות ונקרא גם "חודש האביב". כאמור, התפריט נבנה על טהרת חומרי הגלם הטריים והאורגניים, מקפיד על ערך תזונתי ובריאותי מקסימאלי (נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ו-וויטמינים). השפית שלי לרון והקונדיטורית שני בנאי יצרו תפריט טבעוני, המבוסס על מגוון עשיר של ירקות ופירות העונה, תוך קריצה לאזכורים מההגדה.

תפריט ניסן עשיר בפירות ובירקות (צילום: דניאל לילה)תפריט ניסן עשיר בפירות ובירקות (צילום: דניאל לילה)

והגדת לבנך: מה בתפריט?

  • מבחר ממזגים: רשע – שילוב של רום, צ’ילי, ג’ינג’ר, סודה ומיץ גזר; תם – מוחיטו רום ,נענע ולימונים; חכם – ג’ין, טוניק ופלח מלפפון; שאינו יודע לשאול – קמפרי אשכוליות ומקל סלרי. כל משקה 32 שקל.
  • ירוק בניסן – אורז בר, עלים ירוקים, פול, אספרגוס, שעועית ירוקה, משמשים מיובשים ושקדים -38 שקל.
  • מרק כרישה ובצלים – עם שום ירוק ואגוזים – 32 שקל.
  • פטה עדשים – לצד צ’אטני עגבניות שרי וקרקר כוסמת וגרעינים – 25 שקל.
  • ריזוטו פטריות – עם סלרי, אורז עגול מלא וחלב אגוזי לוז – 62 שקל.
  • צלחת אביבית – בייבי סלקים, צנוניות, שעועית וגזר צלויים,  לצד מאפה בטטה – 58 שקל.
  • פאי פקאן ותמרים – מבצק שקדים עם סורבה חלבה. 36 שקל.

התפריט מוצע בנוסף לתפריט הרגיל של המסעדה, ומוגש כל שעות היום.

משק ברזילי – רחוב אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב, טלפון: 03-5166329.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן