Skip to content

מתכון ל"ג בעומר: משהו לנשנש ליד האש

המדורה היא סיבה טובה לחגוג ולאכול כמובן. באם יבקשו מכם "להביא משהו" ובאם תרצו "להדליק" את כולם במעשה ידכם להתפעל… הכינו את הסלט החצי מוחמץ הזה שהוא קל להכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

Come on Baby, Light my Fire
Come on Baby, Light my Fire
Try to Set the Night on Fire

The Doors

XXXXX

גם בי"ח באייר התשע"ד נחזור ונדליק מדורות ל"ג בעומר. ישנם שני הסברים להדלקת מדורות במועד הזה, הסבר אחד קשור למרד בר כוכבא: אז הדליקו המורדים משואות על ראשי ההרים כדי להודיע על פרוץ המרד. ההסבר האחר קשור לרבי שמעון בר יוחאי, מנהג שהנהיגו מקובלי צפת המאה ה-16 וכלל הילולה והדלקת מדורות בליל ל"ג בעומר על קברו של שמעון בר יוחאי במירון, מנהג שהפך בימינו לאירוע המרכזי של ל"ג בעומר.

סלט חצי מוחמץ לל"ג בעומר (צילום: תמר לסלרוט)סלט חצי מוחמץ לל"ג בעומר (צילום: גיא נרדי)

כוחה של האש ברור ומובן, יכולתה האדירה לחמם ולהמיס אך גם לכלות. צבעיה אדומים וכתומים בעיקר, אך הם גם תוצר של מרכיבי השריפה, ולכן היא יכולה להיות מורכבת גם מצבעים נוספים.

המדורה היא סיבה טובה לחגוג ולאכול כמובן. באם יבקשו מכם "להביא משהו" ובאם תרצו "להדליק" את כולם במעשה ידכם להתפעל… הכינו את הסלט החצי מוחמץ הזה שהוא קל להכנה וטעים להפליא.

משהו לנשנש ליד האש: סלט חצי מוחמץ

דרגת קושי: ♥♥♥♥       זמן הכנה: כחצי שעה      כמות: תבנית 28" (או מלבנית מתאימה)

מבחר ססגוני של ירקות לסלט (צילום: תמר לסלרוט)מבחר ססגוני של ירקות לסלט (צילום: גיא נרדי)

כלי מטבח: סכין חיתוך קרש חיתוך, קערה גדולה, קערה קטנה

חומרי גלם

  • 1 וחצי ק"ג ירקות (לבחירה): כרוב, כרובית, גזר, פלפלים מכל הצבעים, מלפפונים, בצל סגול, סלרי, קולורבי, שומר, צנוניות

חומרי גלם לרוטב

  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס חומץ
  • 4 כפיות מלח

אופן ההכנה

  1. חותכים ומכינים את כל הירקות להגשה לתוך קערה.
  2. מערבבים את חומרי הגלם לרוטב.
  3. מוזגים על הירקות.
  4. מערבבים מדי פעם.
  • טעים לאכילה החל משעה לאחר ההכנה ועד שבוע במקרר.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן