Skip to content

ל"ג בעומר: הצטיידות וכללי זהירות

הנוכחות המשטרתית תתוגבר באתרי המדורות ובאירועים ברחבי הארץ. כללי בטיחות למניעה של פגיעות ליד המדורה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ביום ראשון יצוין ברחבי הארץ ל"ג בעומר. פעילות המשטרה תתמקד בסיכול ומניעת שרפות, בתיאום עם הגורמים האזרחיים. הנוכחות המשטרתית תתוגבר באירועים ובאתרי המדורות השונים ברחבי הארץ.

במקביל לחגיגות חשוב לזכור כי קירבה לאש המדורה מהווה סכנה למבוגרים, לילדים ולסביבה. מדי שנה פוקדים את חדרי המיון בבתי החולים נפגעים ברמות שונות כתוצאה מההתעסקות באש, עקב כוויות ומשאיפת חלקיקים העולים מהאש. שמירה נאותה על כללי בטיחות בסיסיים והכנה מקדימה תמנע סכנה ותעודד הגנה סביבתית. אנו מגישים לכם מספר כללי יסוד ועצות למניעת פגיעה ונזקים:

ל"ג בעומר בבני ברק בשנה שעברה (צילךום: ארכיון: ציפי מנשה)
ל"ג בעומר בבני ברק בשנה שעברה (צילום: ארכיון: ציפי מנשה)

הבעירו אש רק באתר מתאים להדלקת מדורה (הרשויות המקומיות מקצות לרוב מקומות מתאימים לכך), הרחק מבתי מגורים, מגרשי חנייה ומקומות מסוכנים. הקפידו על שטח נקי ופתוח, ללא קוצים או עצים קרובים וללא חוטי חשמל מעל.

הכינו מראש אמצעים לכיבוי האש: מטף כיבוי נייד, דליים מלאים במים, חול, שמיכה או מגבת גדולה. דאגו מראש להימצאות זמינה של ערכת עזרה ראשונה וכן של משחה נגד כוויות. הצטיידו בטלפונים חשובים: 102 – מכבי האש, 101 – מד"א, 100 – משטרה.

ודאו כי יש נוכחות של אדם מבוגר, החל מהדלקת המדורה ועד לכיבויה המלא. הקפידו שהדלקת האש תעשה רק על ידי מבוגר אחראי.

אין להבעיר אש באמצעות חומרים דליקים כגון בנזין, נפט וכדומה. אסור בתכלית האיסור להחזיק חומרים דליקים בקרבת המדורה, העלולים ללבות את האש וליצור שריפה גדולה מאוד שתסכן את הסובבים. אין לזרוק לתוך המדורה חומרים מתלקחים או רעילים כגון: שקיות פלסטיק, זבל, מוצרי פלסטיק ותחליפי עץ. חומרים אלו מכילים דבק הנפלט לאוויר בעת שריפה או קרשים צבועים בצבע.

מומלץ לא לשבת קרוב למדורה ולא בכיוון העשן, כדי להימנע משאיפה מיותרת של מזהמים. במקרה של שאיפת עשן וקשיי נשימה יש להזעיק מיידית את כוחות ההצלה.

במקרה בו אש אחזה בבגדים יש לעצור ולא לרוץ, כיוון שריצה מלבה את האש. יש לשכב מיד על הקרקע ולהתגלגל כמה פעמים. אפשר להשתמש בשמיכה או במגבת גדולה כדי לעטוף את הנפגע ולחנוק את האש. יש להזעיק את כוחות ההצלה.

במקרה שנגרמת כווייה יש להרחיק מיד את מקור הפגיעה. אם מדובר בכוויה קשה יש לפנות מיד לחדר מיון.

בסיום יש להקפיד לוודא את כיבויה המוחלט של המדורה. יש לכסות את הגחלים במים או חול. אם לא מצליחים להשתלט על התפשטות האש, יש להזעיק מייד את מכבי אש במוקד 102. בכל מקרה חל איסור מוחלט להשאיר מדורה דולקת ללא השגחה.

המלצות מד"א לטיפול ראשוני בפצועים עד להגעת צוותי מד"א:

1. אם אש אחזה בבגדיו של אדם, יש להשכיבו על הקרקע ולגלגלו בעפר או לכבות את האש במים רבים. אפשר גם להחניק את האש על ידי כיסוי הנפגע בשמיכה רטובה, או במגבת גדולה, כאשר ראש הנפגע נשאר חשוף.

2. אין להסיר או לתלוש בגדים חרוכים שנדבקו באזור הכוויה. במקרה של כוויה באזור מוגבל בגוף, יש לקרר מיד במים או להניח רטיות קרות ולחות (רצוי סטריליות) על הכוויה. אפשר להשתמש גם בממחטות בד או בגד.

3. אין לנקב שלפוחיות ואין להסיר עור.

4. אין למרוח על הכוויה משחות או חומרים אחרים.

5. במקרה של חדירת גץ לעין, מומלץ לשטוף את העין היטב עם הרבה מים קרים.

מד"א ממליץ לכלול ציוד חירום במדורה: שני בקבוקי ליטר וחצי של מים. לצורך שתייה ולמקרה של כיבוי חירום. תיק עזרה ראשונה תקני של מד"א. תכשירים למריחה למניעת עקיצות של יתושים. תכשירים לטיפול במקרים של כוויות. שמיכה, שתשמש גם לישיבה וגם לכיבוי מהיר אם חלילה אדם נשרף.

ערב מהנה ובטוח.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן