Skip to content

ממטבחה של אמא: מאפינס אוכמניות עם קראמבל

המתכון הקלאסי והטעים של אפי בלה למאפינס אוכמניות • כמה דקות של ערבוב החומרים ו-20 דקות בתנור • זה הכל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אני מאוד אוהבת לאפות מאפינס. המאפינס (בעברית: מופינים) הן עוגות קטנות / עוגיות, שהילדים מאוד אוהבים. הכנתם זריזה וקלה ואיננה דורשת מיומנות מורכבת. יתרון נוסף, שהילדים יכולים לעזור בקלות ושאין כלים רבים בכיור. המאפינס הם פתרון נפלא לארוחת בוקר מהירה או כתוספת מפנקת לכריך לבית הספר או לעבודה. הם נשארים טריים זמן רב ואפשר גם להקפיאם ולהפשירם בכל פעם לפי הצורך.

מאפינס עם אוכמניות הם קלאסיקה אמריקנית, אולם פה הוספתי גם קראמבל (פירורי בצק), שמוסיפים לכל ביס גם פריכות מענגת.

מאפינס אוכמניות עם קראמבל

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות      כמות: כ-20 מאפינס קטנים או 12 גדולים

מאפינס אוכמניות (צילום: אפי בלה)מאפינס אוכמניות (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לקראמבל

  • 50 גרם חמאה קרה
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם קמח

חומרי גלם למאפינס

  • 350 גרם סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 600 גרם קמח
  • 4 כפיות אבקת אפיה
  • גרידה מ-1 לימון
  • 4 ביצים מידה M
  • 370 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם אוכמניות קפואות

אופן ההכנה לקרמאבל

  1. במעבד מזון מכניסים את כל החומרים ומעבדים בפולסים עד שנוצרים כדורים קטנטנים.
  2. מקררים במקרר עד התייצבות.

אופן ההכנה למאפינס

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים או מניחים עטרות נייר בתבנית מאפינס.
  2. בקערה אחת מערבבים את החומרים היבשים: סוכר, מלח, קמח ואבקת אפיה.
  3. בקערה שנייה טורפים את החומרים הרטובים: ביצים, שמנת, חמאה וגרידת לימון.
  4. מצרפים את החומרים היבשים לקערה עם החומרים הרטובים. מערבבים בעזרת כף עד איחוד החומרים ולא מעבר לכך. מוסיפים חצי מכמות האוכמניות.
  5. מעבירים את התערובת לשקעי התבנית, אפשר להיעזר בכף גלידה למזיגת התערובת.
  6. מפזרים מעל את יתרת האוכמניות ואת הקראמבל.
  7. אופים 20 דקות, מוציאים, מחכים שיתקררו ונהנים מכל ביס. מומלץ לשמור בכלי סגור.

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן