מאפה תפוחים ליום קיץ חם

בימי קיץ חמים במיוחד, מומלץ להישאר במזגן ולבלוס עוגת תפוחים חמה שיצאה זה עתה מהתנור • תמר לסלרוט מביאה את המתכון למאפה פריך, אך ממכר במיוחד

מאפה תפוחים ליום קיץ חם

בימי קיץ חמים במיוחד, מומלץ להישאר במזגן ולבלוס עוגת תפוחים חמה שיצאה זה עתה מהתנור • תמר לסלרוט מביאה את המתכון למאפה פריך, אך ממכר במיוחד

שני תפוחים, שני אדומים

חלמו שעה תמימה, איך הם עפים כמו ציפורים

אל השמיים, התלחשו, וקשקשו

עם אימא אדמה, מה כבר אפשר לדרוש מתפוח, או שניים

XXXXX

"שני תפוחים", מילים: אהוד מנור, ביצוע: צביקה פיק

התפוח נזכר שש פעמים במקרא ומופיע בסוף רשימת עצי הפרי החשובים בארץ (יואל, א' י"ב) וכבעל ריח טוב (שיר השירים). הוא מופיע חמש פעמים כשם יישוב (בספר יהושע, למשל) וכשם אדם פרטי (בספר דברי הימים).

מאפה תפוחים ביתי (צילום: יסמין לסלרוט)

הבלשנית המודחקת שבי חושבת, שתפוח היא מילה כללית לפרי ולאו דווקא לתפוח עץ, שנחשב לפרי עץ הדעת, זה שבגללו נענשנו עונש נצחי וכה קשה.

בביתי נשארו לי שני תפוחים ואגס, שלא נאכלו, והחלטתי שאני מכינה מהם טארט.

הדבר הנחמד במתכון הזה, בעיניי, הוא גירוד החמאה בעזרת פומפייה מעל חומרי הבצק, דבר שמאפשר עבודה קלה ונוחה בלי להזדקק לאף מכשיר חשמלי. היחס בבצק בין החומרים היבשים (קמח וסוכר) לשומנים (החמאה), ייתן לנו בצק פירורים גרגירי וכיפי לאכילה. הידוק הפירורים יחבר אותם לכדי בצק אחיד, אם כי עדיין גרגירי.

מאפה תפוחים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: שעה ורבע      כמות: תבנית בגודל 20 על 20

מספר דקות הכנה והשאר בתנור – מאפה תפוחים ביתי (צילום: יסמין לסלרוט)

כלי מטבח: קערה בינונית, סיר קטן, תבנית בגודל 20 על 20, פומפייה

חומרי הגלם לעוגה

  • 2-3 תפוחים / אגסים
  • מעט מיץ לימון
  • כוס קמח
  • כוס סולת
  • 3/4 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה קשה
  • שומשום לקישוט

חומרי גלם לסירופ

  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה

  1. קולפים, מגלענים ופורסים את הפירות לפרוסות דקות, מטפטפים עליהם מעט מיץ לימון ומפזרים קורט סוכר.
  2. בקערה מניחים את הקמח הלבן, הסולת והסוכר ומגרדים מעליהם בעזרת הפומפייה את החמאה.
  3. בעזרת האצבעות "מחברים" בין החומרים היבשים לחמאה עד שמתקבלים פירורים אחידים.
  4. לוקחים חצי מכמות הפירורים ומשטחים בתבנית כולל השוליים.
  5. מסדרים מעל את הפירות.
  6. מעליהם מפזרים את שארית הפירורים ומהדקים בעדינות.
  7. מפזרים מעל שומשום (לא חובה)
  8. אופים ב-170 מעלות למשך 45 דקות עד שעה (עד הזהבה)
  9. מבשלים את הסירופ (עד הרתחה + שלוש דקות נוספות).
  10. בעזרת כף מוזגים את הסירופ מעל העוגה.
  11. מניחים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר.

יום קריר, נעים ובתיאבון.

שני תפוחים, שני אדומים

חלמו שעה תמימה, איך הם עפים כמו ציפורים

אל השמיים, התלחשו, וקשקשו

עם אימא אדמה, מה כבר אפשר לדרוש מתפוח, או שניים

XXXXX

"שני תפוחים", מילים: אהוד מנור, ביצוע: צביקה פיק

התפוח נזכר שש פעמים במקרא ומופיע בסוף רשימת עצי הפרי החשובים בארץ (יואל, א' י"ב) וכבעל ריח טוב (שיר השירים). הוא מופיע חמש פעמים כשם יישוב (בספר יהושע, למשל) וכשם אדם פרטי (בספר דברי הימים).

מאפה תפוחים ביתי (צילום: יסמין לסלרוט)

הבלשנית המודחקת שבי חושבת, שתפוח היא מילה כללית לפרי ולאו דווקא לתפוח עץ, שנחשב לפרי עץ הדעת, זה שבגללו נענשנו עונש נצחי וכה קשה.

בביתי נשארו לי שני תפוחים ואגס, שלא נאכלו, והחלטתי שאני מכינה מהם טארט.

הדבר הנחמד במתכון הזה, בעיניי, הוא גירוד החמאה בעזרת פומפייה מעל חומרי הבצק, דבר שמאפשר עבודה קלה ונוחה בלי להזדקק לאף מכשיר חשמלי. היחס בבצק בין החומרים היבשים (קמח וסוכר) לשומנים (החמאה), ייתן לנו בצק פירורים גרגירי וכיפי לאכילה. הידוק הפירורים יחבר אותם לכדי בצק אחיד, אם כי עדיין גרגירי.

מאפה תפוחים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: שעה ורבע      כמות: תבנית בגודל 20 על 20

מספר דקות הכנה והשאר בתנור – מאפה תפוחים ביתי (צילום: יסמין לסלרוט)

כלי מטבח: קערה בינונית, סיר קטן, תבנית בגודל 20 על 20, פומפייה

חומרי הגלם לעוגה

  • 2-3 תפוחים / אגסים
  • מעט מיץ לימון
  • כוס קמח
  • כוס סולת
  • 3/4 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה קשה
  • שומשום לקישוט

חומרי גלם לסירופ

  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה

  1. קולפים, מגלענים ופורסים את הפירות לפרוסות דקות, מטפטפים עליהם מעט מיץ לימון ומפזרים קורט סוכר.
  2. בקערה מניחים את הקמח הלבן, הסולת והסוכר ומגרדים מעליהם בעזרת הפומפייה את החמאה.
  3. בעזרת האצבעות "מחברים" בין החומרים היבשים לחמאה עד שמתקבלים פירורים אחידים.
  4. לוקחים חצי מכמות הפירורים ומשטחים בתבנית כולל השוליים.
  5. מסדרים מעל את הפירות.
  6. מעליהם מפזרים את שארית הפירורים ומהדקים בעדינות.
  7. מפזרים מעל שומשום (לא חובה)
  8. אופים ב-170 מעלות למשך 45 דקות עד שעה (עד הזהבה)
  9. מבשלים את הסירופ (עד הרתחה + שלוש דקות נוספות).
  10. בעזרת כף מוזגים את הסירופ מעל העוגה.
  11. מניחים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר.

יום קריר, נעים ובתיאבון.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן