Skip to content

משרד הכלכלה ורשת מלונות הילטון יכשירו שפים

משרד הכלכלה ישקיע כמיליון שקלים בקורס הכשרת השפים. בין המתמודדים לקורסים דורשי עבודה וחיילים משוחררים. המיזם נועד להכשיר עתודה מקצועית בתחום הבישול האומנותי. כמחצית מהבוגרים ישולבו במלונות הילטון ישראל והיתר יזכו לסיוע בהשמה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

משרד הכלכלה, בשיתוף מלונות הילטון ישראל, יקיים בשנת 2015 שני קורסי הכשרה מקצועיים בתחום אומנות הבישול/טבחות, בהשתתפות 50 תלמידים ובהשקעה של כמיליון שקלים. הקורסים, יופעלו במודל של 'כתה במפעל' – המשלב הכשרה עם עבודה מעשית – ויתקיימו במלון הילטון תל-אביב, שיעמיד לרשות הקורס, את מיטב השפים המועסקים במלון.

שפים. אמנות בהגשת מזון. צילום: ויקיפדיה
שפים. אמנות בהגשת מזון. צילום: ויקיפדיה

בקרוב קורס ראשון

הקורס הראשון מתוכנן לפברואר ובימים אלו ממש מסתיים תהליך המיון וגיוס התלמידים לקורס הראשון במסגרתו יתמודדו התלמידים, בין השאר, עם מגוון נושאים עיוניים, כגון: תורת החומרים, תורת התזונה, תברואת מזון, תורת התפריט ותרגול מעשי של יסודות המטבח, מאכלי עמים, מאכלי עדות, מטבח גורמה, בישול מוסדי, יסודות הקונדיטאות והקינוח, קישוטי מזון, צורות הגשה ועוד.

ההכשרה מפוקחת וממומנת ע"י האגף להכשרה מקצועית בלשכת הממונה על התעסוקה – משרד הכלכלה. תלמידים שיעמדו בהצלחה בבחינות הגמר הממלכתיות (עיוני ומעשי) יזכו לתעודת הסמכה ממשלתית סוג 1 בטבחות ממשרד הכלכלה. בתום ההכשרה ישתלבו הבוגרים באחד ממלונות הילטון בישראל: הילטון תל אביב, וולדורף אסטוריה ירושלים והילטון מלכת שבא באילת. מלונות הילטון בישראל יעסיקו כ-20 מהבוגרים ויסיעו לייתר התלמידים במציאת תעסוקה.

פיתוח עתודה קולינרית

אנה גלוק, מנהלת האגף להכשרה מקצועית ופיתוח כוח אדם במשרד הכלכלה ברכה על הפרויקט וציינה כי: "מודל הכשרה שבו משלבים המעסיקים ידיים עם הממשלה ומגלים אחריות ומעורבות, הינו מודל המבטיח תעסוקה לבוגרים באיכות וברמה. מודל הכשרה ייחודי זה, הינו מודל ראשוני ניסיוני, המשלב בין לימודים ועבודה בשכר בהתאם לחוק. הכשרת דורשי עבודה וחיילים משוחררים לעבודות נדרשות בשוק העבודה מסייעת לא רק לעובדים, אלא גם לרשתות בתי המלון שעודן 'מלקקות את הפצעים' בעקבות המשבר בענף כתוצאה ממבצע צוק איתן. הילטון ישראל בוחרת להאמין בענף התיירות בארץ ומתוך ראייה לטווח ארוך, נרתמו המלונות למיזם המשותף לפיתוח עתודה קולינרית לענף המלונאות בישראל".

"להשקיע בצעירים מוכשרים"

גלעד שלוש, מנהל משאבי אנוש הילטון ישראל: "הביקוש לבעלי מקצוע בתחום הגסטרונומיה במלונותינו בישראל ובעולם הולך וגובר עם השנים. אנו חשים כי הפוטנציאל האנושי הצעיר בישראל הוא עצום וכדאי לטפחו מיד לאחר שרותי הצבאי במקום לייבא אשפי מטבח מקצועיים מעבר לים. אנו חשים שהקורסים האלה , בעידוד המשרד, הן הדרך הנכונה להשקיע בצעירים מוכשרים המשוועים למקומות עבודה בתחומים שהם באמת אוהבים והכוונתם לסטנדרטים הגבוהים ביותר של קבוצת הילטון תסייע רבות להתפתחות האישית ולפתרון המחסור בידיים עובדות בתחום בארץ".

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן