Skip to content

מרקים טבעוניים לחורף קר

החורף בדרך וכיף גדול להכין סיר מרק עשיר בטעם וניחוחות שמחמם ומשביע. סיר מרק שמשמש כארוחה מלאה ומשביעה וטבעונית. סיר שיונח על הקמין לשמירת החום (לחלופין סיר בישול חשמלי) יפיץ ניחוח ויזמין ללגום מהמרק את בני הבית ואורחיהם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מרק ולביבות שילוב מושלם
מרק ולביבות שילוב מושלם

את ההכנות למרקים אני פותחת בהכנת התבלינים הסודיים שלי האחד מבית סבתא שהינו אבקת בצל שהוא תחליף בריא לאבקת מרק הבצל.
והשני תבלין שפתחתי שהוא תחליף לאבקת המרק המסורתית, אומנם טעמו שונה מטעם אבקת המרק המסורתית שרובינו התמכרנו אליה, אבל הוא בריא יותר ומעשיר את המרק.
אבקת בצל
2 ק"ג בצלים כותשים היטב במכתש ועלי(ניתן לקצץ במעבד ממזון)
½ כוס מלח עדיף דל נתרן פאן סולט
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1-2 כוסות קמח
ההכנה
מערבבים את המרכבים למעט המלח.
מוספים קמח עד קבלת עיסה דביקה אבל לא יבשה.
יוצרים כדורים בגודל כדור טניס.
את הכדורים אופים בטבון ומשאירים להתייבש היטב בתוך הטבון עד שמתקרר.
ניתן לאפות בתנור בחום בינוני עד יבוש וקבלת צבע זהוב.
מקררים וטוחנים במקור אצל סבתא טחנו במכתש ועלי אבל גם מטחנת תבלינים או מעבד מזון יעשו היטב את העבודה.
אבקת מרק ביתית
1 כוס מלח דק עדיף מלח דל נתרן פאן סולט
2 כפיות כורכום /לחלופין שורש יבש מגורר
4 כפות שום יבש גרוס טרי,
3 כפות שמיר יבש
3 כפות פטרוזיליה יבשה
3 כפות בצל יבש/ מטוגן
¼ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה או קואקר טחון דק
אופן ההכנה
לערבב את הרכיבים ולטחון במעבד מזון או בבלנדר מקל.
לאחסן בצנצנת אטומה במקום קריר
אני שמה בין 1-3 כפיות לסיר מרק .
ולתיבול קציצות 1-2 כפיות לכל חצי ק"ג
מרק קרם ירקות וקטניות
מרק עשיר בירקות שעועית שחורה ועדשים שחורות.

מיזוג מושלם של טעימים בכף אחת
מיזוג מושלם של טעימים בכף אחת

המצרכים

1כוס שעועית שחורה מושרת ללילה (עדיף להנביט )
1כוס עדשים שחורות מושרת לפחות לשעתיים.(עדיף להנביט)
2 עלי דפנה
בצל שלם קלוף
שורש סלרי קלוף ונקי(אופציה)
שורש פטרוזיליה( אופציה)
1 בצל גדול פרוס גס
4 שיני שום חצויות
1 גזר פרוס דק
1פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
2 ענפי סלרי פרוס גס
2 כפות שמן
אופציה : פלפל חריף /צ`ילי חתוך גס
תיבול
2-3 כפות אבקת מרק ביתית
1כפית כמון טחון טרי (טיפ בפינת הטיפים)
מלח, ופלפל
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
הכנת הקטניות
את השעועית הבצל השלם ועלי הדפנה לבשל בסיר לחץ עם מים חצי שעה ( לחלופין בסיר רגיל עד ריכוך)
להוציא אדים מסיר הלחץ להוציא את הבצל, השורשים ועלי הדפנה, הם סיימו תפקידם
להוסיף עדשים( במידה וחסר מים להוסיף מים רותחים)
לסגור את הסיר להביא לרתיחה ולכבות.
הכנת קרם הירקות
במחבת או סיר שטוח
לשים את כל הירקות והתבלינים( למעט אבקת המרק)
עם השמן ולאדות בסיר מכוסה כיסוי, לערבב מדי פעם, עד שכל הירקות רכים (כ 15-20 דקות)
להוסיף כוס מים רותחים ולבשל 5 דקות.
להוסיף את עשבי התיבול
לטחון בבלנדר יד או מעבד מזון למרקם חלק
את קרם הירקות להוסיף לסיר עם מרק הקטניות להוסיף אבקת מרק, לערבב ולבשל כרבע שעה.
אישית אוהבת להניח סיר מרק על הקמין שיישאר חם ומזמין.
לתקן תיבול .
מרק קרם דלורית וקישואים דל קלוריות
מרק סמיך ועשיר בשיא הפשטות והכי קל להכנה, מלא בטעמים, ערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, משביע עם מעט קלוריות, מיוחד לימי החורף הסוערים שבהם הגוף זקוק למנה דלת שומנים ומספקת ברזל וחלבון לגוף חזק ובריא

המרק קרם ירקות עם לביבות עדשים
המרק קרם ירקות עם לביבות עדשים

המצרכים
1 דלורית קלופה וחתוכה גס
2 גזרים חתוכים גס
3 קישואים חתוכים גס
1 בצל חתוך גס
4 שיני שום חצויות
2 כסות מים
1 כף אבקת מרק ביתית
הכנה
לבשל בסיר לחץ 10 דקות אחר הרתיחה.
להוציא לחץ האוויר מהסיר
לפתוח את הסיר
לטחון עם מקל בלנדר או במעבד מזון
להביא לרתיחה ולהוסיף מים עד סמיכות רצויה ושמיר
לתבל במלח ופלפל.
למזוג לצלחות ולהגיש עם קרוטונים ולביבות עדשים שחורות או קינואה כייף להגיש עם פרחי כרובית אפויים
לביבות קטניות המלוות מרקים
הלביבות הללו פריכות מתאימות להגשה לצד המרק או בתוכו , וכייף לאכול אותן גם ללא מרק לצד סלט וממרחים.

לביבות טבעוניות
לביבות טבעוניות

לביבות קינואה
1 כוס קינואה מבושלת (ניתן להחליף באורז או דוחן)
1 עגבנייה קטנה קצוצה
3 כפות כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
½ כוס עירית קצוצה
2 כפות עלי תימין טרי /1 כפית יבש
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טרי
ההכנה
ליצור לביבות בגודל ביס ולטגן במעט שמן
ניתן גם לאפות על נייר משומן אבל אז הן מאבדות מהפריכיות.
לביבות עדשים שחורות
1כוס עדשים שחורות
עגבנייה קטנה קצוצה
½ כוס עשבי תיבול (עירית פטרוזיליה וכסברה)
1 כף שום כתש
½ כפית כמון
2 כפות טחינה (או ביצה)
2 כפות פירורי לחם
מעט קמח חומוס.
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
ליצור לביבות בגודל ביס ולטגן במעט שמן
ניתן גם לאפות על נייר משומן אבל אז הן מאבדות מהפריכיות.
טליטיפ
לבישול הקטניות כדאי להוסיף שקית קטנה עם זרעי קימל למניעת גזים
אני נוהגת להשתמש בכמון טחון טרי אני קונה זרעי כמון ושמה במטחנת תבלינים וטוחנת כל פעם כמות שצריכה, אומנם הגרסה גסה אבל הניחוח אדיר. ממליצה.
את הסיר כייף לשמור חם על הקמין או בסיר בישול חשמלי, וכך ניתן למזוג מנה חמה מבלי לטרוח.

מרק וקרוטונים
מרק וקרוטונים

עוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח
http://taly60.blogspot.co.il/

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן