דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה:כשעה *זמן בישול: 50 דקות *מספר מנות: 6מנות
למצרכים:
1 ק"ג נסיכת הנילוס חתוך לחמש מנות, מושרה כחצי שעה במלח ולימון לשטוף וליבש לפני הבישול .
1-4 פלפלים חריפים קלויים וקלופים (לפי דרגת החריפות הרצויה אפשר לוותר)
2 פלפלים קלויים וקלופים
2 חצילים קלויים קלופים ( ניתן להשתמש בחציל על האש מקופסה )
ראש שום קלוף ופרוס
1 פלפל שאטה יבש
1 קופסה עגבניות קלופות
1 קופסה גרגרי חומוס (ניתן להשתמש בחומוס מבושל ביתי או קפוא)
½ לימון רק הפילה
½ צרור כוסברה טרייה, קצוצה
½1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל גרוס טרי
½ כפית כרכום
צ'ילי גרוס לפי הטעם
1 כפית כמון
הכנת הרוטב
- יוצקים ¼ כוס שמן לסיר רחב ומחממים.
- מוסיפים את מחצית משיני השום, הפלפלים החריפים והעגבניות עם מחצית מהמיץ שבקופסה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
- מעבירים את תכולת הסיר למסננת, ומועכים ומסננים לקבלת רכז עגבניות.
- בסיר רחב שמים 2 כפות שמן קנולה מוסיפים את רכז העגבניות שהכנו,.
- מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
- מוסיפים את פלפלים הקלויים, בשר החציל השרוף, גרגרי החומוס ומחצית מהכוסברה.
- מתבלים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך.
בישול הדג
- כחצי שעה לפני הארוחה מחממים את הרוטב מוספים את נתחי הדג והשום הנותר ומבשלים עשר דקות בסיר מכוסה.
- משאירים בסיר מכוסה עוד רבע שעה.
הגשה
מסגרים נתח דג וסביבו יוצקים שפע רוטב מפזרים כוסברה טרייה, מגשים לצד לימון וחלה טרייה.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להוסיף ירקות, תפוחי אדמה, קישואים וגזר.
- ניתן לוותר על הכוסברה ולהשתמש בפטרוזיליה /שמיר .
- לא אוהבים דגים? הרוטב יכול לשמש כבסיס לתבשילי קציצות ועוף
טליטיפ
- להסרת ריח שום מהידיים העבירו את היד על סכין נירוסטה או ברז נירוסטה שפשפו מעט והריח נעלם.
- לסרת ריח דגים השתמשו במיץ לימון לשטיפת ידיים.
- עטפו את קרש החיתוך בניילון או הכניסו את הקרש לשקית ניילון לפני עבודה עם דגים בכך תמנעו מריח הדג לדבוק בקרש החיתוך.
עופו על כנפי הדמיון בשלו בכיף ואהבה
*עוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח
http://taly60.blogspot.co.il/