דגים שוחים ברוטב עגבניות חומוס וחציל

מנה נפלאה לימי החורף הגשומים, שהרוטב דורש מעט עבודה וניתן להכינו יום מראש ושעה קלה לפני הארוחה להוסיף את הדג ולבשל בישול קצר. טעים מאד טרי עם שפע חלה לתבלה ברוטב.

דגים שוחים ברוטב עגבניות חומוס וחציל

מנה נפלאה לימי החורף הגשומים, שהרוטב דורש מעט עבודה וניתן להכינו יום מראש ושעה קלה לפני הארוחה להוסיף את הדג ולבשל בישול קצר. טעים מאד טרי עם שפע חלה לתבלה ברוטב.

דג ברוטב
דג ברוטב

דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה:כשעה *זמן בישול: 50 דקות *מספר מנות: 6מנות

למצרכים:
1 ק"ג נסיכת הנילוס חתוך לחמש מנות, מושרה כחצי שעה במלח ולימון לשטוף וליבש לפני הבישול .
1-4 פלפלים חריפים קלויים וקלופים (לפי דרגת החריפות הרצויה אפשר לוותר)
2 פלפלים קלויים וקלופים
2 חצילים קלויים קלופים ( ניתן להשתמש בחציל על האש מקופסה )
ראש שום קלוף ופרוס
1 פלפל שאטה יבש
1 קופסה עגבניות קלופות
1 קופסה גרגרי חומוס (ניתן להשתמש בחומוס מבושל ביתי או קפוא)
½ לימון רק הפילה
½ צרור כוסברה טרייה, קצוצה
½1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל גרוס טרי
½ כפית כרכום
צ'ילי גרוס לפי הטעם
1 כפית כמון
הכנת הרוטב

  1. יוצקים ¼ כוס שמן לסיר רחב ומחממים.
  2. מוסיפים את מחצית משיני השום, הפלפלים החריפים והעגבניות עם מחצית מהמיץ שבקופסה.
  3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
  4. מעבירים את תכולת הסיר למסננת, ומועכים ומסננים לקבלת רכז עגבניות.
  5. בסיר רחב שמים 2 כפות שמן קנולה מוסיפים את רכז העגבניות שהכנו,.
  6. מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
  7. מוסיפים את פלפלים הקלויים, בשר החציל השרוף, גרגרי החומוס ומחצית מהכוסברה.
  8. מתבלים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך.

בישול הדג

  1. כחצי שעה לפני הארוחה מחממים את הרוטב מוספים את נתחי הדג והשום הנותר ומבשלים עשר דקות בסיר מכוסה.
  2. משאירים בסיר מכוסה עוד רבע שעה.

הגשה

מסגרים נתח דג וסביבו יוצקים שפע רוטב מפזרים כוסברה טרייה, מגשים לצד לימון וחלה טרייה.
אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להוסיף ירקות, תפוחי אדמה, קישואים וגזר.
  • ניתן לוותר על הכוסברה ולהשתמש בפטרוזיליה /שמיר .
  • לא אוהבים דגים? הרוטב יכול לשמש כבסיס לתבשילי קציצות ועוף

טליטיפ

  • להסרת ריח שום מהידיים העבירו את היד על סכין נירוסטה או ברז נירוסטה שפשפו מעט והריח נעלם.
  • לסרת ריח דגים השתמשו במיץ לימון לשטיפת ידיים.
  • עטפו את קרש החיתוך בניילון או הכניסו את הקרש לשקית ניילון לפני עבודה עם דגים בכך תמנעו מריח הדג לדבוק בקרש החיתוך.
    דג ברוטב עשיר ממתין לחלה
    דג ברוטב עשיר ממתין לחלה

    עופו על כנפי הדמיון בשלו בכיף ואהבה 

    *עוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח
     http://taly60.blogspot.co.il/

דג ברוטב
דג ברוטב

דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה:כשעה *זמן בישול: 50 דקות *מספר מנות: 6מנות

למצרכים:
1 ק"ג נסיכת הנילוס חתוך לחמש מנות, מושרה כחצי שעה במלח ולימון לשטוף וליבש לפני הבישול .
1-4 פלפלים חריפים קלויים וקלופים (לפי דרגת החריפות הרצויה אפשר לוותר)
2 פלפלים קלויים וקלופים
2 חצילים קלויים קלופים ( ניתן להשתמש בחציל על האש מקופסה )
ראש שום קלוף ופרוס
1 פלפל שאטה יבש
1 קופסה עגבניות קלופות
1 קופסה גרגרי חומוס (ניתן להשתמש בחומוס מבושל ביתי או קפוא)
½ לימון רק הפילה
½ צרור כוסברה טרייה, קצוצה
½1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל גרוס טרי
½ כפית כרכום
צ'ילי גרוס לפי הטעם
1 כפית כמון
הכנת הרוטב

  1. יוצקים ¼ כוס שמן לסיר רחב ומחממים.
  2. מוסיפים את מחצית משיני השום, הפלפלים החריפים והעגבניות עם מחצית מהמיץ שבקופסה.
  3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
  4. מעבירים את תכולת הסיר למסננת, ומועכים ומסננים לקבלת רכז עגבניות.
  5. בסיר רחב שמים 2 כפות שמן קנולה מוסיפים את רכז העגבניות שהכנו,.
  6. מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
  7. מוסיפים את פלפלים הקלויים, בשר החציל השרוף, גרגרי החומוס ומחצית מהכוסברה.
  8. מתבלים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך.

בישול הדג

  1. כחצי שעה לפני הארוחה מחממים את הרוטב מוספים את נתחי הדג והשום הנותר ומבשלים עשר דקות בסיר מכוסה.
  2. משאירים בסיר מכוסה עוד רבע שעה.

הגשה

מסגרים נתח דג וסביבו יוצקים שפע רוטב מפזרים כוסברה טרייה, מגשים לצד לימון וחלה טרייה.
אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להוסיף ירקות, תפוחי אדמה, קישואים וגזר.
  • ניתן לוותר על הכוסברה ולהשתמש בפטרוזיליה /שמיר .
  • לא אוהבים דגים? הרוטב יכול לשמש כבסיס לתבשילי קציצות ועוף

טליטיפ

  • להסרת ריח שום מהידיים העבירו את היד על סכין נירוסטה או ברז נירוסטה שפשפו מעט והריח נעלם.
  • לסרת ריח דגים השתמשו במיץ לימון לשטיפת ידיים.
  • עטפו את קרש החיתוך בניילון או הכניסו את הקרש לשקית ניילון לפני עבודה עם דגים בכך תמנעו מריח הדג לדבוק בקרש החיתוך.
    דג ברוטב עשיר ממתין לחלה
    דג ברוטב עשיר ממתין לחלה

    עופו על כנפי הדמיון בשלו בכיף ואהבה 

    *עוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח
     http://taly60.blogspot.co.il/

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן