Skip to content

טבעוני: חצילים במעטה פריך אפוי

חצילים כאלה שמתפצחים בפה שהפנים שלהם נשאר מוצק ולא רכרוכי וספוג בשמן הם אהבה גדולה שלי. ישנו המתכון הקלסי עם ביצה ופירורי לחם מטוגן בשמן. המתכון הזה שונה הוא אפוי והוא טבעוני.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
חציל אפוי קריספי במיוחד
חציל אפוי קריספי במיוחד

דרגת קושי: ♥♥ *זמן הכנה: כ15 דקות  *זמן אפייה: כ30-40 דקות
המצרכים

1חציל ארוך פרוס לעובי של מעל לס"מ להניח על רשת או מסננת ולהמליח ל ולהשאיר 30-60 דקות להוצאת הנוזלים  ולנגב את פרוסות החציל
לרביכה טבעונית

כוס קמח/ אפשר קמח חומוס
3/4 כוס סודה
1 כף שום כתוש
½ כפית כמון
2 כפות צ`לי מתוק
מלח ופלפל
לערבב הכל לרביכה
לציפוי
כ1-2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
ההכנה
על תבנית שטוחה לפרוס נייר אפיה לשמן אותו בנדיבות(3-4 כפות שמן )
לחמם תנור לטמפרטורה גבוהה ביותר.
לטבול את פרוסת החציל ברביכה ולהעביר לצלחת פירורי הלחם לציפוי מושלם .
לחזור על הפעולה עם כל פרוסות החצילים.
לרסס בנדיבות בספרי שמן . להקפיד לרסס גם בצדדים .
להכניס לתנור בשלב השני מלמטה ולאפות 5 דקות בטמפרטורה גבוה ולהוריד את הטמפרטורה ל200 מעלות
לאפות כ20- 25 דקות עד הזהבה שלל החלק התחתון .
להוציא ולרסס בספרי שמן, להפוך את החצילים ולהחזיר לתנור לעוד כ15 דקות עד הזהבה מלאה.

החציל נשאר בפנים פריך מזכיר שניצל
החציל נשאר בפנים פריך מזכיר שניצל

שימו ♥
הטמפרטורה וזמן האפייה זו המלצה לפי הטוסטר אובן/ תנור שלי לאחר מספר ניסיונות, כל אחד צריך ללמוד אך כדאי לאפות בתנור שלו.
אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להחליף את התיבול להוסיף עשבי תיבול טריים או יבשים,
או הוסיף ממרחים שונים( עגבניות, זיתים וכו') לרביכה ,
לציפוי להוסיף שומשום קצח או אגוזים שונים.

* לעוד מתכונים של טלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח'
 http://taly60.blogspot.co.il/

1 Comment

  1. אהובה
    21 בינואר 2016 @ 17:07

    מה ניתן לעשות אם אין ספריי שמן?

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן