דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ60 דקות *זמן בישול: כ 2-3 שעות
המצרכים
3 כפות שמן זית איכותי
½ 1 ק"ג בשר בקר (מס' 8, 5, או כל בשר לבישול ארוך) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 בצלים גדולים קצוצים
¾ כוס שעועית אדומה/ אזוקי שהושרתה בלילה.
3 לימונים פרסים מיובשים ( בעזרת האגודל עושים בו חור)
½ כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 פלפל חריף קצוץ
4 כוסות מים רותחים
לירק
3 כפות שמן
כ-4 כוסות פטרוזיליה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
6 בצלים ירוקים קצוצים
1 כוס עליי סלרי קצוץ
4 כוסות כוסברה קצוצה
¼ כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה ומטגנים את הבשר להשחמה
- מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה
- מוסיפים את השעועית הלימונים הפרסים והתבלינים
- מכסים במים מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
- מחממים מחבת גדולה בחום בינוני עם 3 כפות שמן
- מטגנים את עשבי תיבול, עד שצבעם הופך לירוק עמוק ונפחם מתכווץ.
- לאחר שעת בישול הבשר מוספים הירק המטוגן והלימון מערבבים,
- מבשלים שעה נוספת על להבה נמוכה בסיר מכוסה
מגישים לצד אורז פרסי כמובן.
טליטיפ
בכדאי להקל על ניקיון וקיצוץ הירק אני מניחה את הירק על מסננת ובתוך כלי עם מים,
מחליפה את המים מספר פעמים . מיבשת במייבש חסה .
לשימוש מידי מקצצת .
לשימוש עתידי מחלקת למנות בשקיות, מנפחת כמו בלון סוגרת ומקפיא.
כשצריכה להשתמש מבוללת בין כפות הידיים וכך הירק נקצץ דק,
שומר על הארומה והירק מתאים לתוספת בתבשילים.
רשת עדן טבע מרקט, במבצע לחברי מועדון ומצטרפים חדשים, לסוף שנת 2015 – כל מוצרי הרשת המחויבים במע"מ על פי חוק, יימכרו בהנחה בגובה המע"מ.
המבצע יחל מיום רביעי ה- 30.12.15 ועד יום שישי ה- 1.1.16. ויכלול את כל מוצרי המזון היבש, הטרי, המצונן והקפוא ואת כל מוצרי חנות הוויטמינים והקוסמטיקה הטבעית. ניתן להשיג בכל סניפי עדן טבע מרקט