מוסקת חצילים אישית על מצע טחינת עגבניות

מנה מהמטבח הבלקני של שכבות חציל מטוגן בשר ריחני מתובל בצנוברים ושקדים עם רוטב עגבניות, על מצע של טחינת עגבניות
מנה מרשימה במראה,טעימהשלא תפסקו להכין ולקצור תשבוחות

מוסקת חצילים אישית על מצע טחינת עגבניות

מנה מהמטבח הבלקני של שכבות חציל מטוגן בשר ריחני מתובל בצנוברים ושקדים עם רוטב עגבניות, על מצע של טחינת עגבניות
מנה מרשימה במראה,טעימהשלא תפסקו להכין ולקצור תשבוחות


דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה  *זמן אפייה :כ-40 דקות מספר מנות: 8 מנות

כלי האפייה
8 תבניות מאפינס חד פעמיות
המצרכים:

1 חציל גדול פרוס דק לאורכו
1 בטטה פרוסה דק לאורכה
8 פרוסות עגבנייה
מלית הבשר
½ קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
חופן צנוברים קלויים/ שקדים מלובנים פרוסים
תבלינים
1 כף סילאן
1 כפית בהרט ,
רבע כפית מכל אחד מהתבלינים הללו
צ`ילי גרוס, כמון, פלפל שחור גרוס, כרכום,
שמן לשמון וטיגון
טחינת עגבניות
1 כוס טחינה גולמית
2 עגבניות
2-4 שיני שום
מיץ לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
½-1 כוס מים
הכנת החצילים

  1. משמנים בנדיבות תבנית גדולה .
  2. מנחים את פרוסות החציל בשכבה אחת .
  3. משמנים את פרוסות החציל בספרי שמן ואופים כ20 דקות עד הזהבה.

הכנת הבטטה
מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הבטטה.
הכנת הבשר למלית

  1. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה
  2. מוסיפים את רסק העגבניות לבצל ומטגנים עוד כ 3 דקות
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד כ 3 דקות
  4. מתבלים בשיני השום הקצוצות, צנוברים קלויים והתבלינים
מסודרים בתבנית
מסודרים בתבנית

הרכבת המנה בתבנית

  1. מרפדים את התבניות בפרוסות החצילים והבטטה
  2. מפזרים מעט שקדים
  3. ממלאים בבשר וסוגרים עם חציל
  4. מנחים מעל פרוסת עגבנייה למניעת התייבשות
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל 30 דקות

הכנת טחינה עגבניות
שמים את כל החומרים במעבד מזון מעבדים עד קבלת טחינה במרקם האהוב.
מתבלים לפי הטעם
ההגשה

  1. שמים בצלחת 2-3 כפות טחינה
  2. מעל הטחינה הופכים את המוסקה האישית
  3. מעטרים בנענע/עירית

    בהגשה
    בהגשה

אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • ניתן למלא בחצאי חצילים מרוקנים ולאפות בתבנית
  • אפשר לסדר בתבנית פרוסות חצילים ובטטה שכבת בשר ושוב שכבת חצילים
  • ולצפות ברוטב בשמל בשרי או רוטב עגבניות.

טלי טיפ

  • קבלו טיפ לבחירת חציל נטול גרעינים:
  • החציל צריך להיות מוצק ומבריק צבעו סגלגל (יש האומרים שזה לא חשוב)
  •  והוא צריך להיות מתוח ומבריק ומשקלו קל כנוצה
  • אל תחששו למשש ולמשמש.
  • חציל כבד מסתיר בתוכו המוני גרעינים והוא מריר.
    תהנו
    תהנו

    אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכון?
    הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
    אשמח לתגובות ורשמים.
    בבוצת הפייסבוק
    'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
    מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

    כנסו לבלוג האוכל שלי
    'אוכל וזנזוני מוח' 


דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה  *זמן אפייה :כ-40 דקות מספר מנות: 8 מנות

כלי האפייה
8 תבניות מאפינס חד פעמיות
המצרכים:

1 חציל גדול פרוס דק לאורכו
1 בטטה פרוסה דק לאורכה
8 פרוסות עגבנייה
מלית הבשר
½ קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
חופן צנוברים קלויים/ שקדים מלובנים פרוסים
תבלינים
1 כף סילאן
1 כפית בהרט ,
רבע כפית מכל אחד מהתבלינים הללו
צ`ילי גרוס, כמון, פלפל שחור גרוס, כרכום,
שמן לשמון וטיגון
טחינת עגבניות
1 כוס טחינה גולמית
2 עגבניות
2-4 שיני שום
מיץ לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
½-1 כוס מים
הכנת החצילים

  1. משמנים בנדיבות תבנית גדולה .
  2. מנחים את פרוסות החציל בשכבה אחת .
  3. משמנים את פרוסות החציל בספרי שמן ואופים כ20 דקות עד הזהבה.

הכנת הבטטה
מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הבטטה.
הכנת הבשר למלית

  1. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה
  2. מוסיפים את רסק העגבניות לבצל ומטגנים עוד כ 3 דקות
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד כ 3 דקות
  4. מתבלים בשיני השום הקצוצות, צנוברים קלויים והתבלינים
מסודרים בתבנית
מסודרים בתבנית

הרכבת המנה בתבנית

  1. מרפדים את התבניות בפרוסות החצילים והבטטה
  2. מפזרים מעט שקדים
  3. ממלאים בבשר וסוגרים עם חציל
  4. מנחים מעל פרוסת עגבנייה למניעת התייבשות
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל 30 דקות

הכנת טחינה עגבניות
שמים את כל החומרים במעבד מזון מעבדים עד קבלת טחינה במרקם האהוב.
מתבלים לפי הטעם
ההגשה

  1. שמים בצלחת 2-3 כפות טחינה
  2. מעל הטחינה הופכים את המוסקה האישית
  3. מעטרים בנענע/עירית

    בהגשה
    בהגשה

אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • ניתן למלא בחצאי חצילים מרוקנים ולאפות בתבנית
  • אפשר לסדר בתבנית פרוסות חצילים ובטטה שכבת בשר ושוב שכבת חצילים
  • ולצפות ברוטב בשמל בשרי או רוטב עגבניות.

טלי טיפ

  • קבלו טיפ לבחירת חציל נטול גרעינים:
  • החציל צריך להיות מוצק ומבריק צבעו סגלגל (יש האומרים שזה לא חשוב)
  •  והוא צריך להיות מתוח ומבריק ומשקלו קל כנוצה
  • אל תחששו למשש ולמשמש.
  • חציל כבד מסתיר בתוכו המוני גרעינים והוא מריר.
    תהנו
    תהנו

    אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכון?
    הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
    אשמח לתגובות ורשמים.
    בבוצת הפייסבוק
    'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
    מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

    כנסו לבלוג האוכל שלי
    'אוכל וזנזוני מוח' 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן