Skip to content

פודינג טפיוקה

לכבוד ט"ו בשבט מביאה מתכון של פודינג טפיוקה קל הכנה מרשים ,ללא גלוטן ופרווה שמתאים לסיום כל ארוחה.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


הטפיוקה היא היא עמילן המופק משורש משורש מניהוט מיובש הגדל בעיקר בדרום אמריקה אסיה ומושב שחר. היא נטולת גלוטן ואין לה טעם או ערך תזונתי מיוחד הטפיוקה מגיעה כקמח או גרגרי פנינה  ניתן לגוון בצבעים שונים התבדתי כשהוסבר לי שבבישול הטפיוקה הופכת לשקופה וניראת כמו ג`ל. לרב היא מבושלת במים וחלב קוקוס אבל ניתן לגיוון ועל כך בהמשך. אני הכנתי אותו עם תותים  אבל ניתן להכין עם כל פירות הדר או פירות יער או טרופיים ובעצם עם כל סלט של פירות שתבחרו. ניתן לעטר בקשיו או את גרגרי הטפיוקה יש לבשל בהרבה מים רותחים,המים צרכים להיות פי חמש מכמות הגרגרים ובכך מונעים את הדבקות הגרגרים אחד לשני. את הגרגרים הקטנים מבשלים 25 דקות במשך כל זמן הבישול צריך לערבב בכדאי שלא ידבקו. לסנן ולשטוף במים קרים ואז להתחיל במלאכת הכנת הפודינג . אישית השתמשתי בפנינים הגדולות אבל הקטנות הרבה יותר נעימות לדעתי.
המצרכים
1 כוס פניני טפיוקה הגדול
1 כוס מים
1/2-3/4 כוס סוכר לפי הטעם
2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס (לא נוזל קוקוס)
1 כפית תמצית ווניל
הכנת פניני הטפיוקה

  1. ממלאים בסיר כמות גדולה של מים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את גרגרי הטפיוקה, מבשלים תוך בחישה מדי פעם,
  3. עד להיותם שקופים ומסירים מהאש.
  4. מסננים ומעבירים לקערת מים קרים לעצירת הבישול ומסננים שוב.

לפודינג

  1. יוצקים לסיר את חלב הקוקוס והמים,
  2. מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה.
  3. מוספים את גרגרי הטפיוקה מבשלים עד הסמכה תוך ערבוב תמידי.
  4. אם נוצר קרום על גבי הנוזל במהלך הבישול יש להסירו.
  5. בסיום הבישול התערובת מקבלת מרקם דייסתי ועבה,
  6. המצפה לחלוטין כף מתכת לאחר הערבוב.
  7. נותנים לתערובת להצטנן מעט כשעלה ניילון נצמד למניעת הבצרות קרום.
  8. יוצקים אותה לכלים אישיים אישית
  9. מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומעבירים לקירור למשך לילה.

    טפיוקה עם בננה ותות
    טפיוקה עם בננה ותות

אותה הגברת בשינוי האדרת
בגלל חוסר הטעם של הטפיוקה ניתן לגוון במרחב טעמים
לטעם ים תיכוני 
מוסיפים בבישול כמה טיפות של מי זוהר או מי ורדים
מקשטים בפיסטוקים/שקדים/קשי ובקינמון ומזלפים סילאן.
לטעם טרופי
אפשר למזוג למעלה תוכן של פסיפלורה מנגו או פירות יער,
לפזר קוקוס וסירופ מייפל
לטעם אסייתי
מוספים לחלב הקוקוס ברתיחה מעט ג`נג`ר מסוכר קצוץ
ולמעלה מנחים סלט אננס/בננה מטובל בג`ינג`ר.
עוד
את הפירות אפשר לסדר מראש בכלי ההגשה מסביב או באמצע
ולצקת עליהם את הפודינג החם ולצנן
אפשר להכין במרקם דליל בהוספת מים .
אפשר להחליף את הנוזלים בחלב שקדים סויה או אורז.
חג ט"ו בשבט שמח 

2 Comments

  1. Rona
    28 בינואר 2016 @ 3:20

    יש לי חלב קוקוס בקרטון, ולא בפחית. כמה בערך צריך ממנו?

    • טלי גרופית
      12 בפברואר 2016 @ 13:01

      פחית= ל400 מ"ל.
      למתכון יש צורך בשתי פחיות סה"כ 800 מ"ל

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן