*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ 30 דקות, כולל בישול *כמות: 4 מנות
המצרכים
4 נתחי פילה דג סיבס( או כל פילה דג אחר) מושרה בלימון ומלח גס כשעתיים
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
1כוס חלב
1 כף אבקת מרק פטריות
2 קוביות צ'ילי קפוא של דורות (אפשר פחות אבל לא לוותר)
1 שמנת לבישול 10%
2 כפות גבינת פרמזן
תבלינים לרוטב:
לכתוש במכתש ועלי
1 ענף לימונית קצוץ
חופן עלי תימין טריים
גרדה מלימון בינוני
2 כפות שום כתוש
הכנת הרוטב
- לחמם על אש קטנה שמן זית, חמאה והתבלינים שכתשנו עד תחילת בעבוע
- להוסיף חלב, אבקת מרק פטריות 2 קוביות צ'ילי קפוא של דורות
- להרתיח ולצמצם עד הסמכה
- להוסיף שמנת לבישול
- לצמצם כשתיים שלוש דקות על אש חזקה
בישול הדג ברוטב כרבע שעה לפני ההגשה
- לשטוף את הדג במים קרים וליבש בעזרת מגבת נייר
- להוסיף את הדגים לרוטב החם ולבשל כ10 דקות
- להוריד מהאש ולהוסיף
- 2 כפות פרמז'ן מגורר דק (לא חובה)
- לערבב ברוטב.
- להגיש מיד
טליטיפ
את הרוטב וטיגון הדג ניתן להכין יום מראש. לפני הארוחה, לחמם את הרוטב על אש קטנה ולהוסיף את הדג כשהרוטב חם.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להוסיף פטריות חתוכות טריות או מקופסת שימורים
- הוספת מעט אורגנו תשדרג את המנה
למנה פרווה ניתן להמיר
את החלב במי קוקוס את השמנת בקרם קוקוס
אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח'