Skip to content

Tim-Tam טבעוני מהיר הכנה

חברת "מן", יצרנית הוופלים והעוגיות, מגישה מתכון מיוחד לחטיף הטים-טאם המוכר והאהוב, המבוסס על ופל משני ביסקוויטים שביניהם קרם ובציפוי שוקולד, בגרסה טבעונית. גרסה ביתית נפלאה לחטיף טים-טאם, בשילוב עוגיות הקרמל החדשות של "מן". תענוג מענג לקטנים ולגדולים, להגשה באירוח או כחטיף לצד שתייה חמה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
הטים טאם צילום: ניסים בן כהן
הטים טאם צילום: ניסים בן כהן

מצרכים (ל- 28 יחידות):
1 חב' עוגיות בטעם קרמל של "מן"
100 גר' שוקולד מריר (או שוקולד "חלב" טבעוני)
4 כפות שמן קוקוס (הסתפקתי ב2 כפות)
1 כוס אבקת סוכר (השתמשתי ב 50 גר' אבקת סוכר)
1 כף שטוחה אבקת קקאו
2 כפות גדושות אבקת שוקולית
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר או "חלב" פרווה
½ כוס שמן קוקוס (שמתי 2 כפות גדושות)
1 כף קרם קוקוס

המצרכים צילום: ניסים בן כהן
המצרכים צילום: ניסים בן כהן

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס לקרם חלק. מצננים לטמפרטורה החדר תוך כדי ערבוב מידי פעם בכדי שלא יתקשה.
  2. מעבירים לקערת מערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר, השוקולית והקקאו ומקציפים עד שהתערובת אחידה וצבעה מתבהר מעט.
  3. מוציאים את העוגיות מהאריזה ומסדרים על משטח כאשר צידן השטוח מופנה כלפי מעלה. על מחצית מהעוגיות מניחים כפית גדושה מן המילוי, ניתן להיעזר בשקית זילוף.
  4. מכסים את העוגיות בעוגייה נוספת ומועכים מעט בכדי שהמילוי יתפזר באופן אחיד בין 2 העוגיות.
  5. מעבירים את העוגיות להקפאה ועוברים להכין את הציפוי.
  6. ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי לקרם חלק ומבריק.
  7. מניחים את העוגיות על רשת שמונחת מעל קערה נקייה שתאסוף את שאריות הציפוי. יוצקים בזהירות את הציפוי מעל העוגיות. מקפידים לצפות את כל צידי העוגייה. מנערים מעט את הרשת בכדי להיפטר מעודפי השוקולד ומחזירים את העוגיות להקפאה של כ 5 דקות.
  8. בינתיים אוספים מהקערה את שאריות הציפוי וממיסים שוב לתערובת חלקה.
  9. מוציאים את העוגיות מהקפאה ומניחים אותן בזהירות הפוכות מעל הרשת, כאשר החלק שלא מצופה מופנה כלפי מעלה. חוזרים שוב על פעולת הציפוי.

מקפיאים שוב את העוגיות ומאחסנים אותן בקופסה אטומה במקפיא/מקרר עד ההגשה.
מומלץ להפשיר את העוגיות כחצי שעה לפני האכילה.

צילום: ניסים בן כהן.
צילום: ניסים בן כהן.

*המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan- ייעוץ קולינרי טבעוני.

אהבתם את המתכון? 
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח' 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן