Skip to content

בשר מוקפץ על מצע כרובית מאלף

מנה מרשימה שעושה רושם רב המשלבת אוסף טעמים מפתיע שעושה כייף בפה כרובית קריספית בטחינה ודבש ומעל בשר מוקפץ פיקנטי, פשוט מנה נפלאה שקוצרת מחמאות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


למצע הכרובית

1 כרובית גדולה רחבה
למרינדה
2 כפות טחינה גולמית
1 כף שום כתושות
2 כפות דבש/סילאן
2 רוטב צ`ילי חריף(אפשר מתוק)
2 כפות צ`ילי מתוק
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל ¼ כוס מיץ תפוזים,
תרסיס שמן
ציפוי הקריספי
חופן תערובת של אגוזים שקדים קצוצים גס
1כף גרעיני חמנייה
3 כפות פירורי לחם זהובים
1כף תבלין בצל
1/4 כפית סומק
2 כפות שומשום מלא
1 כף צנוברים
ההכנת הכרובית
חותכים כרובית לרוחב בסכין גדולה וחדה , אם הכרובית מאד גדולה וגבוה ל3 .
מניחים כל חלק בשקית קוקי ומרככים במיקרוגל בין 5-8 דקות. הכרובית צריכה להיות אל דנטה.
לערבב את חומרי המרינדה עד איחוד ואם סמיך מדי להוסיף עוד מים ולשפר טעמים.
למרוח שכבה נדיבה על פני כל הכרובית ובין הפרחי הכרובית ולרסס בתרסיס שמן
לערבב את חומרי הציפוי לפזר את כל הציפוי על הכרובית.
לרסס בתרסיס שמן או להזליף שמן
לאפות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כ-30 דקות בחום 180 מעלות.
להגיש עם פלחי לימון טריים.

הכרובית
הכרובית

הבשר המוקפץ
300 גר בשר שמתאים להקפצה,- פילה, סינטה, חזה עוף או שווארמה הודו

הבשר מוקפץ
הבשר מוקפץ

משרה
1 חלבון ביצה
1 כף קורנפלור
1 כף סויה
1 כפית סילאן
1 כפית רוטב צ`ילי חריף
1 כף שום כתוש
1/4 כוס מיץ תפוזים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לערבב היטב ולהוסיף את הבשר
להשרות לפחות לשעתיים רצוי ללילה
לסנן את הבשר מהמשרה
לשמור את המשרה
לחמם שמן בווק או מחבת רחבה
לטגן/ להקפיץ את הבשר עד שינו הצבע
להוסיף למשרה
1 כף ברנדי/יין יבש
ולצקת על הבשר שבמחבת.
לבשל על אש קטנה 5 דקות תוך בחישה/ הקפצה
ההגשה
להניח את הכרובית על צלחת ההגשה
מעליה לערום בתלולית את הבשר
לפזר בצל ירוק או עשבי תיבול
להגיש לצד פלח לימון וסלטים

בהגשה
בהגשה

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן