Skip to content

סיר לשבת: פרגיות במלית בשר

מנה מרשימה, עסיסית וטעימה של פרגיות עסיסיות במילוי בשר טלה משובח, פטריות טריות, צנוברים ובציפוי עדין של רוטב ברביקיו וקטשופ ושומשום. מה אהובה על מבוגרים וילדים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: לאור איציק
צילום: לאור איציק

המצרכים
8 פרגיות פרוסות
למילוי
300 גרם בשר טלה
1 בצל קצוץ קצוצות
1 כוס פטריות קצוצות
1 כף שום כתוש
½ כוס כוסברה/פטרוזיליה
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
חופן צנוברים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
למרינדה
קטשופ
רוטב ברביקיו
הכנת המלית

  1. מטגנים את הבצל עד שקיפות
  2. מוספים פטריות ושום ומטגנים כשתי דקות
  3. מוספים חופן צנוברים/שקדים
  4. מוספים לבשר את תערובת הבצל תבלינים לשים היטב וצרים 8 קציצות 
פרגיות ממולאות בציפוי ברביקיו ושומשום
פרגיות ממולאות בציפוי ברביקיו ושומשום

הרכבת הפרגית הממולאת

  1. משטחים פרגית על ניילון נצמד
  2. שמים קציצה על קצה הפרגית ומגלגלים
  3. עוטפים בנילון נצמד ומקפאים כשעה או עד הארוחה
  4. מורדים את הניילון הנצמד 
  5. מניחים את הפרגיות עם צד התפר כלפי מטה
  6. מורחים במרינדה
  7. מפזרים שומשום אם רוציםהאפיה
  8. אופים ב200 מעלות כ30-40 דקות ב180 מעלות

מגשים תפוח אדמה אפוי או אורז .

בתאבון
בתאבון

שאלתם אתך מכינים את פרח הבטטה ותפוח האדמה?
פורסים במנדולינה
1תפוח אדמה גדול ומקולף
1 בטטה זהה בגודלה לתפוח האדמה מקולפת
משמנים את תפוחי אדמה בשמן מתובל במלח
מסדרים לפרח שכבה בשכבות האחת בטטה ומעליה תפוחי אדמה
מקסימום 8 שכבות

פעם בטטה ופעם תפוחי אדמה כך שכבה מעל שכבה
פעם בטטה ופעם תפוחי אדמה כך שכבה מעל שכבה

מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופים כחצי שעה עד הזהבה בחום בינוני גבוה.

מעטר כל צלחת
מעטר כל צלחת
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן