מתכון של שרונה ויינטרוב-זיגדון מנהלת שיווק ב"פרימור" מצרכים לבצק
250 גר' קמח לבן
½ ק"ג קמח מלא
½ כוס מיץ תפוזים טבעי של פרימור
גרידת תפוז
½ כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
150 גרם שמן קוקוס
½ כוס שמן קנולה למלית
ממרח תמרים או מלית פרג, אפשר גם מיקס פירות יבשים לפי הטעם האישי, או פירות הדר מוקפצים במחבת – מה שבא לנו. ההכנה
מערבלים במיקסר את כל רכיבי הבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לחצי שעה של מנוחה מחוץ למקרר.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול למלא מעט מתערובת המילוי שבחרתם. מרימים את
דפנות העיגול ומבחרים מעל המילוי, כך שקיבלנו משולש למטה ומעליו הבצק סגור.
מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה (ייתכן שהן יתפחו במהלך האפייה לכן חשוב ליצור
מרווחים בין כל אחד ולסגור היטב את הבצק למעלה).
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
מצננים, מפדרים באבקת סוכר מעל אוזני המן אהובים על ילדים
במעבד מזון לעבד בפולסים קצרים קמח, חמאה ומלח עד שנוצרת תערובת פירורית
להוסיף את הביצה ומעבדים עוד טיפה מוסיפים את המים עד שמתחיל להתגבש לבצק אבל – לא לעבד יותר מידי הבצק לא מתאחד לכדור אלא נשאר פירורי
אני חלקתי את הבצק לשניים
לבצק עשבי תיבול למחצית הבצק להוסיף 2 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות וכפית שום גבישי למחצית השנייה בצק בניחוח מעושן להוסיף: 2 כפיות שום גבישי, 2 כפיות פפריקה מעושנת ( רק מעושנת היא שעושה את כל ההבדל) ו ½ כפית פלפל שחור
מעבדים מעט שמים על ניילון נצמד משטחים ומקררים לפחות שעה במקרר
*ניתן להקפיא בשלב זה את הבצק לשימוש מאוחר מילית חצילים 1 חציל בינוני חתוך לקוביות ( אפשר קישואים או פטריות)
1 בצל קטן קצוץ
חופן עירית קצוצה
2 כפות פרמזן מגורר
100 גר גבינת פונטינה מפוררת
שמן זית
1-2 שיני שום
חופן אגוזים קצוצים (אפשר קשיו, צנוברים וכו)
מלח ופלפל שחור גרוס הכנת המלית
לטגן בצל עד שקיפות
להוסיף קוביות חציל ולאדות עד ריכוך החציל
להוסיף עירית ולהוריד מהאש ולקרר
להוסיף גבינות שום ואגוזים
לטעום ולתקן תיבול
בצק דקיק עם שפע מילית חצילים
מלית בטטה
1 בטטה בינונית מרוככת במקרו
2 שיני שום קצוצות
2-4 כפות שמנת מתוקה
100 גר גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כף פרמזן מגוררת הכנה
מכינים פירה מבטטה הקלופה וחמה
מוספים שום וגבינות לטעום
לשפר טעמים במלח ופלפל הרכבת אוזני המן
מחממים תנור ל180 מעלות מוציאים את הבצק מהקירור
מרדדים על ניר אפיה מקומח קלות עד לעובי 2-3 מ"מ אם הבצק מתפורר, אל תחששו לעבד אותו קצת ביד ולרדד שוב
קורצים עיגולים עם חתכן בקוטר 7 ס"מ
מניחים בתבנית עם נייר אפייה
מורחים את קצות העיגולים בחלבון ביצה כדי שיהיה קל יותר להדביק מניחים כפית מילית במרכז העיגול
וצרים אוזני המן ומהדקים היטב
מקררים כשעה במקרר או 20 דקות במקפיא (מה שמונע מפתיחה של הבצק באפיה)
מברישים בביצה טרופה אופים בחום בינוני עד שמזהיב
שומרים את אוזני המן במקרר, בקופסה אטומה מחמם בתנור כמה דקות לפני ההגשה.
*נשמר כשבוע במקרר וחודש במקפיא מה דעתכם לקשט את סלסלת המשלוח במגוון פירות עסיסיים בשלל צבעים? פירות הדר כמו תפוזים, אשכוליות צהובות ואדומות, קלמנטינות, קיווי ותפוחים. בשילוב בקבוקי מיצים טבעיים של פרימור (מיץ רימונים, אננס-אשכוליות, תפוזים ופסיפלורה והמגוון באמת רחב), ותוכלו להתגאות במשלוח מנות מושקע, מגוון, טעים, בריא מקורי ותאווה לעיניים, כזה שכל אחד ישמח לקבל.
הוסיפו למשלוח המנות פירות ומצי פרי מור. צילום: יחצ
מתכון של שרונה ויינטרוב-זיגדון מנהלת שיווק ב"פרימור" מצרכים לבצק
250 גר' קמח לבן
½ ק"ג קמח מלא
½ כוס מיץ תפוזים טבעי של פרימור
גרידת תפוז
½ כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
150 גרם שמן קוקוס
½ כוס שמן קנולה למלית
ממרח תמרים או מלית פרג, אפשר גם מיקס פירות יבשים לפי הטעם האישי, או פירות הדר מוקפצים במחבת – מה שבא לנו. ההכנה
מערבלים במיקסר את כל רכיבי הבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לחצי שעה של מנוחה מחוץ למקרר.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול למלא מעט מתערובת המילוי שבחרתם. מרימים את
דפנות העיגול ומבחרים מעל המילוי, כך שקיבלנו משולש למטה ומעליו הבצק סגור.
מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה (ייתכן שהן יתפחו במהלך האפייה לכן חשוב ליצור
מרווחים בין כל אחד ולסגור היטב את הבצק למעלה).
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
מצננים, מפדרים באבקת סוכר מעל אוזני המן אהובים על ילדים
במעבד מזון לעבד בפולסים קצרים קמח, חמאה ומלח עד שנוצרת תערובת פירורית
להוסיף את הביצה ומעבדים עוד טיפה מוסיפים את המים עד שמתחיל להתגבש לבצק אבל – לא לעבד יותר מידי הבצק לא מתאחד לכדור אלא נשאר פירורי
אני חלקתי את הבצק לשניים
לבצק עשבי תיבול למחצית הבצק להוסיף 2 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות וכפית שום גבישי למחצית השנייה בצק בניחוח מעושן להוסיף: 2 כפיות שום גבישי, 2 כפיות פפריקה מעושנת ( רק מעושנת היא שעושה את כל ההבדל) ו ½ כפית פלפל שחור
מעבדים מעט שמים על ניילון נצמד משטחים ומקררים לפחות שעה במקרר
*ניתן להקפיא בשלב זה את הבצק לשימוש מאוחר מילית חצילים 1 חציל בינוני חתוך לקוביות ( אפשר קישואים או פטריות)
1 בצל קטן קצוץ
חופן עירית קצוצה
2 כפות פרמזן מגורר
100 גר גבינת פונטינה מפוררת
שמן זית
1-2 שיני שום
חופן אגוזים קצוצים (אפשר קשיו, צנוברים וכו)
מלח ופלפל שחור גרוס הכנת המלית
לטגן בצל עד שקיפות
להוסיף קוביות חציל ולאדות עד ריכוך החציל
להוסיף עירית ולהוריד מהאש ולקרר
להוסיף גבינות שום ואגוזים
לטעום ולתקן תיבול
בצק דקיק עם שפע מילית חצילים
מלית בטטה
1 בטטה בינונית מרוככת במקרו
2 שיני שום קצוצות
2-4 כפות שמנת מתוקה
100 גר גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כף פרמזן מגוררת הכנה
מכינים פירה מבטטה הקלופה וחמה
מוספים שום וגבינות לטעום
לשפר טעמים במלח ופלפל הרכבת אוזני המן
מחממים תנור ל180 מעלות מוציאים את הבצק מהקירור
מרדדים על ניר אפיה מקומח קלות עד לעובי 2-3 מ"מ אם הבצק מתפורר, אל תחששו לעבד אותו קצת ביד ולרדד שוב
קורצים עיגולים עם חתכן בקוטר 7 ס"מ
מניחים בתבנית עם נייר אפייה
מורחים את קצות העיגולים בחלבון ביצה כדי שיהיה קל יותר להדביק מניחים כפית מילית במרכז העיגול
וצרים אוזני המן ומהדקים היטב
מקררים כשעה במקרר או 20 דקות במקפיא (מה שמונע מפתיחה של הבצק באפיה)
מברישים בביצה טרופה אופים בחום בינוני עד שמזהיב
שומרים את אוזני המן במקרר, בקופסה אטומה מחמם בתנור כמה דקות לפני ההגשה.
*נשמר כשבוע במקרר וחודש במקפיא מה דעתכם לקשט את סלסלת המשלוח במגוון פירות עסיסיים בשלל צבעים? פירות הדר כמו תפוזים, אשכוליות צהובות ואדומות, קלמנטינות, קיווי ותפוחים. בשילוב בקבוקי מיצים טבעיים של פרימור (מיץ רימונים, אננס-אשכוליות, תפוזים ופסיפלורה והמגוון באמת רחב), ותוכלו להתגאות במשלוח מנות מושקע, מגוון, טעים, בריא מקורי ותאווה לעיניים, כזה שכל אחד ישמח לקבל.
הוסיפו למשלוח המנות פירות ומצי פרי מור. צילום: יחצ