צ'ילי, מנה אהובה וחגיגית המתחילה בבחירת הבשר, רצוי בשר טרי, מתאים לצ'ילי הכתף (מס'5) כתף מרכזי(מס'4) או פילה מדומה(מס'6) הפעם הכנתי ברוטב יין, ירקות שורש ופירות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
הכנת הבשר
2 ק"ג בשר עגל
המרינדה למריחה
1 כף חרדל גרגרים
1 כף דבש
2 ענפי תימין טרי
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שטוחות מלח גס
החומרים לבישול
10 שיני שום קלופות
10 בצלצלים לבנים
3 גזרים קלופים ופרוסים
10 שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים
10 משמשים מיובשים
1 חבילה ערמונים בוקום
שמן זית
2 כוסות יין אדום
2 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לשמניות
ההכנה
- חותכים חתכי כיסים בבשר ונועצים פנימה את שיני השום
- מערבבים את חומרי המרינדה למשחה ומושחים את הבשר.
- מכניסים את הבשר לרשת או קושרים את הבר לעיצוב
- עוטפים בנייר כסף ומעבירים למספר שעות למקרר (מומלץ לילה)
- מחממים שמן מכניסים את הבשר לסיר שיכיל אותו בנוחיות מטגנים עד הזהבה מכל הצדדים
- מוציאים את הבשר ועם אותו השמן שמים את חומרי הבישול פרט לפירות היבשים ומערבבים,
- מוסיפים את היין ומרתיחים, מחזירים את הבשר לסיר ומבשלים באש נמוכה שעתיים עד שלוש שעות
- מוצאים את הבשר מהרוטב עוטפים בנייר כסף ומקררים היטב.(רצוי ללילה)
- מצמצמים את ציר הבשר מוספים את הפירות היבשים
- מתקנים תיבול : מעט צ'ילי גרוס, קליפת לימון/תפוז, מלח, פלפל שחור
- למחרת פורסים את הבשר בעובי של 1 ס"מ לערך, מחממים את הרוטב ומכניסים פנימה את הבשר לחימום עד לרתיחה.
- מחממים מחבת וצלויים את תפוחי העץ עם מעט שמן עד התרככות מלאה
- מכבים את הגז, מעבירים את הפרוסות בצורה מסודרת לכלי נאה, סביב מניחים את הפירות היבשים וירקות השורש ותפוחי העץ ומגישים.
- במידה ומכינים מראש עוטפים את את הכלי בנייר כסף וחצי שעה לפני הארוחה מחממים בתנור כחצי שעה.
טליטיפ
- כשמרככים בשר הסיר גועש וגולש על הכיריים שניקינו לא מזמן לכן לפני שמתחילים בבישול מורחים על שפת הסיר שכבת מרגרינה, המרגרינה מונעת את גלישת המים.
- ניתן לבשל את הבשר מראש ולהקפיא את הבשר ואת הציר מסונן ומצומצם