Skip to content

סרמאלה-עלי גפן ממולאים בבשר ואורז

עלי גפן ממולאים מעדן שקשה שלא לאהוב. בילדותי חוה השכנה הרומנייה של אמי הייתה מכינה עלים אלה וקראה להם `סרמאלה`, בחודשים אפריל מאי הייתי מחפשת חצרות שבהם היו מרשים לי לקטוף עלים מביאה לחווה ויחד היינו ממלאות בבשר ואורז. כיום יש בחצרי שיח של גפן ואני אוספת בעונה עלים לכל השנה ומכינה מהם מטעמים שונים […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


המילית

500 ק"ג בשר בקר טרי טחון (חמותי הייתה מכינה מחזה עוף או הודו טחון)
2 כוסות אורז לבן מבושל חלקי
1כף שום כתוש                                               
1 כף נענע יבשה(זו תוספת שלי)
1 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק בתית או מלח לפי הטעם
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן
2 כפות רסק עגבניות או 2 עגבניות טריות מרוסקות
קמצוץ צ`לי חריף יבש
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי ומשהים לפחות חצי שעה לפני השימוש (להתמזגות וספיגת טעמים)
הכנת העלים
כ80 עלי גפן טריים

  • לרחוץ היטב ולהשרות במים עם כפית סודה לשתייה לעשר דקות לסנן ולשטוף (*בשלב זה ניתן להקפיא)
  • להשרות במים רותחים עד שינוי הצבע .
  • להניח על מסננת ליבוש

מילוי העלים

מילוי עלי הגפן
מילוי עלי הגפן
  1. פורסים בכל פעם עלה על משטח העבודה
  2. מניחים חופן מהמלית במרכזו.
  3. סוגרים על המלית עם שני צידי העלה,
  4. מעליהם את החלק התחתון של העלה ומגלגלים תוך הידוק לסגירה.

חוזרים על הפעולה עד מילוי כל העלים.

הרוטב
מערבבים בקערה
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 מיץ סחוט מלימון אחד
1-2 כפות סוכר 1 כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק ביתית או כפית מלח 3 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים
מערבבים היטב בקערה .את הרוטב יוצקים על עלי הגפן הממולאים.
הבישול

  1. מרפדים תחתית סיר רחב (סוטאז`) בשיפודי עץ או בפרוסות תפוחי אדמה
  2. מעל מרפדים בעלי גפן ריקים ומניחים מעליהם את העלים הממולאים בצפיפות
  3. מסדרים בשכבות כשבין השכבות מניחים עלי גפן כשכבת הפרדה וטעם.
  4. יוצקים באופן שווה את הרוטב על תכולת הסיר ומרתיחים 
  5. טועמים ומשפרים טעמים
  6. מבשלים על להבה קטנה בסיר סגור משך כ-40 דקות, עד שהרוטב מצטמצם כמעט לחלוטין

*טליטיפ
בחודשים אפריל מאי עצי הגפן מלאים עלים כדאי לקטוף כמות גדולה לנקות היטב וליבש, לסדר את העלים בצורה ישרה  וחלקה זה על גבי זה בחבילות של כ50 עלים לעטוף בניר כסך או ניילון נצמד ולשמור במקפיא לשימוש עתידי. העלים נשמרים לשימוש במשך כל השנה. העלים המופשרים מוכנים לשימוש ואין צורך בהשריה במים חמים.

אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי? הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים. בקבוצת הפייסבוק 'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  כנסו לבלוג האוכל שלי 'אוכל וזנזוני מוח'

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן