שיפודי פירות

חותכים את הפירות העונה לקוביות בגודל שווה
מתאימים: תפוחי עץ, אפרסקים, משמשים, אננס, תאנים, ענבים שלמים, תותים שלמים מילון, אפרסמון, קיווי, ועוד.
משפדים על שיפוד, מפרדים בין פירות קשים לרכים כי זמן הצריבה שונה.
משמנים מעט את הפרי בשמן קוקוס או ספריי שמן
ניתן לפזר מעט סוכר חום
מניחים על המנגל ל10-20 דקות תלוי בחום הגריל , מוכן כשהפרי צרוב.
*הערה
במידה ומשתמשים בשיפורי עץ יש להשרות אותם במים לפני השימוש
סטייק פירות על האש

פורסים פירות לחצאים :אננס, תפוחי עץ, אגסים, אפרסקים, משמשים, בננות, תאנים,
פורסים לפרוסות :אבטיח בקליפתו, פפאייה, מנגו קשה, אפרסמון, תפוז וכ"ו
מניחים על המנגל שהמנגל משומן
ניתן לתבל את הפירות במעט סוכר חום, יש האוהבים לתבל בפלפל שחור וצ'לי גרוס
מנחים על המנגל לצריבה .
את הפירות ניתן להגיש בליווי סילאן, גלידה, מרשמלו צרוב, נענע קצוצה או רוטב תותים או דובדבנים

רוטב דובדבנים
1 כוס דובדבנים כהים מגולענים לחלופין תותים, פטל
1-2 כפות סוכר
½ כוס יין יבש
ההכנה .
מבשלים על אש קטנה עד ריכוך מלא
מעברים למעבד מזון וטוחנים לקרם
מעברים דרך מסננת את הקרם ומוספים 2 כפות ליקר פירות
מבשלים עד צמצום הרוטב.
מגשים פרי צלויי רוטב , כדור גלידה ועוגייה אהובה.
לעוד מתכונים מתוקים על האש בקרו בבלוג שלי