אין סוף לגרסאות להכנת שקשוקה . הפעם מביאה מתכון של שקשוקה פיקנטית במיוחד עם קבנוס מקסיקני של מעדני יחיעם. שפתיים ישקו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מצרכים (לכ-2 מנות):
1 חבילת קבנוס "יחיעם" מקסיקני חריף דק דק (לחלופין קבנוס קלאסי)
4 ביצים בטמפרטורת החדר
4-5 עגבניות בשלות קצוצות גס או מגורדות
1 פלפל אדום חריף שלם לחלופין 1 פלפל צ'ילי קצוץ
3 שיני שום קלופות וקצוצות
¼ כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה (צ'ילי גרוס)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן על אש בינונית ובמחבת עמוקה וגדולה. מוסיפים את השום, הפלפל החריף ומטגנים קלות.
- מכניסים את העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה.
- שוברים את הביצים בכלי נפרד ומוסיפים לתבשיל בעדינות כל ביצה בנפרד.
- לאחר שהחלבון מתייצב מעט, מוסיפים את פרוסות הקבנוס (אני חתכתי פרוסות "אלכסוניות" עבות)
ומבשלים יחד כ- 5 דק' נוספות. - מסירים מהאש ומגישים עם לחם. בתיאבון!
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו