Skip to content

מרקים עשירים- מרק בטטה מוקרם ומרק בצל

במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמתי. הניחוח המהביל, האדים העולים, צבעוניות ירקות החורף המגוונים והטעם המרגיע של המרק הם ההשראה למגוון המרקים עשירים ומפתים. נדב מרום , שף ראשי ברשת קפה גרג. משתף במתכונים למרק בצל ומרק סטטה מוקרם , המוגשים ברשת גרג
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


מתכון למרק בטטה מוקרם/
באדיבות נדב מרום
המצרכים                       

מנת מרק בטטה. קפה גרג. צלם: אסף לוי
מנת מרק בטטה. קפה גרג. צלם: אסף לו1 יחידה גזר

1 גזר בינוני
½ בצל גדול
1 ק"ג בטטות, מקולפות
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף(או ציר עוף במקום מים אם יש)
מלח, פלפל לבן טחון
אופן ההכנה

  1. לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים.
  2. לכסות במים ועוד כמה ס"מ.
  3. כאשר הירקות רכים לחלוטין(לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים
  4. לטחון בבלנדר ידני
  5. לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.

מתכון למרק בצל באדיבות נדב מרום
המצרכים
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה

  1. לחמם את החמאה עד שהיא חומה(לא שחורה!)
  2. לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום.
  3. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
  4. להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק.
  5. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.

הערה
במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. על הסוכר לאזן את חמיצות היין

מרק בצל, קפה גרג. צילום: דרור כץ
מרק בצל, קפה גרג. צילום: דרור כץ

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן