Skip to content

עמותת "ילדי התקווה" פותחים את שנת 2017 בהכנת מאכלים מהמטבח הרוסי

עמותת "ילדי התקווה" – עמותה לקידום ילדים עם מוגבלויות. העמותה נוסדה על ידי הורים לילדים עם מוגבלויות ומקיימת כל שבוע פעילויות מגוונות במועדונית העמותה וגם טיולים להעשרת שעות הפנאי של הילדים. את תחילת 2017 פתחו בפעילות עם מאכלים רוסיים שבהכנתם השתתפו ההורים והילדים.ומשתפים גם את קוראי מגפון באחד המתכונים. סלט אוליבייה יש הגרסאות רבות לסלט […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

עמותת "ילדי התקווה" – עמותה לקידום ילדים עם מוגבלויות. העמותה נוסדה על ידי הורים לילדים עם מוגבלויות ומקיימת כל שבוע פעילויות מגוונות במועדונית העמותה וגם טיולים להעשרת שעות הפנאי של הילדים. את תחילת 2017 פתחו בפעילות עם מאכלים רוסיים שבהכנתם השתתפו ההורים והילדים.ומשתפים גם את קוראי מגפון באחד המתכונים.

צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
בלינצס במילוי בשר. צילום:יולה זובריצקי
בלינצס במילוי בשר. צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
פירושקי תפוחי אדמה במילוי בשר. צילום :יולה זובריצקי
פירושקי תפוחי אדמה במילוי בשר. צילום :יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
ביצה עם עגבניה בצורת פטריה. צילום:יולה זובריצקי
ביצה עם עגבניה בצורת פטריה. צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי

סלט אוליבייה

יש הגרסאות רבות לסלט זה, וכל משפחה מכינה את הסלט  קצת שונה.הגירסה  הבסיסית מכילה מיונז, תפוחי אדמה,מבושל אפונה, ביצים קשות, גזר מבושל, מלפפונים חמוצים, עוף או נקניקיות  . הכל חתוך לקוביות ומעורבב היטב.

שתי וריאציות שהוכנו : פטריות מטוגנות עם בצל, וגירסה עם אבוקדו.

הכנת סלט אוליבייה עם אבוקדו. צילום:יולה זובריצקי
הכנת סלט אוליבייה עם אבוקדו. צילום:יולה זובריצקי
סלט אוליבייה עם אבוקדו. צילום:יולה זובריצקי
סלט אוליבייה עם אבוקדו. צילום:יולה זובריצקי
סלט אוליבייה עם פטריות. צילום:יולה זובריצקי
סלט אוליבייה עם פטריות. צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
סלט שובה - דג מלוח ב"מעיל פרווה"- ירקות מבושלים ומעל סלק ומיונז.צילום:יולה זובריצקי
סלט שובה - דג מלוח ב"מעיל פרווה"- ירקות מבושלים ומעל סלק ומיונז.צילום:יולה זובריצקי
סלט שובה - דג מלוח ב"מעיל פרווה"- ירקות מבושלים ומעל סלק ומיונז.צילום:יולה זובריצקי
סלט שובה - דג מלוח ב"מעיל פרווה"- ירקות מבושלים ומעל סלק ומיונז.צילום:יולה זובריצקי
בלינצס עם ריבה. צילום:יולה זובריצקי
בלינצס עם ריבה. צילום:יולה זובריצקי

ויש גם מתכון לבלינצס (מתכון של ילנה מודיק)  

חומרים

2 ביצים

1 אשל

 1כוס מים רותחים

1/2 כפית סודה לשתיה

1כוס קמח

1כף שמן

קורט מלח

קורט סוכר

 הכנה:

מערבבים את הביצים עם אשל, מלח וסוכר.

מוסיפים את המקח. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.

ממיסים בכוס מים רותחים חצי כפית סודה לשתיה, ולהוסיף לתערובת. לערבב היטב

מוסיפים כף שמן. מוסיפים מים או קמח נוספים בהתאם למקרם הרצוי

משאירים למנוחה 15 דקות לפני הטיגון.

מחממים מחבת טפלון ומטגנים ללא שימון עד קבלת גוון זהוב.

ניתן למלא במילוי מלוח או מתוק. בשר/פטריות/גבינה/שוקולד/ריבה/דבש/ריבת חלב

ניתן למלא ולגלגל/ לקשור עם ירק /רק לקפל

פרטים נוספים על עמותת "ילדי התקווה" באתר העמותה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן