Skip to content

סיר לשבת- נזיד כבש ופול בתיבול הודי

תבשיל בשר כבש ופול ירוק בתיבול של תבלינים הודיים שנותן ניחוחות מיוחדים וטעם עשיר שמחמיא לבשר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


*דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן עבודה: 20 דקות *זמן בישול: ½2-1 *מספר מנות: 6-8 מנות
את ההכנות יש להתחיל בהכנת התבלינים, אפשר להשתמש בתבלינים טחונים קנויים, אבל מציעה לא לוותר על הכנה עצמאית המעשירה את הארומה של התבשיל
הכנת התבלינים
4 תרמילי הל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
½ 1 כפיות זרעי פלפל שחור
אחרי קלייה קלה במחבת יבשה לכתוש במכתש ועלי או לטחון במטחנת תבלינים
שקית תבלינים (שנזרקים לאחר השימוש)
ענפי רוזמרין טרי
ענפי קארי טרי(לא חובה)
ענף לימון גראס החלק הלבן – יש לכתוש מעט את העלה לניצול מרבי של הארומה
המצרכים לקדרה
2 ק"ג בשר כבש עם עצם חתוך לקוביות גדולות (ניתן להחליף בבשר טלה)
2 בצילים גדולים, קצוצים
1 ראש שום קלוף
1 כפית קארי צהובה
2-3 עלים מענפי תימין
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
¼-½ כפית צ'ילי קצוץ
2 מקלות קינמון /  ¼ כפית קינמון טחון
2 כפיות מלח
1 כף גראם מסאלה
½ לימון -מיץ וקליפה
4 כוסות ציר בשר או עוף
1 ק"ג פול קלוף ורחוץ (ניתן להשתמש בפול קפוא)
ההכנה

  1. בסיר רחב לטגן את הבשר, ללא שמן- הבשר מספיק שמן, עד שינוי הצבע ואטימת קוביות הבשר להוציא מהסיר
  2. להוסיף בצל ולטגן עד שקיפות,

    משחת קארי צהוב
    משחת קארי צהוב
  3. להוסיף שום, משחת הקארי והסלרי ולטגן כ3 דקות
  4. להוסיף לסיר את הבשר והתבלינים לטגן כשתי דקות תוך ערבוב
  5. להוסיף ציר ולימון ואת עשבי התיבול רצוי בשקית, לבשל כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה, לבדוק שהבשר רך במידה ולא להמשיך לבשל
  6. להוסיף את הפול לטעום ולשפר טעמים לבשל חצי שעה.

להגיש עם לחם טרי או אורז לצד חמוצים וסלטים

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להחליף את הפול בחומוס מבושל או אפונה ירוקה
  • רצוי לפזר על התבשיל כוסברה קצוצה, בצל ירוק ולימון
    מתבשל איטו
    מתבשל איטו

     אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
    הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
    אשמח לתגובות ורשמים.
    בקבוצת הפייסבוק
    'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
    מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

    כנסו לבלוג האוכל שלי
    'אוכל וזנזוני מוח' 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן