Skip to content

עוגה לשבת – עוגת חלוה שוקולד ומוס אפוי

קוביות של אושר מלאות שוקולד וחלבה, עם מוס קרמי עדין וטעים. שממלא את הפה בשלל טעימים ומרקמים. פשוט להתענג מכל ביס.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה :20 דקות *זמן אפיה 25 דקות *כמות:  כ- 30 מנות

(החומרים לתבנית מלבנית 20X30 ס"מ)
המצרכים:
לבצק:
1 כוס שמן
5 חלמונים
3 כוסות קמח 1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
3 כפות סוכר
½-¼ כוס מים
למלית:
100 גר שוקולד שבור/שוקולד צ'יפס
2-4 כפות ממרח חלבה לכיסוי הבצק(לחלופין 100 גרם חלבה מפוררת)
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל או ריבת חלב
אופן ההכנה:

  1. לשים את חומרי הבצק ללא המים עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מורדים ¼ מכמות הבצק ושומרים במקרר
  3. מוספים מים ליתר הבצק ולשים לבצק נוח
  4. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, אינסטנט פודינג וסוכר לקצף יציב
  5. משטחים את הבצק בתבנית מרובעת גדולה
  6. מורחים את החלוה
  7. מפזרים את השוקולד
  8. על השוקולד מורחים או מזלפים את החלבונים
  9. מעל הכל מפוררים את הבצק ששמנו בצד.

אפשר לפזר מעל מעט אגוזים,שקדים וכ"ו
אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ25-30 דקות צבע העוגה זהוב בהיר
 תהינו

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן