Skip to content

עוגת תפוחים טבעונית

עוגת תפוחים למכורים. העוגה כבדה עם המון תפוחים מעט בצק בצק ושפע תפוחים חמצמצים בניחוח משכר של קינמון ותמרים. הכנתה שונה אין לישת בצק מסורתית אלה תערובת של סוכר קמח וסולת ללא נוזלים והוא מתגבש לבצק פריך באפיה ממיץ התפוחים והחמאה שנפזר.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לשכבת הבצק
½1 כוסות קמח תופח
½1 כוסות סוכר לבן
½1כוסות סולת
ההכנה
לערבב בקערה
לשכבת התפוחים
12 תפוחי גרנד סמיט או פינק לידי מגורר (הכי קל במעבד מזון)
2-4 כפות סילאן (במקור ללא המתקה לנו היה חמוץ אז הוספתי)
1-2 כפות קינמון
למריחה על התבנית
25 גר מחמאה/ שמן קוקוס
לפיזור על העוגה
100 גרם מחמאה/ 60 גר שמן קוקוס
הרכבה העוגה

  1. למרוח בחמאה תבנית 28 או מלבנית
  2. לפזר שליש מתערובת הקמחים ולהדק לתחתית
  3. לשים מחצית מהתפוחים המגוררים
  4. לפזר מעל את הסילאן ועם מזלג לערבב מעט
  5. לפזר קינמון בנדיבות
  6. לשים שליש מתערובת הקמחים
  7. ומעל שוב שכבת תפוחים, סילאן וקינמון.
  8. לסגור בשכבת הקמחים
  9. מעליהם לפזר 100 גרם מחמאה/חמאה

האפייה
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ50-60 דקות עד הזהבה.

העוגה משתבחת ביום למחרת.
טעימה חמימה מעט ועם רוטב וניל או קצפת
הילדודס אהבו עם סירופ מייפל.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן