Skip to content

פסטיבל "בשביל היין" השמיני יוצא לדרך

זו השנה השמינית ברציפות מתקיים פסטיבל "בשביל היין" בגליל בגולן ובעמקים. במהלכו מתקיימים אירועים רבים, חלקם ללא תשלום. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 25.5-11.6.2017
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

השנה, מתקיים זו השנה השמינית ברציפות פסטיבל "בשביל היין" בגליל בגולן ובעמקים. ענף היין בישראל ובעיקר בחלקה הצפוני  תופס תאוצה בשנים האחרונות וסביבו מתפתחת תיירות יין, תיירות חקלאית,  בתי ספר ליין, סיורי יקבים כרמים וחצרות משק, מרכזי מבקרים מפותחים, לצד התפתחות הפן האנושי, קשת רחבה של דמויות מרתקות שלמעשה יוצרות את ענף היין בגליל.

לחיים! פסטיבל בשביל היין ה-8 יוצא לדרך (צילום: דן בר-דוב)

במהלך הפסטיבל ייהנו המבקרים הרבים ממפגשים מרתקים עם אנשי היקב, הייננים והכורמים הצפוניים שמימשו חלום והפכו תחביב למקצוע ולמקור פרנסה. מפגש אנושי זה, בחצרות הבתים, היקבים הקטנים והגדולים כאחד הפותחים את שעריהם לקהל  הרחב בימי הפסטיבל ולאורך השנה כולה, הוא בעל משמעות ועניין רב לפיתוח תעשיית התיירות בצפון. סביב כל יקב תגלו סיפור אישי או משפחתי ייחודי. בעלי היקבים והייננים הצפוניים הפכו לשם דבר בעולם היין. מידי שנה קוצרים מדליות ופרסים רבים בארץ וברחבי העולם ומביאים כבוד ויוקרה למדינת ישראל. לצד היקבים, נרתמות מסעדות רבות באזור לקחת חלק בפסטיבל עם מנות ייחודיות ותפריטים, לארוחות יין ולסדנאות להכרת יינות האזור. כל זאת באזור ירוק וציורי עטור כרמים ונופים מרהיבים.

פסטיבל בשביל היין ה- 8 יתקיים בין התאריכים 25.5-11.6.2017

כרמי היין ברמת הגולן (צילום: דן בר-דוב)

את סיור העיתונאים לקראת הפסטיבל התחלנו בסינדיאנת הגליל בכפר כנא אשר הוקמה כעמותה  ב-1996 במטרה לקדם הזדמנויות כלכליות ומקומות תעסוקה לנשים ערביות, והיא מחויבת לערכים של שלום, שוויון ורווחה לכל. סינדיאנת הגליל פועלת על פי עקרונות "סחר הוגן" ומשווקת לשוק המקומי והעולמי מוצרי מזון מסורתיים ומלאכות יד. במשך שנות קיומה רכשה סינדיאנת הגליל ניסיון ומעמד בתחום הייצוא של שמן זית איכותי. כמו כן, מהווה מקום מפגש והכשרה מקצועית לנשים בתחום קליעת סלים ומלאכות יד. במהלך הפסטיבל יתקיים במרכז המבקרים אירוע השקת יין מקומי  אותו מייצר היינן אדיב דוחא מהכפר ראמה..  בשיתוף פעולה עם כנסיית הכפר האורתודוקסית יתקיים קונצרט מוסיקלי ויוצעו טעימות של היין. בנוסף, יתקיים סיור מודרך בכנסייה כולל מפגש עם כומר הכנסייה, אשר יספר על נס היין המפורסם, אותו נס המושך אל כפר כנא כחצי מיליון תיירים מדי שנה.

שמן זית משובח של סינדיאנת הגליל (צילום: דן בר-דוב)
קליעת סלים מסורתית בסינדיאנת הגליל (צילום: דן בר-דוב)

התחנה השנייה בסיורנו היא יקב נטופה השוכנת במצפה נטופה. יקב נטופה שבצר את בצירו הראשון אמנם רק בשנת 2009  נושא עמו מסורת יין עשירה ביותר אותה מספק היינן פייר מיודובניק ,יהודי שעלה מצרפת ובאמתחתו ניסיון של קרוב ל-40 שנה בתעשיית היין באירופה. הרעיון של יקב נטפה הוא לא להיות "עוד יקב", אלא להיות יקב שמבטא את הטרואר שלו, הטרואר של הגליל התחתון ומתמקד בזנים ים-תיכוניים, המתאימים לאזורנו. לכן את היין של היקב מפיקים מכרמים השייכים ליקב , כ- 120 דונם של  כרמים הנטועים באדמת עין דור שבגליל התחתון וגדלים בהם זנים מגוונים, כגון: סירה, מורבדרה, גרנאש, טמפרניו, טוריגה נסיונל, שאנין בלאן ורוסן, זנים ים-תיכוניים שהתאמתם ל"טרואר" ממצה בצורה המרבית את איכות הפרי ואת תכונותיו. ביקב נערכות גם סדנאות יין,הכנת שוקולד,והכנת נקניקיות לפרטים: http://www.netofa.com/he/home

חלק מהיינות של יקב נטופה (צילום: דן בר-דוב)
חדר ההטעימות ביקב נטופה (צילום: דן בר-דוב)

פסטיבל "בשביל היין", הפך זה מכבר לגשר בין תרבויות ועדות השונות החיות יחד בגליל.  במסגרת הפסטיבל יתקיימו סיורים מודרכים ללא תשלום בכפרים הגליליים, בשילוב מוזיקה מקומית ואירועי יין. אירועים אלו מענקים זווית מרתקת זו בשל האופי היחודי של האזור. הסיורים יתקיימו בתאריכים:    3-18.06.17.

בכפר פסוטה, הסיור יעבור בכנסיה העתיקה, בגרעין הכפר העתיק, בשרידי המבצר הצלבני  ויסתים במופע מוסיקאלי מקומי . 17-18.06.17  לפרטים והרשמה מראש: מיסון 052-7303315

במעיליא הסיור יעבור בבית הערק, בית לוסיה-מבנה עתיק ששוחזר, בבית הטבק . בנוסף תתקיים סדנת יין. בכל שעה עגולה מהשעה 10:00. יציאה מרחבת הכנסייה. לפרטים והרשמה: אליאס אבו עקסה  052-2829963 בהרשמה מראש

הכנסיה הקתולית בעילבון (צילום: דן בר-דוב)

בעילבון הסיור יעבור בכנסייה אורתודוקסית, כיכר הכפר, בשרידי כנסייה צלבנית, לסיום יתקיים מופע מוסיקאלי בכנסייה. כל שעה עגולה החל מהשעה 10:00, מרחבת הכנסייה היוונית קתולית. לפרטים הרשמה: ריזק 052-8673181 נדרשת הרשמה מראש

גם הקינוח מעולה במסעדת "אדמה" (צילום: דן בר-דוב)
מסעדת "אדמה" בקיבוץ שניר (צילום: דן בר-דוב)
אוכל משובח במסעדת "אדמה" בקיבוץ שניר (צילום: דן בר-דוב)

את ארוחת הצהריים אנחנו עושים במסעדת "אדמה" שבשניר שאת החוויה ניתן לסכם פשוט במילים"יוצא מהכלל" , ארוחה מצויינת ומוקפדת שלוותה ביינות הנפלאים של יקב הרי גליל. קיבוץ שניר מציע גם אפשרויות לינה במחירים אטרקטיביים לתקופת הפסטיבל – שניר אירוח בוטיק  שהוא מרחב אירוח נעים, מפנק ומלא טבע ויופי, וזאת בזכות מיקומו האטרקטיבי בקיבוץ שניר השוכן בתפר שבין רמת הגולן לגליל העליון, בלב שמורת הבניאס (במרחק הליכה מן המפל והגשר התלוי), ובקרבת החרמון, שמורת נחל דן, שמורת החצבאני, ושלל אטרקציות צפוניות נוספות. מבצעי מיוחדים לימי הפסטיבל בשניר אירוח בוטיק: לילה באמצ"ש: 560 ש"ח לזוג כולל ארוחת בוקר (במקום 690). סופ"ש: שני לילות (כולל ארוחות בוקר וארוחת ערב שישי במסעדת אדמה) 1690 ש"ח (שני לילות – במקום 1920). המחיר כולל כניסה וסיור מתנה ביקב הרי הגליל שביראון ובנוסף, בקבוק יין של יקב הרי הגליל במתנה. לפרטים נוספים והזמנת מקומות: 04-6952508

הכרמים של יקב הר אודם ברמת הגולן (צילום: דן בר-דוב)

את הסיור אנחנו מסיימים ביקב הר אודם הקימו, עידית ומיכאל אלפסי, בשנת 2003, במושב אודם, בלב הנוף המרהיב של צפון הגולן. המושב ממוקם בגובה 1,100 מטר מעל פני הים, מוקף יער אלונים. היקב מייצר שלוש סדרות יין: יין הדגל "אלפסי", סדרת יינות הרזרב הנקראת "הר אודם" וסדרת וולקני. כמו כן, מייצרים מגוון של יינות קינוח. יינות יקב הר אודם זכו במהלך השנים להצלחה רבה וקצרו פרסים בתחרויות בישראל ובעולם, בינהם פרס "יקב הבוטיק הישראלי הטוב ביותר לשנת 2015" בתחרות Terravino הישראלית ומדליות זהב בתחרויות יין בינלאומיות. ניתן לערוך סיורים ביקב הכוללים ביקור בכרמים וביקב לצד טעימות יין.

אלו רק חלק מהסיורים והאירועים בפסטיבל, פרטים מלאים אודות האירועים תמצאו באתר הפסטיבל:  www.winefestival.co.il

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן