Skip to content

עוגה לשבת- פאי תמרים שוקולד ופאקן טבעוני

פאי חלומי שנולד מדרשת הנכד להכין עוגה עם הפאקנים שאסף. אלתרנו מהמצרכים שהיו בבית ויצא עוגה עשירה בטעמים. פשוט עונג צרוף
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


הבצק לפאי (תבנית הטארט 24)
2 כוסות קמח לבצק פריך מתוק של שמרית
¼ שמנת מתוקה צמחית
ההכנה

  • ללוש לבצק
  • לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לחצי שעה

המילית
להכין בקערה
3 כפות זרעי פשתן טחונים עם
9 כפות מים (½ כוס +כף)
ללערבב והניח בצד לרבע שעה (במקור 3 ביצים זהו טבעון)
בקלחת לשים
1 כוס סוכר
1 כף קורנפלור
½ כוס קקאו
לערבב ולהוסיף
1 כוס סילאן (במקור סירופ תירס)
¼ כוס חלב שקדים/סויה
לבשל עד קבלת תערובת הומוגנית
לסיים בישול ולהוסיף
1 כף שמן קוקוס
לערבב עד המסה ולקרר מעט
להוסיף את תערובת הפישתן ולבחוש היטב.
להוסיף
2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים גס או דק לפי האהבתכם
לערבב היטב

לעיטור
1 כוס חצאי פקאנים
הכנת הפאי

  1. לחמם תנור ל180 מעלות
  2. לרדד את הבצק ובין שני דפי אפייה
  3. לרפד תבנית פאי משומנת
  4. לחרוץ את הבצק עם מזלג
  5. להקפיא לעשר דקות
  6. לאפות 10 דקות אפייה עיוורת
  7. לצקת את תערובת השוקולד אגוזים על הבצק החצי אפוי
  8. לסדר את חצאי הפקאנים
  9. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני
  10. לאפות כ-30 דקות עד התקשות המלית

טעם הסילאן מאד מורגש בעוגה
מי שלא אוהב שישתמש בסירופ תירס. אנחנו אהבנו מאד.
שתפו אותנו בניסיונותיכם,
ואנחנו נפרסם תמונה שלכם עם קרדיט מתאים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן