Skip to content

סיר לשבת-חמין קיצי

חמין בישול ארוחה בקדרה נוח וטעים, אבל חמין הקטניות כבד לימות הקיץ .בקיץ אני מכינה חמין של עוף, תפוחי אדמה, גזר גמדי והרבה מקרוני המתבשלים לאיטם ברוטב עשיר בטעמים . שווה להכין ולהתענג על כל ביס
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
קריספי ושחום
קריספי ושחום

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בשבתות כששבים מהים או טיול עייפים ורעבים הכי נוח להגיע לבית שבו סיר אוכל חם מחכה לנו. חמין  הוא פתרון אידאלי- ארוחה שלמה בקדרה אחת. אבל החמין המסורתי עם הקטניות, כבד לימי הקיץ ולכן מביאה לכם מתכון של חמין עוף, ירקות ופסטה., אותה הפסטה שידועה בבישול קצר הפעם מתבשלת לאט ברוטב עשיר, והפעם הסבלנות משתלמת כי דברים טובים מגיעים למי שיש סבלנות.

המצרכים
חלקי עוף כמספר הסועדים
250 גרם מקרוני עבה מבושלים 2-3 דקות פחות מהרשום על האריזה
1-2 כוסות גזר גמדי /או גזר חתוך גס
תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים דק מאד כמספר הסועדים

למרינדה לעוף
לערבב קטשופ , צ'ילי, חרדל
לערבב ולעסות את חלקי העוף

לרוטב לפסטה
1 בצל גדול קצוץ גס
4 שיני שום פרוסות
1 קופסה רסק עגבניות
¼-1 כף צ'ילי גרוס
1 כף אבקת מרק ביתית
מלח,פלפל שחור
½ כוס מים

הכנת הרוטב

  1. לטגן במעט שמן עד הזהבה קלה
  2. להוסיף שום ולערבב ולטגן עד ריכוך
  3. לתבל ולהוסיף מים, גזר ותבלינים
  4. לבשל כחמש דקות לטעום ולשפר טעמים
  5. לצקת על הפסטה ולערבב

הכנת הסיר (סיר סוטאז 26)

  1. לרפד את התחתית בשקית קוקי
  2. לכסות את כל תחתית בתפוחי אדמה וגם את הדפנות
  3. לצקת מעל את הפסטה
  4. להניח את חלקי העוף בצפיפות
  5. לכסות בניר אפיה ולכסות במכסה

האפייה

  1. לחמם תנור ל200 מעלות לאפות כשעה
  2. להוריד את חום התנור ל-120 מעלות
  3. לאפות 8-12 שעות .

לאפיה מקוצרת
אפשר לאפות כשעתיים על 200 מעלות, להוריד את חום התנור ל150 ולהשאיר בין ארבע- 6 שעות לפני הארוחה להוריד כיסוי ולהשחים.

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להוסיף לרוטב הפסטה כרובית, ברוקולי, פטריות.
  • לאוהבי השום להוסיף שיני שום שלמות בקליפה או ראשי שום שלמים
  • כל פסטה גדולה יכולה להתאים
  • ניתן להכין בסיר בישול אטי בישול של שעתיים בחום מקסימלי ולעבור לחום נמוך ל-8-12 שעות
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן