Skip to content

שייקים וקוקטיילים לכבוד ט"ו באב

לא כולם חוגגים את ט"ו באב - יום האהבה, אבל כולם שמחים שאומרים להם שאוהבים אותם, ואם יש כוס משקה מתוק ומפנק זה פשוט מושלם. לכל מי שעדיין לא סגור איך ומה לעשות בערב ט"ו באב, ולא משנה מה תעשו לפתיחת הערב וגם לסיום ממליצה על שייק או קוקטייל טעים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


שייקים על בסיס ממרחי הטחינה של 'אחוה'
שייקים על בסיס ממרחי הטחינה של 'אחוה'

סנגריה קרירה בשילוב טעמים מתוקים ספייסים
המצרכים
1 בקבוק יין לבן(השתמשתי בשרדונה)
250 מ"ל ודקה(אבסלוט)
½ כוס סירופ מייפל מדולל בכוס מיץ תפוזים
1 תפוח פינק ליידי חתוך לקוביות
1 כוס קוביות אננס משומר
½ כוס מיץ משימורי האננס
½ כפית צי'לי גרוס/ טבסקו
לערבב הכול בקערת פונש ולהניח לקירור של שעתיים לפחות.
לפני ההגשה להוסיף
750 מ"ל סודה או אורנג'דה
קוקטייל תות רויאל
החברה הסקוטית מבית ישרקו, מנדבת מתכון חגיגי
המצרכים
60 מ"ל קסו-קסו (XuXu) – משקה המבוסס על מחית תותים טריים, וודקה
1 כפית מיץ ליים.
קאווה פרלדה (כשרה)
ההכנה

  1. יש למזוג את משקה הקסו-קסו לגביע עם רגל גבוה,
  2. מעל למזוג את הקאווה, להוסיף מעט קרח כתוש ולערבב.
  3. ניתן לקשט את שפת כוס הקוקטייל בסוכר(ע"י הרטבה במעט נוזל וטבילה של שפת הכוס בסוכר)
  4. להניח פלח תות חצוי ולהגיש.

שייקים מתוקים וטעמים על בסיס ממרחי הטחינה של"אחוה"

שייק חלוה ופירות אדומים
3 כפות גדושות ממרח חלוה עם שוקולד "אחוה" (400 גר' במיכל)
1 כף חמוציות
1/2 כוס פירות אדומים קפואים: פטל, חמוציות, דובדבנים
1 כף זרעי צ'יה
1 כוס חלב קוקוס
שייק טחינה סליאן ומיקס שקדים ואגוזים
3 כפות גדושות ממרח טחינה עם סילאן "אחוה" (400 גר' במיכל)
2 תמרים מגולענים
1 בננה רכה פרוסה
1/2 כוס מיקס שקדים: שקדים קלופים לא קלויים, אגוזי מלך, אגוזי מלוז, פקאנים מסוכרים וכד'
1 כוס חלב שקדים
שייק שוקולדי "מוגזם"
3 כפות גדושות ממרח טחינה עם שוקולד ללא סוכר "אחוה" (400 גר' במיכל)
2-3 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות
1 כפית אבקת קקאו
1 כוס חלב
להגשה ועיטור (אופציונלי):
מיכל קצפת "ספריי", עוגיות שוקולד צ'יפס, שברי מקופלת,
סוכריות צבעוניות, שיערות חלבה, סוכריות גומי ועוד.
ההכנה

  1. מניחים את המרכיבים בבלנדר ו/או מעבד מזון ייעודי להכנת שייקים
  2. טוחנים בפולסים ארוכים עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין
  3. אם השייק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד 1/2 כוס חלב ו/או מים בהתאם לטעם
  4. לעטר לפני ההגשה כיד הדמיון
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן