"לבשל עם התנ"ך" מסע קולינארי בעקבות התנ"ך בפארק נאות קדומים

קורס בישול שנתי ומסע שורשים קולינרי בפארק נאות קודמים, בהדרכת ד"ר טובה דיקשטיין – מומחית לשחזור אוכל מקראי. גיבון גבינה משרף תאנה, בישול קונדיטון, אנומלין ואלונטית (משקאות היין הקדומים), היכרות עם צמחים מיועדים לעורר תשוקה או למרפא ועוד טכניקות בישול, סיפורים ומתכונים מן התנ"ך.

"לבשל עם התנ"ך" מסע קולינארי בעקבות התנ"ך בפארק נאות קדומים

קורס בישול שנתי ומסע שורשים קולינרי בפארק נאות קודמים, בהדרכת ד"ר טובה דיקשטיין – מומחית לשחזור אוכל מקראי. גיבון גבינה משרף תאנה, בישול קונדיטון, אנומלין ואלונטית (משקאות היין הקדומים), היכרות עם צמחים מיועדים לעורר תשוקה או למרפא ועוד טכניקות בישול, סיפורים ומתכונים מן התנ"ך.

חשבתם פעם על התנ"ך כמקור למתכונים ? ובכן תחשבו שוב.  אמנם אין בתנ"ך ממש מתכונים, אך מסתבר שאם יודעים לחפש ניתן למצוא בו עשרות מאכלים ואינספור מטעמים. ד"ר טובה דיקשטיין, הקדישה שנים רבות מחייה לחיפוש הזה, והחל מחודש ספטמבר, היא תקיים זו השנה השנייה בפארק נאות קדומים "מסע שורשים" מרתק וחוויתי החושף את מסתורי האוכל הארץ ישראלי הקדום.

ד"ר טובה דיקשטיין,מומחית למזון מתקופת התנ"ך (צילום יח"צ,אלדד מאסטרו)

במהלך קורס בן 10 מפגשים, מתחקים אחר מתכונים נשכחים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה ולומדים להכיר טכניקות בישול קדומות, התאמת צמחים למאכל, למרפא ולתשוקה וכמובן מתנסים בהכנת מגוון מנות, הישר מן התנ"ך.  בין המנות בקורס: דבש חרובים, קונדיטון, אנומלין ואלונטית (משקאות היין הקדומים), מאכלי דגן קדומים כמו רקיקים, חביתים וניקודים, גיבון גבינה משרף תאנה, הכנת שמנים מתובלים בצמחי תבלין, פופקורן תנכ"י ומאכלים נוספים מקלי וכרמל ועוד המון.

לבשל עם התנ"ך (צילום יח"צ -אלדד מאסטרו)

ד"ר טובה דיקשטיין היא מדריכה בכירה בנאות קדומים ובעלת תואר שלישי מאוניברסיטת בר אילן עם תחום התמחות מרתק במיוחד – מחקר האוכל בתקופת התנ"ך. היא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הקולינריה הארצישראלית ומתמחה בשולחן האוכל הארץ ישראלי בתקופת המקרא, הבית השני, המשנה והתלמוד. טובה עוסקת בכל ההיבטים של האוכל הקדום: מזיהוי מוצרי הגלם הנזכרים במקורות, עיבודם למאכל, סמלים אמונות ודעות שנקשרו בהם ועד לערכים תזונתיים ורפואיים על פי אמונתם של הרופאים הקדומים ולאור המחקר המודרני.

רוצים לדעת מה זה אשישות ואיך מכינים אותן? ( צילום יח"צ: רעות שי)
קורס בישול תנכי בנאות קדומים (צילום יח"צ : רעות שי)

המפגשים כוללים סיור מודרך בשטחי הפארק, בכל פעם לאזור אחר, בהתאם לנושא החודשי. במהלך הסיור עוברים בין אתרי הפארק, לומדים על מגוון צמחים וחומרי גלם שימושיים, טועמים קצת, מלקטים את המצרכים הנחוצים ושומעים סיפורים מרתקים ואגדות עתיקות.  כל מפגש מסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח, על פי הטכניקות שנלמדו באותו יום, ובעזרת חומרי הגלם שליקטו המשתתפים ביום הסיור. בסופו של המפגש יקבלו המשתתפים חוברת מתכונים מסודרת, עם כל מה שנלמד באותו יום.

הקורס יתקיים בימי שישי, אחת לחודש, במשך 10 מפגשים בני שלוש שעות וחצי בשעות 9:00-12:30. כל מפגש מתמקד בנושאים ובחומרי גלם שונים, בהתאם לעונות השנה ולמועד המפגש.

ניתן להירשם לקורס מלא או למפגשים בודדים על פי בחירה. השתתפות מגיל 18 ומעלה.

מחיר קורס מלא – 10 מפגשים 1200₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם)

מחיר למפגש בודד – 140 ₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם).

למידע נוסף והרשמה: 08-9770758 או במייל: [email protected]

יין קונדיטון (צילום יח"צ : אנטולי מיכאלו)

חשבתם פעם על התנ"ך כמקור למתכונים ? ובכן תחשבו שוב.  אמנם אין בתנ"ך ממש מתכונים, אך מסתבר שאם יודעים לחפש ניתן למצוא בו עשרות מאכלים ואינספור מטעמים. ד"ר טובה דיקשטיין, הקדישה שנים רבות מחייה לחיפוש הזה, והחל מחודש ספטמבר, היא תקיים זו השנה השנייה בפארק נאות קדומים "מסע שורשים" מרתק וחוויתי החושף את מסתורי האוכל הארץ ישראלי הקדום.

ד"ר טובה דיקשטיין,מומחית למזון מתקופת התנ"ך (צילום יח"צ,אלדד מאסטרו)

במהלך קורס בן 10 מפגשים, מתחקים אחר מתכונים נשכחים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה ולומדים להכיר טכניקות בישול קדומות, התאמת צמחים למאכל, למרפא ולתשוקה וכמובן מתנסים בהכנת מגוון מנות, הישר מן התנ"ך.  בין המנות בקורס: דבש חרובים, קונדיטון, אנומלין ואלונטית (משקאות היין הקדומים), מאכלי דגן קדומים כמו רקיקים, חביתים וניקודים, גיבון גבינה משרף תאנה, הכנת שמנים מתובלים בצמחי תבלין, פופקורן תנכ"י ומאכלים נוספים מקלי וכרמל ועוד המון.

לבשל עם התנ"ך (צילום יח"צ -אלדד מאסטרו)

ד"ר טובה דיקשטיין היא מדריכה בכירה בנאות קדומים ובעלת תואר שלישי מאוניברסיטת בר אילן עם תחום התמחות מרתק במיוחד – מחקר האוכל בתקופת התנ"ך. היא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הקולינריה הארצישראלית ומתמחה בשולחן האוכל הארץ ישראלי בתקופת המקרא, הבית השני, המשנה והתלמוד. טובה עוסקת בכל ההיבטים של האוכל הקדום: מזיהוי מוצרי הגלם הנזכרים במקורות, עיבודם למאכל, סמלים אמונות ודעות שנקשרו בהם ועד לערכים תזונתיים ורפואיים על פי אמונתם של הרופאים הקדומים ולאור המחקר המודרני.

רוצים לדעת מה זה אשישות ואיך מכינים אותן? ( צילום יח"צ: רעות שי)
קורס בישול תנכי בנאות קדומים (צילום יח"צ : רעות שי)

המפגשים כוללים סיור מודרך בשטחי הפארק, בכל פעם לאזור אחר, בהתאם לנושא החודשי. במהלך הסיור עוברים בין אתרי הפארק, לומדים על מגוון צמחים וחומרי גלם שימושיים, טועמים קצת, מלקטים את המצרכים הנחוצים ושומעים סיפורים מרתקים ואגדות עתיקות.  כל מפגש מסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח, על פי הטכניקות שנלמדו באותו יום, ובעזרת חומרי הגלם שליקטו המשתתפים ביום הסיור. בסופו של המפגש יקבלו המשתתפים חוברת מתכונים מסודרת, עם כל מה שנלמד באותו יום.

הקורס יתקיים בימי שישי, אחת לחודש, במשך 10 מפגשים בני שלוש שעות וחצי בשעות 9:00-12:30. כל מפגש מתמקד בנושאים ובחומרי גלם שונים, בהתאם לעונות השנה ולמועד המפגש.

ניתן להירשם לקורס מלא או למפגשים בודדים על פי בחירה. השתתפות מגיל 18 ומעלה.

מחיר קורס מלא – 10 מפגשים 1200₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם)

מחיר למפגש בודד – 140 ₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם).

למידע נוסף והרשמה: 08-9770758 או במייל: [email protected]

יין קונדיטון (צילום יח"צ : אנטולי מיכאלו)

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן