Skip to content

באר שבע: מבאר אברהם אבינו לבירת הסייבר

מתחת לאף מתרחשת מהפכה בעיר שבסוף העולם שמאלה. העיר שבאמצע המדבר משנה את פניה. כבר לא רק העיר של הנוודים מאז הבאר של אברהם אבינו. סיגל גליל, מבקרת התרבות והתיירות של מגפון, הוזמנה לסיור חשיפה של פנינה תיירותית מחממת לב, מרגשת, ומרחיבת לב ודעת. היא גילתה סצינה תוססת של מוזאונים וגלריות, פארק מדע מן המתקדמים […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

כשהגעתי לבאר שבע כילדה, זה תמיד היה לביקורים של קרובי משפחה שגרו בעיר, או בירוחם. החווייה היתה לנסוע ברכבת באמצע המדבר, לסוף העולם שמאלה. באר שבע אז היתה סחופת רוחות וצחיחה. העיר של הבדואים והגמלים, החום הלוהט. בקיצור מן מקום בגיהינום שממש לא כיף להיות בו…

פנינה אדריכלית: המוזאון לתרבות האיסלאם. המסגד שהיה סלע מחלוקת והפך למוקד מרתק של אמנות ותרבות בעיר העתיקה בבאר שבע. צילום: סיגל גליל

לימים, בשנים 2012/13, חזרתי שוב לעיר, והפעם כאשת התקשורת ויחסי הציבור של מוזאון הנגב לאמנות. בפעם הראשונה שהגעתי לעיר בתפקיד זה, זאת היתה חווייה מסוייטת. קושי אמיתי להתמודד עם החום הלוהט, עם סופת החולות והשמיים העכורים והצהובים. עיר בפריפריה, עם תחנה מרכזית מוזנחת וחשופה ללא קורת גג או מקור צל שיגנו על הנוסעים שהזדמנו לשם. עיר אפרורית שאף אחד לא סופר. עיר מחניקה שקשה לנשום בה. אבל, היתה שם אמנות נהדרת!!!

במהלך שנה של מפגשים עם העיר ואנשיה, גיליתי עיר שמנשבות בה רוחות חדשות…

כאשר הוזמנתי לסיור חשיפה לדרום בעיר באר שבע על ידי איציק כהן, הדובר של איגוד הסוכנים לתיירות פנים, גיליתי להפתעתי שאני מתגעגעת לעיר…

הסיור סיפק סוג של חווייה מתקנת… אני שמחה לשתף את קוראי מגפון בטעימות עכשוויות ורשמים מצולמים מכמה נקודות חן שהיו במסלול, ואשר הותירו כ-50 סוכנים ומדריכי תיירות פעורי פה עם טעם של עוד… ועם רצון לחזור ולבלות בעיר, שפעם חשבנו שהיא חור שאף אחד לא ירצה להגיע אליו אם הוא לא מוכרח.  כתבה ראשונה בסידרה.

מסע בין כוכבים במרכז המבקרים באר אברהם בבאר שבע. צילום: סיגל גליל

התחנה הראשונה בסיור היתה באר אברהם. משם התחילה ההסטוריה היהודית או הישראלית לפני כ-4,000 שנה. אברהם אבינו הזקן שמספר בראשית מנתץ את האלילים, נוטש את חרן ושם פעמיו לארץ המובטחת, מאמין להבטחה האלוהית שזרעו ירבה ככוכבים וכחול אשר על שפת הים. ומתחיל את הטרנד החדש של הדתות המונותיאיסטיות בעולם. היהדות, הנצרות והאיסלאם שצמחו על מורשת הסיפור התנכי הזה.

בניין מרכז המבקרים "באר אברהם" אטרקציה תיירותית בינלאומית בבאר שבע. המבנה שעוצב כאוהל אברהם אבינו. צילום: סיגל גליל

במקום שנבנה כאוהל, מוצג סיפורו של אברהם אבינו, לאחר מסע במסדרון חשוך זרוע כוכבים, ובתוך מדבר שומם. הסרטון ממחיש את החשיבות של באר שבע כמקום שאברהם בחר להתיישב בו בסוף המסע התלאות ולנטוע בו באר ועץ.

באר אברהם שגילה מי תהום בעומק 13 מטר בלבד, מרתקת את המבקרים בחצר הפנימית הפתוחה של מרכז המבקרים באר אברהם . צילום: סיגל גליל

בסוף הסרט המעניין יוצאים המבקרים אל החצר שבה שוחזרה הבאר ההיסטורית של אברהם אבינו, וליד עץ אשל.

עץ האשל המשוחזר. העץ שאברהם נטע ליד הבאר נועד לספוח את המליחות של מי התהום. צילום: סיגל גליל

אנשי המקום יודעים לספר כי הנשיא סאדאת, נשיא מצרים, בביקורו ההיסטורי ביוזמת השלום שלו עם ישראל, ביקש לבקר בבאר אברהם, סלע המחלוקת בין אברהם לאבימלך מלך גרר, שבה נחתמה ברית שלום בין השניים.

בכתבות הבאות: אמנות משובחת בבאר שבע, פארק קרסו למדע ושכונות טכנולוגיה שהופך את העיר הדרומית למקום עתידני, והרצל וחזונו עם ציונות צעירה…

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן